⬅ חזרה לאינדקס

סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 20:33
שלום,

אשמח להפנייה ליועץ, חברה, עו"ד, רואה חשבון או כל מומחה שדרוש - לגבי סגירת חשבון באנגליה והעברת סכום של כמה עשרות אלפי פאונד לישראל.

דרוש לי ייעוץ וליווי בכל הקשור למיסוי, דיווח ויתר הבירוקרטיה שמהלך כזה דורש. החשש הגדול שלי הוא שהמהלך לא ייעשה נכון והכסף יידחה, או לחילופין שיתקבל ואני אגלה בדיעבד עבירות מס שביצעתי ללא ידיעתי.

אשמח להפניות.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 20:37
העברת כסף זה לא אירוע מס וזה גם לא סכום גדול, אין סיבה שלא תעשה העברה בנקאית וזהו.

העברת כסף שלך מחשבון שלך לישראל אינה דורשת דיווח.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 20:58
בשיחת ייעוץ שעשיתי עם חברת רואי חשבון (לוקח בחשבון שאולי עשו לי sales pitch לא מדויק), עלה שהבנק או רשויות המס עלולות לשאול מה מקור הכספים, האם היה עליהם רווח בתוכניות חיסכון וכו'. כלומר, מהלך שנשמע יותר מורכב מפשוט לתת הוראה להעביר כספים מחו"ל לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 23:03
תלוי על איזו פקידה תיפול כבר קראתי סיפורים על דרישת מסמכים מהרשויות בחו"ל ואישורים מרואי חשבון בישראל ו\או בחו"ל ולפעמים מדובר על סכומים יותר קטנים ממה שאתה מתכנן להעביר. החזרת ההעברה לבנק השולח היא מעשה נפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 10:22
זה לא מסובך בכלל, זה פשוט מאד: עונים להם מה מקור הכספים.

על רווחים צריך לשלם מיסים, זה גם נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 09:17
זה בדיוק מה שקרה לי: אני פניתי לבנק לפני שהעברתי את הכסף. הפקידה נתנה לי נוסח שהבנק רוצה לקבל מרואה החשבון שלי. הרו"ח נתן לי מכתב כזה והפקידה הודיעה לי שהיא פונה להנהלת הבנק לאישור. שלושה חודשים אחר כך העברתי את הכסף. הפקידה בבנק צלצלה אלי להגיד שהבנק לא מרוצה מהמכתב של רואה החשבון והכסף תקוע. בשלב הזה ביקשתי ממנה לדבר ישירות עם רואה החשבון. הם התקשקשו בינהם הלוך ושוב משום שמה שהיא רצתה רואה החשבון לא היה מוכן לכתוב והוא הסביר לה שהדרישה שלה מופרכת לחלוטין. רק לציין שרואה החשבון שלי הוא משרד רואי חשבון גדול ומוכר בארץ. הוא אמר לפקידה בבנק שהוא נותן אישורים שמתקבלים על ידי כל הבנקים בישראל כולל הבנק שלה. זה לא הספיק לפקידה החרוצה והיא בקשה ממני למצוא אישורים של ההעברה של הכסף שעשיתי לבנק בחו"ל לפני עשרים שנים. זה בכלל לא היה פשוט למצוא ובינתיים הכסף היה תקוע. בהרבה מאמץ וקצת מזל השגתי את האישור על ההעברה ההיסטורית ורק אז סוף סוף הבנק שחרר את הכסף