⬅ חזרה לאינדקס

תמהיל השקעה לפנסיונר

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:21
פנסיונר בן 78, מסודר כלכלית, עם נדל"ן המכסה את עלויות המחייה שלו.

בעל מספר תיקים מנוהלים בכמה בתי השקעות, ומעוניין כעת לעשות צעד ולעבור לניהול עצמי על ידי פתיחת תיק בשתי בתי השקעות ( מיטב דש טרייד ואקסלנס טרייד)

האם תמהיל ההשקעה הבא נשמע הגיוני? (ל כ 2 מיליון)

40% מהתיק - מדד עולמי ACWI

10% מהתיק - zprx +zprv

40% מהתיק - 2-4 קרנות אג"ח ממשלתיות (תקופה לפידיון 2-5 שנים)

10% מהתיק - מדד אג"ח קונצרני כגון MTF סל תל בונד-מאגר

*נשוי, וגר בדירה בבעלותו, אין צורך בהכנסה שוטפת מההשקעות, אין התחייבויות \ משכנתא וכו'

דעתכם? (לא ייעוץ)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:41
מה מטרת התיק? מה טווח ההשקעה?

ספציפית לגיל 78 - ככל שיעלה צורך רצון לדיור מוגן, האם ימומן מהתיק או מכירת נדל"ן?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:49
טווח השקעה "עד הסוף" כמו שנאמר.

אין צורך עתידי הנראה לעין של רכישת דירה / רכב / טיול וכו'.

בנוגע לדיור מוגן, במידה ויצטרך, אז אכן, משיכה של אחוז מסויים מהתיק.

כמו כן, יש עוד כמה תיקי השקעות מנוהלים בסכום כולל של כ 4 מש"ח (כך שבמידת הצורך, גם מהם ניתן לבצע פדיון של הכספים)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:57
מהי סיבולת הסיכון?

אדם יכול להיות עשיר ועדיין לא לישון בלילה כשהתיק יורד 2% ביום גם אם זה לא אמור להטריד אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:59
אבי יותר מבוגר אך במצב דומה ועם סכומים דומים. אני מנהל לו את התיק על פי אותו רעיון - 50% במניות (ערבוב של עולמי + סנופי בעיקר), 20% בפקדון 3 שנים (קרמבולה) ו 30% בקרנות כספיות. מעדיף את הנזילות והוודאות שלהן בתנאי הריבית הנוכחיים לעומת קרנות אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:59
יש לך רק תיק אחד, גם אם הוא מפוצל במקומות שונים.

אני תמיד בעד פשטות, 2 ני"ע זה האידיאל מבחינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:23
טוב ששאלת

אכן, מ 2 מיליון, אם התיק ירד 2 אחוז, זה לא מעט כסף, ואכן יכול להדיר שינה מעיניו.

סיבולת הסיכון אמורה להיות בהתאם לגיל שלו (אבל במקרה שלו, היות ויש לו כבר נדל"ן שממנו יש לו הכנסות, וקרן כספית שמנה בצד (ע"ס 1 מש"ח), רמת הסיכון יכולה לעלות מעט
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:25
מדוע בחרת גם להשקיע בעולמי וגם בסנופי? הרי הם חופפים ואתם נותן משקל יתר לארה"ב. (סתם מתוך סקרנות)

בנוגע לפקדון קרמבולה, מה הריבית השנתית שניתן לצפות לה? (ודמי הניהול בטח לא מועטים, נכון?)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:26
אם כך, השאלה מה הוא מנסה להשיג בתמורה לאיבוד שינה? הרי הוא יכול לחיות ברווחה עד 120.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:27
אין דמי ניהול על פקדונות, יש מיסוי
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:28
מסכים, אכן תיק אחד

אבל כרגע, היות והתיקים האחרים (המנוהלים) לא בשליטתנו (למעט מתן הוראה ליועץ ההשקעות להפחית את החשיפה המנייתית וכו) אנחנו מתמקדים בתיק הנוכחי של ה 2 מש"ח

*בהמשך אנחנו מתכנניים להפסיק את ההתקשרות עם היועץ השקעות (ולנהל את התיק בעצמנו).

