⬅ חזרה לאינדקס

איך להיות בעל רכב וגם מנימליסט ;)

🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 00:45
היי לכולם יש לי שאלה שאני לא מצאתי עדיין מה יותר משתלם.

בעקבות הפורום חשבתי להיפטר מהרכב שלי אך יש יותר מידי דברים שדורשים ממני תנועה שהיא גם בשבת אז זה ירד מהפרק.

אשמח לדעת אבל מה באופציות הכי חסכוניות לרכב.

יש לי רכב הונדה סיווק 2010 (קוסמטי די קשה לי איתו) ואני לא יודע אם לחדש אותו בגלל שהוא ישן ומצריך טיפול..

אשמח לעצות בנושא האם שווה כבר למכור אותו לקנות רכב יד שניה או חלופות אחרות .

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 01:00
כמה אתה מוציא עליו בשנה?

אתה חושב שעם רכב אחר תוציא פחות? אם כן כמה ומה העלות של הרכב האלטרנטיבי?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 02:14
ספציפית 2023 עם טיפולים וטסטים לא כולל ביטוח בערך 4500 אבל בעיקר בגלל טיפול לא צפויה.

דלק בין 600-400 תלוי בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 06:04
העצה שלי בתור אחת שמעולם לא קנתה רכב צעיר יותר מ-7 שנים (זה שיש לנו עכשיו נקנה בן עשר ומתקרב לעשרים עכשיו):

עדיף להישאר עם הרכב שאתה מכיר אותו - על שלל בעיותיו וטיפוליו - מאשר לקנות רכב יד 2 שאינך מכיר את בעיותיו ומתי הוחלפו אצלו חלקים.

צריך לזכור שלכל חלק ברכב יש את תקופת הבלאי שלו (ובנהיגה גרועה וחוסר טיפול הזמנים יכולים להתקצר) ואין רכב שלא יצטרך להיכנס מתישהו לתיקונים והחלפת חלקים. לפחות ברכב שלך אתה יודע מתי הוחלף/תוקן חלק מהותי וכמה זמן חיים יש לו בערך.

לגבי המצב הקוסמטי - אם אתה רווק שיוצא לדייטים וצריך לעשות רושם, זה שיקול נכבד שלא קשור לעניין יוקר הטיפולים. אבל אם הדייטים שלך נוטים לבחון את הרכב שלך, יכול להיות שהן/הם לא יסתפקו רק בניראות שלו אלא גם בדגם ושנת היצור. אולי עדיף להחליף דייטים מאשר רכב :)

מה הטיפול הלא צפוי? חלק שהגיע זמנו להיות מוחלף? בכל אופן, הסכום לגמרי בחלק התחתון של רף ההוצאות לרכב בגילו. זאת לא סיבה טובה להחליף רכב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 20:59
כל עוד הרכב עונה על הצרכים שלך וההוצאות על התיקונים לא גבוהות (לדעתי 4500₪ זה בכלל לא גבוה) תישאר איתו כמה שניתן.

ההוצאה העיקרית ברכב זה איבוד ערך ואצלך הוא כבר כמעט ולא מאבד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 01:39
כתלות במקום המגורים שלך ובמקומות שאליהם אתה צריך להגיע, אין בהכרח בעיה להסתדר בשבת בלי רכב.

א. יש לאחרונה יותר ויותר תחב"צ בסופ"ש.

ב. בהרבה ערים יש רכבים להשכרה לפי שעה שיכולים לסגור פינה.

ג. אם אין לך הרבה נסיעות, יכול להיות ששימוש במוניות בסופ"ש יצא יותר זול מאחזקת רכב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 15:07
יש לנו רכב בן 25. טויוטה יאריס. אחלה אוטו :)

אין ירידת ערך כי אין כבר לאן לרדת...

וגם אין מה לבטח בביטוח מקיף. הבנתי שמחירי הביטוח עלו לאחרונה, אבל אנחנו לא מבטחים רכב שערכו כה נמוך.

