⬅ חזרה לאינדקס

עסק ביתי שעובר לדירה שכורה

🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 19:44
מה עושים כשעסק ביתי עובר מדירה בבעלותי לדירה שכורה (מבלי למכור אותה)? יש הרבה סיבות לא להשתמש בכתובת החדשה. אז מה עושים? התשובה שונה בתקופה שהיא מושכרת ובתקופה שהיא לא?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 20:48
חסרים המון פרטים- למי אתה מדווח על כתובת העסק? האם הדירה שאתה שוכר היא לעסק או למגורים? האם אתה מנכה הוצאות עסק בדירה? האם הדירה שאתה משכיר היא לעסק או למגורים? האם אתה גם גר בדירה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 21:35
הכוונה לעבודה מהבית עם ניכוי הוצאות עסק בדירה. כשאני אשכיר אותו אני אשכור דירת מגורים (שבה אני אעבוד) ואני מתכוון להמשיך לנכות הוצאות עסק ללא שכ"ד. הדיווח הוא למס הכנסה.

השאלה היא באיזו כתובת להשתמש ככתובת העסק אם אני לא יכול להשתמש בכתובת של הדירה ששכרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 21:45
אתה לא יכול לדווח שיש לך עסק בכתובת א' ולדרוש ניכוי הוצאות העסק בכתובת ב'.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 21:51
ברור. אבל על איזו כתובת אני מדווח במקרה הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 21:52
על הכתובת בה נמצא העסק ואשר בה הוצאו ההוצאות ליצירת הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 22:45
אז מי שעובד מהבית ושכר דירת מגורים שלא יכולה להיות כתובת עסק חייב לשכור נכס נוסף לעסק??
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 23:09
לא חייבים כלום, אבל מי שעובד בכתובת שהוא לא מוכן לספר עליה לרשות המסים, עלול להתקל בבעיה כשיבקשו לנכות הוצאות בגין הנכס שבכתובת הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 23:19
מס הכנסה דורש לתת כתובת, הבנדם לא יכול (ואלי אסור לו לפי החוזה) לתת את כתובת הדירה השכורה - מה הוא עושה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 23:24
אני לא מכיר אפשרות חוקית לא לתת את המידע הזה וודאי לא לא לנכות בגין נכס שאתה לא מספר שמשנש לעסק.

אבל אולי בפרקטיקה אפילו זה מצליח. לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 03:10
לא יכול להשתמש בכתובת הדירה לאיזה מטרה?

תוכל להכיר עלויות העסק בלי כל קשר (למעט שכר דירה - אלא אם כן תקבל אישור מהמשכיר ואז תוכל להכיר בחלק יחסי של שכ"ד).
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 10:01
אם לא רשמתי את הכתובת של העסק בדירה השכורה כי בעל הדירה לא מאפשר אני לא יכול להכיר אפילו בחשמל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 10:03
מי שואל אותו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 12:54
אפשר לא לשאול. אבל אם הוא לא רוצה להשכיר את הדירה לעסק תהיה לי בעיה (והוא יכול לגלות או לשמוע על זה ממס הכנסה).

השאלה היא האם אני יכול להשאיר את הדירה בבעלותי ככתובת העסק (לותר על החזר חשמל וועד שאני לא משלם ולבקש רק פחת)
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 12:54
השואל לא כתב פה, אבל אולי זה כתוב בחוזה ואז זו הפרת חוזה.

ובלי קשר לזה יכול להיות לזה משמעויות כלפי הבעלים, יש הטבות מס על שכירות למגורים, לא בטוח אם זה תקף על עסק שעובד מדירת מגורים.

השואל גם לא כתב מה עסק - יכול להיות שצריך היתר מעירייה, או שזה יפריע לשכנים (באים והולכים הרבה אנשים, חניות תפוסות, רעשים, ריחות . . . - תלוי בעסק),

אולי בלאי מואץ לדירה (עסק לבישול ישתמש הרבה במטבח. . .).
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2024 14:11
זה רק העניין כלפי בעל הדירה, אין צורך בהיתר עירייה, אין רעש, אין בלאי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 13:05
אז לא יותר פשוט לנסות לשכנע את בעל הבית להסכים להשכיר לך את הדירה למטרה עסקית, מאשר למצוא קומבינה שאולי תתחרבש - שלא לדבר שאולי בסוף בעל הבית יעלה על כך שאתה מפעיל עסק
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 15:46
האם הדבר נכון גם לייועץ? אני עושה ייעוץ בתחום התוכנה, נחרדתי לראות שיש בעיה פוטנציאלית עם העניין של עסק מהבית מול המשכיר.

א'. כרגיל, מדינת ישראל...

ב'. האם הדבר בעייתי? הרי אין כל הבדל בין עבודה כזאת מהבית מול עבודה מהבית בשביל חברה כלשהי, אני לא מקבל לקוחות בדירה מן הסתם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 03:42
אתה גר בדירה ופשוט עובד מהמחשב שלך מול לקוחות?

בזמנו שאלתי מישהו לגבי זה - בדרך כלל בחוזי שכירות יש סעיף שמכתיב שדירה היא רק למגורים בלבד, מניח זה הסעיף שאתה גילית. השאלה כאן האם אתה מסווג את הדירה למשהו מסחרי בלי שאתה אומר לבעלים(לא נראה לי שאתה יכול), או שאתה רק שמת כתובת של הדירה כדי לקבל דואר מרשויות מס? אתה מדווח על הוצאות בדירה?

שאלה מעניינת, יש כנראה הבדל והוא מובן כמו שכתבו למעלה כאן - אם הפכת את הדירה לגן ילדים או למפעל בישול זה משהו אחד, אבל בדרך כלל רשויות מס מבקשות כתובת כדי לדעת איפה מוחזקים דוחות ומסמכי עסק - וזה בדירה שאתה גר, זה לא הופך את הדירה למשהו מסחרי - אתה בטוח נוסע גם ללקוחות לפעמים או עובד בבית קפה,WEWORK וכאלה, אבל אני לא רו''ח, יש לך אחד, שאלת אותו מה הוא אומר?

זה כמו שתגיד שאם אתה אינסטלטור ופתחת מחשב בבית כדי לענות ללקוח לואצאפ - זה לא הפך את הדירה למשהו שקשור לעסק, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 03:48
אולי בעל הבית חושש שאם תצהיר שחלק מהדירה היא עסק, ישנו לו את הארנונה לארנונה לעסקים, שהיא גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 04:36
ואללה עברתי ברשת לגבי השאלה

מסתבר שאם דירה היא לא למגורים - יש מס על נכס עסקי (החל מ31%), כאשר דירה למגורים פטורה ממס (עד רמה מסוימת ואז 10%)

הבנתי גם ממספר מאמרים - שאלה כאן האם מהות הדירה זה מגורים או עסק? האם שכר דירה משולם מחשבון חברה, האם יש שלט בכניסה, וכד' וכד'.

היה תיק שרופא הפך את הדירה לקליניקה ושילם מחשבון של חברת בע''מ לבעלים, ואז שמס הכנסה הגיע לדרוש מס - בעלים אמרו שלא ידע ושכתוב בחוזה שזה למגורים בלבד. אחריות להוכיח - על הבעלים במקרה הזה והוא שילם מס.

מעניין אם עסק רשום למטרת דואר אבל מנוהל אצל לקוחות או בחוץ, האם עדיין זה נחשב, ועוד גרים אנשים בדירה ברגיל עם משפחה