⬅ חזרה לאינדקס

עצה בקשר להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 11:47
שלום.

יש לי כיום סכום מסויים שאני רוצה להשקיע. חלק מהסכום אני אצטרך בעוד שנה וחצי על מנת לקנות רכב ואת שאר הסכום אני אצטרך כאשר ארצה לקנות דירה למגורים ( כרגע אין לי טווח למתי זה ייקרה אבל מאמין שבערך עוד 5 שנים).

שקלתי להשקיע בקרנות סל מחקות מדד. כיום חלק מהסכום מושקע בקופת גמל להשקעה במסלול סנופי.

רוב האנשים אומרים שהטווח שציינתי הוא קצר מדי לשוק ההון אבל אני לא כ"כ מבין כי אם אני אראה ירידות, אז אני פשוט אמכור את הקרנות סל ואחליף לסלול סולידי יותר או שהירידות יכולות להיות בן לילה בסכום של כמה עשרות אחוזים במכה?

אשמח לקבל הארה בנושא וגם המלצה לתוכנית השקעה.

תודה לעוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:18
זה רעיון גרוע כי בדרך כלל אחרי ירידות באות עליות, ואם תמכור אז רק הפסדת כסף.

מצד שני גם יכול להיות שהירידות ימשיכו... ואז באמת הדירה מתרחקת.

מסקנה: אם יש כסף שאתה צריך בקרוב, אל תשחק איתו. בטווח הקצר הבורסה היא כמו קזינו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:27
לדעתי,

אם צריך את הכסף, מה קשור שוק ההון?

אולי פקמ/כספית וכיו"ב
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:30
התשואה שם יותר גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:34
אם אתה יודע ב100% שזה אכן נכון, אז זה כבר משהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:36
מה ההגדרה של הטווח הקצר? זה כסף שאצטרך כנראה בעוד 5-6 שנים לפחות, סיכוי נמוך שאצטרך אותו לפני. כסף שצריך לעוד שנה וחצי אני כנראה אשים בקרן כספית. האם טווח של 5-6 שנים זה מספיק זמן כדי להשקיע בשוק ההון?

אולי שווה בכלל במקום קרן כספית, לעשות תיק השקעות משולב של מניות ואג"ח ואז להשקיע את כל הסכום בתיק ההשעקות הנ"ל במקום שחלק יילך לקרן כספית וחלק למניות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:37
בממוצע מסלול סולידי נע על 5-6 אחוז לעומת מסלול מנייתי שהוא 10 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:39
בדרך כלל כן, לפעמים לא.

תבדוק למשל מי שנכנס להשקיע בשנת 2000, מתי הוא ראה את הכסף בחזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 13:51
אני חושב שדרך נכונה יותר להסתכל על זה היא עד כמה אתה גמיש.

יש סיכוי, לא אפסי, שתצא מופסד בשוק ההון אחרי 5-6 שנים. אמנם אם לשפוט לפי ההיסטוריה רוב הסיכויים שלא, אבל בהחלט אפשרי.

אם אתה אומר לעצמך " אני צריך את הכסף עוד 5 שנים לא משנה מה" אין לך מה לחפש בשוק ההון.

אם אתה אומר לעצמך "אני מעדיף בעוד 5, אבל מוכן לחכות גם כפול ויותר מזה אם כך אלוהי השווקים יחליט" אז אחוז מסוים במניות נשמע נכון.

לרוב בעולם ההשקעות, משקיעים מהסוג השני בטווח הארוך מרוויחים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 17:26
או משהו דומה -

אם יש לך 100,000 וזה הסכום שאתה צריך בשביל לקנות אוטו - לא פחות ולא יותר - הבורסה לא בשבילך לטווח הזה.

אבל אם תשקיע בבורסה, אולי תוכל לקנות אוטו ב-130 במקום ב-100, ואולי תיאלץ לקנות משומשת ב-70. אם הסיכון והסיכוי מתאימים לך, אז הבורסה יכולה להיות השקעה טובה.

בקיצור, סיבולת סיכון זה דבר שאתה צריך להעריך לגבי עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 12:26
נקודת המוצא שלך צריכה להיות שכסף שיש לך עכשיו יקר מכסף שתרוויח(אם אתה משקיע את כל הכסף שלך) כך שגם סיכוי של 85% שהשוק יעלה

בתקופת הזמן הזו זה לא בהכרח החלטה חכמה

כי או שתקנה רכב ב 130000 או שתיסע בתחבורה ציבורית הסיכוי לא שווה את הסיכון.