הדבר המציק היחיד הוא שבגלל גילו המופלג המדינה מחייבת 2 טסטים בשנה. אבל גם אותם הוא עובר בהצטיינות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 15:22
גם אצלנו אחד הרכבים הוא טיוטה קורולה בן 20. אין ירידת ערך והוא מאוד אמין. תיכף נראה כמה מנג'ס זה יהיה לעשות שני טסטים בשנה. גם זה שהוא כבר לא נראה משהו זה יתרון, כי לא צריך לדאוג משריטות וכו'. כן ברכבים חדשים יותר יש מערכות בטיחות טובות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 15:42
גם לא מגנבות, וגם לא מעלייה מטורפת של ביטוח מקיף כמו שיש בשנה האחרונה.

שאנשים אולי נוטים לסמוך עליהם יותר מאשר על תשומת הלב המקסימלית לנהיגה, לנהגים מסביב, למכשולים פוטנציאלים, לרעשים שדורשים הגעה למוסך...

אבל אולי יש גם נהגי רכב ישן שמתמקדים בשיחות בנייד או בהאזנה לפודקאסט במקום להבין שאתה בסביבה הכי מסוכנת לגופך וחייך, כמעט כמו בשדה קרב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 16:11
זה נכון. ואני שמח שהבן הבכור שלי ביקש לנהוג בו כשקיבל רישיון. הוא לומד לנהוג בלי חיישנים או מצלמות. פשוט לסמוך על עצמו. אבל, אני חושב שיש גם יתרון למערכות המתקדמות. אני לפעמים מתעצבן על הרכב השני שלנו, כשהוא מתקן אותי או מזכיר לי כל מיני דברים, אבל אני גם מרגיש יותר בטוח בו. הכי טוב להיות נהג טוב ברכב בטוח :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 16:49
זה מאוד נכון, אני רואה איך חברים שלי כבר עושים ה-כ-ל בזמן נהיגה, בכלל לא נותנים תשומת לב לכביש, פחד אלוהים.

הבעיה היא כשהרכב החדיש שהבעלים שלו היה עסוק בלכוון את הפודקאסט מתנגש ברכב הישן חסר המגננות...

זה מה שהדאיג אותי כשנהגתי ברכב המיושן שלי
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 18:00
אפשר להחליף את המילה "רכב" ב"זבל" ולקבל אחלה עצה לחיים...
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 18:39
יכול להסביר את עצמך?

או שאולי לא כדאי...
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 19:13
עדיף להישאר עם הזבל שאתה מכיר אותו - על שלל בעיותיו וטיפוליו - מאשר לקנות זבל יד 2 שאינך מכיר את בעיותיו ומתי הוחלפו אצלו חלקים.

עדיף להישאר עם הבעל שאתה מכיר אותו - על שלל בעיותיו וטיפוליו - מאשר לקנות בעל יד 2 שאינך מכיר את בעיותיו ומתי הוחלפו אצלו חלקים.

עדיף להישאר עם המנהיג שאתה מכיר אותו - על שלל בעיותיו וטיפוליו - מאשר לקנות מנהיג יד 2 שאינך מכיר את בעיותיו ומתי הוחלפו אצלו חלקים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 20:52
אסוציאציות משונות טיפהל'ה :>
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 23:02
אעדיף להיות ברכב חדש עם מערכות בטיחות anyday.

מכיר מישהו שעבר תאונה.

שתהיה לי משפחה לא אתפשר בעניין הזה יעלה כמה שיעלה
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2024 14:05
הונדה רכב אמין, אם כבר השקעת בהחלפת חלקים שווה להמשיך להחזיק
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 10:10
כן זה בעיקר בלאי..או בעיות חשמל .

תודה שמח לדעת שזה נחשב נמוך

זה מבחן מנצח חחח
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 10:16
זהו אני חשבתי על האפשרות הזו אני עדיין לא חישבתי את ההוצאות אחד למול השניה..

רוב הנסיעות שלי הם מאוד מוקדם בבוקר או בשבת ..
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2024 22:20
מצד שני הוא לא מצריך ביטוח מקיף שזה יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2024 07:48
לא הכל זה כסף, בטיחות אצלי מעל לכל.

רכב בן 10+ שהוא רכב ראשי של משפחה פחות בטיחותי מרכב בן 3-4 וזו עובדה.

עכשיו שכל אחד יעשה את השיקולים שלו
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 00:33
לנהוג לאט. לשמור על המנוע - שמן, מים, לא להאיץ איפה שאי אפשר או שאין צורך. תשמור על הסל"ד ב-2000 ומטה ותראה איך צריכת הדלק יורדת.