⬅ חזרה לאינדקס

תכנון מכירת מניות ESPP - ריבית והצמדה עבור החזר המס

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 15:19
אני מחזיק במניות שהוענקו לי על ידי החברה בה אני עובד, במקום עבודתי, יש דחיית מס הכנסה עבור המניות.

כלומר, מס הכנסה (על ההנחה בשער הקניה של המניות), מחושב בעת המכירה.

במידה ואני מוכר ואני עדין עובד בעבודה, המס החייב מנוכה על ידי המעסיק (ז"א לא גובים ממני יותר מס מאשר אני חייב).

במידה ואני מוכר לאחר שעזבתי את מקום העבודה, הנאמן מחייב במס הכנסה המקסימלי (היות והוא לא יודע אם אני עובד או לא ומה גובה השכר וגם לא מוכן להתעסק בזה).

1. במידה ואני מוכר את ה ESPP בשנה בה לא עבדתי כלל (ואין לי אף הכנסות אחרות), האם אני יכול לבצע תאום מס מול מס הכנסה באותה שנה?

2. במידה ואני מבצע החזר מס, בשנת המס העוקבת, לפי איזה תאריך מחושבת ריבית והצמדה על החזר המס, מסוף שנת המס או מרגע בו מכרתי?

למי שתוהה, למה אני לא שואל את מס הכנסה, שאלתי שאלה דומה לשאלה (2) בנושא אחר והם לא ידעו לענות (גם לא סומך על התשובה שלהם).
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 15:42
התכוונת לRSU? פשוט דיברת על הענקה, ובESPP זה פשוט מניות בהנחה.

בכל מקרה תוכל לעשות תיאום מס ולהעביר למעסיק הקודם/נאמן, ולדרוש להתמסות כמעסיק יחיד.

ריבית והצמדה זה תמיד מסוף שנת המס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 15:51
צודק.

התכוונתי לשאול על שניהם - לגבי החלק החייב במס הכנסה (מניח שהתשובה זהה גם לגבי RSU וגם לגבי ESPP).

כך חשבתי. כנראה עדיף לי לדחות את המכירה לחודש האחרון של שנת המס (מצד שני המניה יכולה להגיע למינימום שנתי בדיוק החודש האחרון של שנת המס).
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 16:10
תלוי בחברה שלך. לרוב התשובה לא זהה, והתתחשבנות על גובה ההנחה קורית מייד במשכורת שלאחר הקניה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 16:52
בחברה שבה אני עובד גם ב RSU יש דחיית מס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 17:20
הבנת אותי הפוך.

תמיד בrsu יש דחיית מס על שווי המענק.

בespp לרוב אין, מלבד קומץ חברות