⬅ חזרה לאינדקס

פוליסת חסכון - חושב למשוך

🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 20:02
היי חברים,

יש לי פוליסת חסכון בפניקס שנוצרה לפני כמה שנים בעצת סוכן כשעוד לא הבנתי כלום על שוק ההון. דמי הניהול הם 0.9% שזה נחשב ממש גבוה.

האם כדאי למכור ולשלם מס על הרווחים ( ולהשקיע בETF כלשהו) או שאולי כבר עדיף להשאיר..?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 20:08
הדבר היחיד שבטוח זה המס שתשלם...

אם הוא גבוה (וזה תלוי ברווחים שנצברו ובכמות הכסף שיש לך) אולי עדיף להעביר למסלול פאסיבי. אם סה"כ הרווח זניח אז כנראה שאתה צודק.

נראה לי שעדיף לחשוב קודם במה היית משקיע לו הכסף היה שוכב בעו"ש ואז לקבל החלטה.

ואגב - אם תבקש לנייד את הכסף סביר שתקבל הטבה בדמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 20:18
קח בחשבון את האפשרות להיות חשוף למס יסף בעקבות המכירה.

אם יש אפשרות לניוד או לפדות רק חלק זו גם אופציה..

יש גם היבט פסיכולוגי, נניח ששיחררת ויש לך 300k ביד, האם תשקיע אותם מיד או תאמר לעצמך שהשוק יקר ותשקיע אותם כ dca? ואז יש לך כסף שוכב כמזומן ובכל ירידה קטנה תחשוש שאולי השוק בירידה ותנסה לתזמן את השוק, זה בהחלט יכול להיות כניסה למעגל אכזרי של ספקות והתלבטויות.

רק אתה מכיר את עצמך כדי לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 19:05
נקודה טובה, המס שאצטרך לשלם הוא סביב 9500 שזה לא המון אבל גם לא מעט, ואני לא צריך את הכסף מלבד להשקעה עצמה. הבעיה שדמי הניהול גבוהים, אנסה להוזיל.

אני רוצה להיכנס למסלולים פסיביים, באמצעות רכישה ישירה בחשבון IB, אבל יותר חושש מלעשות טעות.

ישנם מסלולים אחרים שאני יכול לשים את הכסף - מניות, מניות חו"ל, SP500, עוקב מדדי אג"ח..

שווה לשלב ביניהם?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 19:08
אני רוצה להשקיע, ואני מסכים שעצם המשיכה עשויה "להטעות" ולגרום לעשות החלטות לא טובות.

אז האופציה היא גם להשאיר ופשוט לשים במסלול אחר, כמו SP500, ולספוג את דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 19:09
כשחישבת את המס, התייחסת גם לעליית המדד?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 19:10
לא, זה משוקלל בפוליסות החסכון? כלומר שאצטרך לשלם פחות?

הפוליסה היא מסביבות 2020-2021.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 19:14
כמובן, המס הוא על הרווח הריאלי...

עשית הפקדה אחת? תרשום כמה הפקדת ותאריך, וכמה יש עכשיו, אוכל לעזור לך אם תרצה לחשב
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2024 22:31
יש יתרון מסויים בפוליסה במובן זה שאתה יכול לעבור בין מסלולים או להקצות חלקים מסויימים ולא לשלם מס על המעבר. למשל אתה יכול להחליט שאתה רוצה להיות חשוף כך וכך אחוזים לs&p וכך וכך אחוזים לאג"ח וסך הכסף שיש לך יתחלק בין המסלולים האלה בלי לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2024 09:12
כלכלית נראה לי ברור שעדיף למכור. מלכודת המס לא עמוקה במקרה הזה.

יש לך 300k, מתוכם 290k שלך ו-10k של מדינת ישראל. את ה-10k אין לך שום ברירה אלא לשלם לממשלה במוקדם או במאוחר. אבל כל עוד לא תמכור את התיק, הרווחים על אותם 10k הולכים לכיס שלך (מינוס מס).

אז מצד אחד יש תשואה על 10k - אם נניח 10% תשואה אז 1000₪ בשנה.

מצד שני דמי ניהול על 300k - אמרת 0.9% אז זה 2700₪ בשנה.

לא לקחתי בחשבון ריבית דריבית שמסבכת את החישובים, יתרונות של מעבר בין מסלולים שמי יודע אם תרצה, ופסיכולוגיה.

לא ממליץ לא מייעץ.

לא חושב שיש דמי ניהול שבהם זה משתלם.