⬅ חזרה לאינדקס

שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 19:10
קיבלתי הצעה מיזם להשקיע בפרויקט נדל"ן, הוא לא מוכן לתת לי רישום על הקרקע [גם אני לא בדיוק רוצה כי אני לא רוצה לשלם מס רכישה עכשיו] אבל הוא מוכן לתת לי שיעבוד על דירה קיימת שלו [פרטית, לא של החברה].

האם יש פרוצדורה שמאפשרת לעשות שיעבוד על דירה שבמידה ויתקיימו התנאים שסיכמנו עליהם אני פשוט יוכל לקחת את הדירה ולמכור אותה ולקחת את הכסף שהוא התחייב לי מבלי ללכת לבתי משפט ופרוצדורות מסובכות?

האם יש עוד דברים שכדאי שאני אדע בכניסה לעסקה כזו?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 19:26
לא חושב, הוא תמיד יכול לפנות לבית משפט אבל אם יש לך שיעבוד ראשון ויחיד על הדירה אין לו סיכוי, וכל זאת בהנחה שהוא אינו מתגורר בדירה.

כמובן שכל הפרוצדורה צריכה להיות מלווה עם עו"ד מטעמך.

שאלה אחרת:

יש לו נכס שכל בנק ישמח לשעבד ולתת לו אשראי בתנאים מעולים, למה בדיוק הוא צריך אותך?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 19:43
שימוש בייפוי כח למכירת הדירה לא תועיל?

אם הוא מתגורר בדירה מה זה אומר? ואם אחרים מתגוררים?

אני לא באמת יודע את התשובה אבל אולי בגלל שהוא לא מתכנן באמת שאני אשתמש בשיעבוד והאשראי שאני נותן לו יותר זול ממה שהבנק ייתן לו [אם בכלל, כי זה לא משכנתא ברכישת דירה]
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 19:59
תועיל למה? תמיד אפשר לפנות לבית משפט ולהעלות טענות שונות ומשונות.

יש חוקים אחרים לדירות מגורים שהבעלים גרים בהם, אני ממליץ שתתיעץ עם עו"ד.

על איזה ריבית מדובר?

בנק יתן אשראי בפריים פלוס 1% עד פריים פלוס 3% על כזה דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 20:36
הבנק גם יגביל את המימון כנגד נכס קיים ל50% מערכו, מגבלה שלא קיימת בהלוואה פרטית.

אבל אני חייב לציין שזה לא מריח כמו רעיון טוב לתת הלוואה כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 20:37
נמק ופרט בבקשה...
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 20:50
ראשית, לא ציינת את תנאי העסקה. האם המטרה היא להיות בעל נכס, ואתה רק דוחה את הרישום, או שהמטרה שלך היא לתת הלוואה ליזם?

אם המהות האמיתית של העסקה היא רכישת נכס, יתכן שמס הכנסה גם יטען שזו עסקה מלאכותית, שחייבת במס רכישה.

שנית, נניח לדוגמה שהוא שיעבד את הדירה על שמך, אבל לפני שתבוא לממש בדיוק תפרוץ בו שריפה - אז אמנם הבעלות תעבור אליך אבל תקבל נכס שונה ממה שחשבת. אז אתה יכול להציע שהוא יעשה ביטוח מבנה שאתה מוטב בלתי חוזר, אבל כמובן שאם חברת הביטוח תישוד בהצתה, היא תדחה את התביעה.

ומה לגבי אשתו, האם היא גם כן מסכימה לחתום על שעבוד? יתכן שהדירה רשומה על שמו בלבד, אבל היא תטען בבית המשפט שמחציתה שלה.

אלו רק שני תרחישים שלקח לי דקה ורבע לחשוב עליהם, אני בטוח שיש עוד שאני לא מעלה בדעתי.

כל אחד שיעשה מה שרוצה עם כספו, אבל לי כשיש יותר מדי סימני שאלה אני מעדיף להמשיך הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 20:52
הוא לא, בהלוואה עסקית אין לו מגבלות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 20:53
צודק.