⬅ חזרה לאינדקס

דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 18:46
אני לא בקיא בעולם הטכנולוגיה, אבל איך לדעתכם זה ישפיע נגיד על מדד הנסדק 100 בשנים הבאות? לטובה או לרעה ? כי בהתחלה השבבים הדאטה והאנרגיה וכל מה שמתחבר לai במישורין ועקיפין יעלו אבל אחרי זה אולי זה הai יחסוך וייתר חברות טכנולוגיה כי הכל יהיה פשוט יותר או חסכוני יותר וזה לא כמו ההתחלה ב2 עשורים האחרונים שרק היה התפתחות וחדשנות והכל טס כי הטכנולוגיה הייתה הדבר החם .

בקיצור מה דעתכם? לטווח הארוך כמובן ולא ההייפ שקורה בשנה האחרונה וכרגע
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 20:37
שיפורים טכנולוגיים בדרך כלל פירושם התייעלות כלכלית. כך זה היה משחר ההיסטוריה.

התייעלות כלכלית פירושה ניצול טוב יותר של משאבים, שמיתרגם לרווחה גדולה יותר עבור כל יחידת משאב קיימת.

"פשוט וחסכוני יותר" פירושו שיותר משאבים יוכלו להיות מוקצים לטובת דברים אחרים שכרגע אי אפשר להפנות אליהם כי אנחנו נאלצים להשקיע משאבים בטכנולוגיות פחות יעילות.

כשהמציאו את הרכב או המכונית או את המטוס זה אכן "פישט וחסך" בשינוע בני אדם ממקום למקום, אבל זה הביא לצמיחה כלכלית, לא לירידה. את המשאבים שבזבזנו על האכלת סוסים, בניית כרכרות, שכירת נהגי כרכרות, וכו' - יכלנו להשקיע בהכשרת נהגי קטר, מהנדסי רכב, ויוצרי סדרות נטפליקס.

אני לא מבין איך אתה חושב שבינה מלאכותית יכולה להשפיע "לרעה" על הנאסד"ק, אבל אתה יכול אולי לטעון שיש בועה כרגע ובהמשך היא תתפוצץ - אבל זה לא השפעה של בינה מלאכותית, זה אם כבר השפעה של "בינה אנושית" ע"י תמחור לא נכון של ההווה ו/או העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 06:11
מהבחינה שעוד 5 שנים מהיום הרבה חברות בנסדק לא יהיו רלוונטיות כי תיהיה בינה מלאכותית והשירותים שלהם לא יהיו נחוצים יותר
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 12:20
אז אתה בעצם אומר שיהיו חברות אחרות שתהיה בהם בינה מלאכותית איכותית ולכן לא יהיה צורך בחברות שבנאסד"ק 100?

אם כך, אז הם פשוט יכנסו במקומם לנאסד"ק...

ישנה רק בעיה אם אתה חושב שרווחי כל החברות טכנולוגיה שיהיו בטופ 100 אי פעם ירדו.

אני רואה את זה הפוך.

אני חושב שהרווחים שלהם הולכים להיות מטורפים בעתיד כי הם יכניסו את היד למלא תחומים מסורתיים שהיום הם פשוט לא שם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 12:22
אין הרבה חברות כאלו בעולם, בטח לא הגדולות.

נ.ב. הרבה אנשים מבלבלים בין בינה מלאכותית למשהו שיודע לייצר טקסט על סמך קלט.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 14:52
כתיבת תוכנה באופן אוטומטי על ידי למידה מדוגמאות, מה שנקרא גם בינה מלאכותית, צפויה להגביר יעילות בהמון תחומים.

זה דומה לכניסה של מחשוב, שהפכה הרבה תהליכים ליעילים יותר, ולזמינות של תקשורת יעילה וזולה. תחומים רבים יהפכו ליעילים יותר ואיכותיים יותר במיוחד בתחומי שירותים.

אני צופה שנראה המשך גידול GDP במדינות מפותחות. כמו כן, היות וכיום יש יתרון לגודל, בפיתוח ושימוש במודלים של AI, אני צופה שהחברות הגדולות ימשיכו לגדול.

בנוסף נראה שבחמש השנים הקרובות נתחיל לראות סוף סוף מכונות עם יותר אוטונומיה בתחומי ייצור (מה שנקרא לפעמים רובוטים).

כמובן שהסכסוכים המזוינים שמתגברים בעולם יאיצו התפתחות של כלי נשק חכמים ועצמאיים. סביר בעיני שבעשור הקרוב נראה כאלו בשימוש נרחב בשדה הקרב, בעיקר באויר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 15:05
AI יצמצם עלויות תפעול וכ"א ויתרום להעלאת רווחים, למה צריך עובד עצלן שלוקח לו חודש לייצר מסמך בדיקות עלוב של 3 עמודים בעוד ש AI יכול לנתח את מסמכי הארכיטקטורה ולכתוב אחד כזה ב5 שניות.

אולי הוא גם יעזור להנהלה לזהות את אוכלי החינם והבטלנים של הארגון ולשלוח אותם לדרכם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 18:27
אם ההנהלה לא יודעת מי אוכל חינם ובטלן אז הם בעצמם הבטלנים הכי גדולים.

כל יום בעבודה רואה 3 אנשים שיכולתי להחליף ועדיין היה נשאר לי זמן לקפה ופטפוטים.

אבל טוב נו, נסתפק ברביצה בעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 22:07
למה שייתר חברות טכנולוגיה? האם האינטרנט ייתר חברות טכנולוגיה?