⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי

🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 14:19
הי,

מתלבט האם להעביר באופן חד פעמי 95% מהצבירה של קרן הפנסיה המקיפה ל - IRA. סכום של כ - 350K. דמי ניהול שקיבלתי מגלובלנט הם 0.37, כרגע דמי הניהול שלי בקרן הפנסיה הם 0.9 מהפקדה ו - 0.1 מהצבירה (בפניקס). קראתי וחפרתי ברחבי האינטרנט ואני (חושב שאני) מודע לכל ההשלכות. היות ואני בן 40 וקצת זה די עכשיו או לעולם לא (כך נדמה). משום מה לא מצאתי בשום מקום התייחסות לסוג של אלטרנטיבה למעבר שכזה והיא להעביר את הצבירה לקרן הפנסיה המשלימה שגם ככה קיימת (ההפקדות שלי הן מעבר לתקרה). כך אפשר להנות מהשקעה של 100% ב - S&P 500 מבלי לאפס את הוותק בקרן הפנסיה (בהנחה ויש לי אישור מהמעסיק). אני מודע לעובדה שכנראה שהעקיבה תהיה פחות מדויקת אבל בכנות הדבר שהכי מטריד אותי בכל הסיפור של התשואה המובטחת זו העובדה ש"מכריחים" אותי לצמצם את התשואה הפוטנציאלית של המדד בשנות הצבירה שבהן אפשר לקחת יותר סיכון. מבין את היתרון של המנגנון הזה בשנות הפרישה.

האם אני מפספס פה משהו?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 14:22
אם אופצית הIRA היא רק בשביל לעקוב אחרי S&P500, אז כנראה שבאמת יהיה לך עדיף ללכת על האופציה של המשלימה במקום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 14:28
בפרישה, המנגנון הזה יחול רק על הכספים במקיפה, כולל על הרווחים. כלומר ללא ניוד יהיה לך סכום A שיהנה מתשואה מובטחת, אל מול סכום גדול מ-A (בהנחה ותשיג תשואה גבוהה מהמיועדות) שלא יהנה מכך. מה עדיף? תלוי בתשואות העתידיות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 18:09
למה צריך IRA בשביל זה? למה לא משלימה או גמל?
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 20:01
להבנתי אתה כן מאבד ותק - כרגע יש לך שכר מבוטח מסוים במקיפה ושכר מבוטח על יתרת ההפקדה החודשית במשלימה. אם אתה מנייד כספים החוצה מהמקיפה, הותק במקיפה מתאפס, והשכר המבוטח במשלימה נותר לפי ההפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2024 10:27
תודה לכולם על התגובות!

אחרי בירור עם הסוכנת מטעם העבודה, מסתבר שתקרת ההפקדות עלתה ואני מגרד אותה מלמטה... לכן ההעברה למשלימה לא כדאית כי ברגע שאין זליגה מהמקיפה למשלימה דמי הניהול של המקיפה לא נשמרים במשלימה. אז כרגע המהלך לא כדאי.