⬅ חזרה לאינדקס

סטודנט שרוצה כבר לצאת לדרך ולהתחיל

🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2024 09:23
שלום לכולם,

אני בן 31, סטודנט לקראת סיום תואר במדעי המחשב. אני מחפש עבודה בערך שנה, אך עדיין לא מצאתי. בינתיים אני עובד כשליח, עבודה שלא מוצא בה שום סיפוק ורצון להמשיך, אבל היא מכסה לי חלק מההוצאות אז מנסה לנשוך שפתיים ולהמשיך.

מן הסתם שהעבודה כשליח גוזלת ממני אנרגיה וזמן שלא מכוונים למקום הנכון.

אז חשבתי לקחת הלוואה, כ30-50 א"ש שיכסו לי הוצאות למספר חודשי מחיה כדי לחפש עבודה בכל הכוח.

אמנם חיפשתי כשנה עבודה, אבל מן הסתם שלא הייתי על זה, בין היותי סטודנט לצורך לצאת לעבוד, ומאמין שאפשר יהיה למצוא תוך מס' חודשים.

כמה פרטים :

- יש לי הוצאות חודשיות קבועות כ4-5 א"ש עבור הוצאות מחיה, שכ"ד וכדומה.

- יש לי קופ"ג עם כ- 80 א"ש אבל ברגע זה לא מאשרים הלוואה לאף אחד, אז לא רלוונטי.

- יש לי קרן ביטחון צנועה כ-10 א"ש.

-הלוואה ישנה על חשבון הקופ"ג- 10 א"ש.

-בני משפחה לא בתמונה, אז לא אפשרי לבקש הלוואה מאחד מהם.

אני מאמין שאולי הכי "חכם" היה להוציא את הכסף מהקופ"ג אבל קשה לי פסיכולוגית להיפרד מכל מה שחסכתי.

אז בעצם השאלה שלי, האם כדאי להמשיך לעבוד במתכונת הנוכחית(שליח-חיפוש עבודה) וסוג של לנסות לתמרן בין השניים, או שלקחת הלוואה(כ1+P ריבית) ולהיות מכוון למטרה.

זאת תהיה החלטה נכונה מבחינה כלכלית? כדאית?

מבחינה אישית ורגשית אני יודע שזו ההחלטה הטובה יותר, כי מרגיש שהערך העצמי שלי נפגע בזה בכל יום שאני עדיין בעבודה זמנית בגיל כזה ולא עושה משהו מועיל עם עצמי.

אשמח לשמוע מה דעתכם, ומה אתם הייתם עושים במקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2024 10:14
לקחת הלוואה כדי לסיים את הלימודים, ואחר כך לחפש עבודה כשיש תואר ביד.

גם לא בושה לחזור להורים לכמה חודשים במצב כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 08:44
הדבר הכלכלי הוא להשתמש בכסף שכבר יש לך במקום לקחת הלוואה. הדבר הרגשי והלא נכון לעשות הוא לקחת הלוואה במקביל.

האם תמצא עבודה תוך כמה חודשים אף אחד לא יכול להגיד, אבל בהחלט כדאי לנסות.

אתה בכלל צריך יותר זמן כרגע בשביל למצוא משרה? הרי הדבר הכי קשה בתור סטודנט זה בכלל לקבל ראיונות עבודה. ובשביל להגיש קורות חיים לא צריך יותר משעה שעתיים בסופ"ש. אתה מגיש ומקבל הצעות לראיונות בכלל?

כל העבודות הן זמניות. כולנו מתים בסוף, ואף אחד לא זוכר לך אם התחלת עבודת סטודנט בגיל 31 או בגיל 33. הכל טוב קח בקלות ותעבוד קשה בדרך שאתה חושב לנכון כדי למצוא את מה שאתה רוצה.

אני אישית הייתי חי על חסכונות כמה שאפשר (אולי עובד ממש בקטנה כדי שיהיה טווח גדול יותר לחסכונות), או מנסה לעבוד במשהו שמשלם הרבה לשעה (שיעורים פרטיים, בדיקת תרגילים באוניברסיטה?) ומשקיע את כל שאר הזמן בלימודים או פרויקטים פרקטיים שקשורים ללימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 13:54
לא באמת, אבל כן צריך להתכונן לראיונות האלה שכבר הם באים פעם ב.. ולהישאר בעניינים מה שנקרא. אני לא באמת צריך יותר זמן כדי להגיש אבל כן אם היה לי יותר ממנו אולי הייתי יכול להקים פרויקטים\ליצור קשרים בלינקדין או ללכת למפגשי מיטאפ. זה משהו שפסיכולוגית מאוד קשה לי לעשות ולוותר על ההכנסה היחידה שעוד יש לי, אבל אני חושב שזה הדבר "הנכון" לעשות (אם קיים דבר כזה). בנוסף הזמן שאני משקיע להכניס כסף בעבודה שלא רלוונטית לוקח לי מזמן שהייתי יכול לתרום, גם אם לא בדרך ישירה, למציאת עבודה.

זה נכון, אבל מרגיש לי וממה שאני רואה השכר בהייטק גבוה והעלייה שלו לאורך השנים עולה גם היא, אז מרגיש שאני סוג של מפספס מכל רגע שאני לא צובר ניסיון במשהו רלוונטי.