בנוגע לאג"ח, התכוונת 2 ני"ע ממשלתיים או קונצרנים?

אבי מעוניין להשקיע גם בהיבט הקונצרני (באחוז חשיפה נמוך) ולכן המלצתי לו שנלך על קרן סל של תל-בונד מאגר - (מכילה בתוכה מעל ל 415 חברות קונצרניות) - פיזור אידיאלי, מאשר לבחור סלקטיבית (ולנסות להכות את השוק, משהו שאנחנו לא מאמינים בו)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:28
התיק שבחרת יכול בקלות רבה לרדת יותר מ- 2% (סמלץ אותו למשל ב- 2022)

אני חושב שהוא צריך לקבוע את סיבולת הסיכון שלו, לא אתה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:30
מסכים לחלוטין

אנחנו יושבים על הכל הערב, והוא יקבע את סיבולת הסיכון שלו.

כנראה ניקח יועץ פיננסי בלתי תלוי שיעזור לנו בבנייה של תמהיל השקעה התואם לצרכיו. (אני מבין מעט אבל לא מספיק מבין על מנת לבחור את המדדים המתאימים \ ושאר האפיקים)

תודה על השיחה חבר
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 12:07
היסטורית, היה לו תיק מנוהל ע"י חברה חיצונית. כשביקש ממני לקחת אחריות, אז קניתי סנופי ואחר כך סגרתי את המנוהל והוספתי עולמית. לא רציתי למכור את הסנופי ולשלם מס. מבחינתי אין הבדל משמעותי ואין לי בעיה לתת משקל יתר לארה"ב. קרמבולה הצלחתי לקבל בשלב מסוים 4.5% שנתי מובטח ל3 שנים (לפני 15% מס נומינלי), או צמוד מדד (הגבוה ביניהם). היום נראה לי שכבר אין אפשרות לקבל ריבית כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 12:38
אז זה נועד לירושה, אם אני מבינה נכון את הביטוי.

אם זה כך - למה זה ידיר שינה מעיניו אם המדד יורד 2-5-10 אחוז?

בכל מקרה, מדובר על אדם אמיד שיש לו מספיק כסף לחייו שלו ושל אשתו גם אם ישאיר את כל כספו בקרן כספית. לא כך?

פרשנות סבירה לאורי - 2 ני"ע לכל התיק. אחד מדד מנייתי והשני מדד אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 12:51
אני מבין אבל אין חשיבות לבניית חלק מתיק ללא הסתכלות הוליסטית על כלל התיק.

התכוונתי ל2 ני"ע בכל התיק כולו, לפעמים בתלות בסיטואציה נדרשים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 13:50
לפי ההיכרות שלי עם אנשים מבוגרים, החשש שלהם מסיכון הוא לא בהכרח רציונאלי. מבחינתם, גם הפסד קטן על הנייר זה נחשב להפסד ריאלי... ולדעתי בגיל הזה עדיף שקט נפשי.

ההורים המבוגרים שלי תיאמו את סיבולת הסיכון שלהם עם יועץ השקעות בלתי תלוי וזה היה המהלך הנכון, לדעת שהסיכון לא עולה על xx אחוזים.

כל הנכתב בהנחה שהאיש הוא רציונאלי, לא דמנטי, ויש לו רקע בהשקעות בניירות ערך והבנת השוק.

אם לא, קרן כספית / פיקדון זה מספק.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 13:55
מסכים לחלוטין, זה בדיוק מה שהוא צריך!

נ.ב

שלחתי הודעה בפרטי על מנת לבקש את הפרטים של היועץ הבלתי תלוי (במידה ובאפשרותך לשתף אותם כמובן)

אם זה לא בהחלט בסדר

תודה רבה פטל :)