⬅ חזרה לאינדקס

גיוון הכנסות

🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 09:59
היי,

בן 30, רווק, גר אצל ההורים, עובד כשכיר ומשתכר בסך של קרוב ל-10 אלף ש''ח נטו (לפעמים אני מקבל עוד כ-2,000 ש''ח עבור שעות נוספות).

יש ברשותי הון עצמי מזומן של כ-70 אלף ש''ח.

הוצאות:

שכר דירה להורים - 750 ש''ח.

דלק - 100 ש''ח (לא נוסע הרבה).

על אוכל כמעט ולא מוציא.

אני סולד מכל מה שקשור להשקעות.

אני שואף לעצמאות כלכלית כדי שלא אצטרך להיות תלוי בהורים ואוכל להקים משפחה ולעסוק בדברים שאני אוהב (שדורשים כסף).

מעוניין לשמוע על הצעות להגדלת ההכנסה וגיוון שלה.

נדל''ן לא מתאים (אין לי מספיק הון עצמי).

פיקדון, קרנות כספיות ומק"מים לא מתאים (תשואה נמוכה, opportunity cost גבוה כי צריך לנעול הון רב בערוץ ההשקעה).

כישורים: אני טוב באקסל, אנגלית טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 10:07
בתור @הבנקאי - למה אתה סולד מהשקעות?

אמנם אני שואל עם הומור, אבל באמת מנסה לרדת לסוף העניין.

זה תמיד רעיון טוב להגדיל הכנסה ולגוון, אבל בלי השקעות אין כזה דבר עצמאות כלכלית..

אני גם לא אוהב נדל"ן, אבל זאת השקעה גם כן, לא?

בכל אופן, מי שמכניס נטו 10 ומוציא נטו 1,000 יכול להגיע לעצמאות כלכלית מאוד מהר. אבל השקעה היא תנאי הכרחי..
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 10:26
כי זה לא מתאים לאופי שלי. אני מכיר את עצמי ויודע שאם התיק יפסיד אני אלחץ מכך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 10:27
אז במה היית ממליץ לי להשקיע בהתחשב בנתונים שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 10:29
אני פשוט חושש שהנדל"ן פה הולך להתרסק בכל רגע אם החיזבאללה יתקוף. אנשים יברחו ואף אחד לא יקנה פה נדל''ן, הכל עלול להתרסק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 10:38
היו מלחמות בעבר, לא מעט מהן, ומחירי הנדל"ן.. גבוהים :)

אני לא בא לשכנע אותך להשקיע בנדלן, אני בעצמי מעולם לא קניתי שום סוג של נדלן. רק רציתי לומר שאתה אומר שאתה לא מתאים להשקעות, ואז אומר למה לא להשקיע בנדלן. רק הפנתי את תשומת ליבך לכך שגם נדלן הוא השקעה

קטונתי. אני אישית לא נלחץ מדברים כאלה. אולי קרן ETF הכי רחבה שאפשר (IMID \ VT) וכך תדע שבחרת את כל העולם. אבל אם תלחץ ותמכור, זה לא שווה את זה. הדבר הנכון (לדעתי כמובן) הוא לקנות ETF ולשבת עליו. נדמה לי שלסולידית יש פוסט על ההיבט הפסיכולוגי איפשהו, ואיך לא למכור בהפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2024 22:56
אתה קצת סותר את עצמך.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...

בכל אופן, מה אתה נהנה לעשות? מה התחביבים? ציינת אקסל ואנגלית אז המובן מאליו הוא שיעורים פרטיים, אבל לא הייתי ממליץ לשכיר להתעסק בשעות הפנאי במשהו שהוא לא נהנה ממנו ואוהב לעסוק בו.

ואם אפשר לשאול: אם אתה לא משקיע ויש לך שיעור חיסכון גבוהה מאוד, איפה הכסף?

בכל אופן, אם תמשיך בשיעור חסכון גבוה מצבך טוב. כן הייתי מציע לנסות ולהיפתח לעולם הפיננסי. לקרוא, להתעניין ואולי בעתיד להשקיע.

עד אז, מה מונע ממך לשים כסף בקרן כספית? אז מה אם "התשואה נמוכה". כלום יותר טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 00:17
חסרים קצת מספרים בשביל להתכוונן יותר נכון:

כמה שעות בחודש תרצה להסב לטובת הגדלת הכנסה? האם זה עולה בקנה אחד עם מטרותיך הפיננסיות?

למשל אם המטרה הפיננסית שלך היא להרוויח עוד 2000 שקל בחודש, אפשר לתת 10 שעות שיעורים פרטיים בחודש או לעבוד יותר שבתות וחגים אצל המעסיק הנוכחי.

אם המטרה שלך היא להכפיל הכנסה חודשית, נסה לכוון לקידום לתפקיד בכיר יותר, שלשם כך תצטרך להשקיע זמן בלימודים, הכשרות והסמכות למינהן.

יהיה יותר קל לחשוב ביחד איתך אם נדע מה המטרה הפיננסית שלך וכמה שעות יש לך להקדיש לטובתה. אם אינך מוכן לתת לכסף שלך לעבוד בשבילך בהשקעות, תיאלץ להיות מוגבל למה ששעת עבודה עולה בתחום כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 07:31
אתה כרגע משקיע בשקל.

השקל הוא מוצר שיורד בערכו כל שנה בגובה האינפלציה.

כרגע בוודאות ״תיק ההשקעות״ שלך במינוס. רק שבמקרה שלך הבנק לא מראה לך את זה באחוזים ובצבע אדום כך שזה שקוף לך