⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון

🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 14:38
שלום לחברי הפורום,

אשתי פתחה עוסק פטור במקביל לעבודה כשכירה, צפי הכנסה חודשית - 2,000 עד 6,500 כי העבודה שלה עונתית.

אני פותח את הדיון אחרי שהתייעצתי עם כמה רואי חשבון, כל תשובה נוגדת את מה שאמר השני.

אשתי פתחה קרן השתלמות..

1. האם היא יכולה להפקיד השנה את הסכום המקסימלי שזה 20,520 ולהנות מהפטור באופן מלא? אחד מרואי החשבון אמר שזה תלוי בהכנסה שזה עד 4.5% מגובה ההכנסה ואילו אחר אמר שאין עם זה בעיה וה4.5% זה לפטור אחר מבחינת קיזוז הוצאות לטובת מס. (?)

2. בגלל שהעסק שלה עונתי, יכול להיות שבשנה הבאה העסק שלה לא יפעל למשך חצי שנה, האם הקרן עדיין תהיה פעילה גם אם למשך חצי שנה העסק יעמוד על 0 הכנסות? האם עדיין יהיה אפשר להפקיד כסף לקרן לפי תקרת הפטור ממס רווחי הון?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 14:46
ולמה אתה חושב שתשובות אנונימיות בפורום אינטרנטי תהיינה טובות יותר מאשר תשובות של בעלי מקצוע?

תמיד אפשר להפקיד איזה סכום שרוצים. ההבדל הוא רק בשאלת ההטבות שתקבל. יש שתי הטבות שונות:

* הכרה בהפקדה כהוצאה שמזכה בהקלה במס הכנסה - אין קשר ל-"קיזוז הוצאות לטובת מס" - ההפקדה עצמה מפחיתה את המס שאתה חייב - עד תקרה שנתית כלשהי.

* פטור ממס רווחי הון (עד תקרת הפקדות כלשהי לשנה)

כן, קרן השתלמות זו לא קרן פנסיה ואין פה עניין ביטוחי שמחייב רצף הפקדות.

בכל רגע אפשר להפקיד איזה סכום שרוצים.

תהיינה עליו הטבות מס כל עוד הוא תחת התקרות המוגדרות בחוק (מעבר לכך עדיין אפשר להפקיד אבל לא תהיינה הטבות).

ולשאלתך הספציפית - כן - כל עוד הסכום השנתי הוא מתחת התקרה המזכה בפטור ממס רווחי הון - אפשר להפקיד עד התקרה, גם אם ישנן אפס הכנסות ( הכוכבית פה היא שיכול להיות שתהיינה אחר כך פרשנויות משפטיות אחרות אם למשל העסק פיקטיבי לגמרי וכו' - אבל אין שום הכרח שתהיינה הכנסות או הכנסות בגובה מסויים כדי לאפשר הפקדה והנאה מהטבות מס).
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 14:50
זה מי שצודק, אתה יכול להפריש עד לתקרה עבור פטור ממס רווחי הון.

4.5% זה ניכוי מהכנסה חייבת בהפקדה
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 15:33
בגדול שניהם צודקים :-)

יש 2 הטבות מס:

1. הטבת מס בהפקדה - הכסף המופקד (או חלקו לפחות) מוכר כהוצאה לצורך מס, כלומר מפחית את חבות המס השנתית.

2. הטבה על מס רווחי הון במשיכה - לא משלמים מס על רווחים שנוצרו בקופה.

ההטבה הראשונה תלויה בגובה ההכנסה, השניה לא.

כן, אין קשר בין ההכנסה להפקדה בכל מקרה.

רוב העצמאיים פשוט מפקידים את כל הכסף השנתי בתחילת השנה וזהו, בלי הפקדות חודשיות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 17:25
התשובה שלך ושל השאר פה עזרו לי, אל תוריד מהערך שלכם.

ובנוסף אני תמיד אפנה גם לגורם מקצועי (אני מודה שהפעם לאחר שפניתי לבעלי מקצוע נותרתי מבולבל עוד יותר).

תודה

תודה

ככה אני עושה בעסק שלי, מפקיד כל תחילת שנה את התקרה המעודכנת וממשיך בחיי רגיל רק שהפעם העסק של אשתי שונה בתכלית, יהיו לה חודשים עם הכנסות וחודשים לא הכנסות שהיא תדע עליהן מראש אז רציתי לוודא את זה.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 17:59
*עד עכשיו התשובות פה לכלל השאלות בחיים שלי ב-100% (מבישול, עד בעיות באופיס והשקעות הון) היו מדויקות, צודקות, נכונות ומטיבות יותר עמדי. רק אומר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2024 18:01
שניהם צודקים.

ה4.5% זה התקרה להטבת מס בהפקדה, כלומר "הוצאה מוכרת".

תקרת הפטור ממס רווחי הון זה עד 20,520 ש"ח בשנה ללא קשר להכנסה.

כן.

כן.

אופס ראיתי שרונן הקדים אותי וצודק כרגיל.