⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל מבטיחת תשואה Vs. קופת גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2017 17:01
שלום לכם!

(לא שומע לעצות, דיון תיאורטי בלבד, מתכחש לבעלות על סכום או מוצר שייכתבו בהודעה מטה)

הוריי פתחו לי (באופן תיאורטי בלבד) קופת גמל הונית כשהייתי בן שבוע. קופת הגמל מושקעת באפיקים שונים, אולם מבטיחה תשואה של 4.5% בשנה. קרי: בשנת 2008 (קריסת שווקים) הקופה רשמה תשואה של 4.5%, וב-2009 (עליית שווקים) רשמה תשואה של 9%. (מי שמכיר, שם הקופה הוא: יתר ג')

בפשטות: כשהשוק עולה - אני מרוויח הרבה, כשהשוק יורד - אני מרוויח טוב.

יתרון נוסף: הקרן עברה מזמן את ה-15 שנה שלה, וכעת נזילה עם פטור ממס רווחי הון.

מה הקאץ'? 2% דמי ניהול על הצבירה.

כעת הקופה מתקרבת לשווי של 90,000 ש"ח בערך.

יש למישהו איזו שהיא דרך לעזור לי להבין האם כדאי לי להעביר אותה לניהול עצמאי IRA בדמי ניהול נמוכים, או להשאיר אותה כפי שהיא?

קבצי אקסל, עצות טובות וניסיון יתקבלו בברכה.

ערב טוב,

2028
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2017 18:05
הקופה מבטיחה 2.5% תשואה אחרי דמי ניהול שזה הדבר היחיד שמשנה.

אינפלציה היא סד״ג של המספר הזה.

אז ריאלית היא מבטיחה אפס תשואה ריאלית בערך.

כמו כן אין שום יישות בעולם שיכולה להבטיח לך תשואה. לא קופת גמל, לא מיידוף ולא מדינת ארהב. כולם חשופים לסיכונים וסייגים. האם קראת את הסייגים של הקופה / אתה מבין אותם?

ההשואה היא קלה. שים בגליון נתונים את התשואות השנתיות של הקופה וליד את התשואות של קופה/נכס שקול שהיית שוקל להשקיע בו ותשווה ביניהם עם גרף, תשואה כוללת וכד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2017 19:06
זה מוצר שהייתי משווה לאג"ח חברות מבחינת התשואה והסיכון.

לפי דבריך הסיכון לא מאוד גבוה (מעבר חלק של 2008 זו אינדיקציה טובה) אז התשואה נשמעת לי די אטרקטיבית ביחס לאג"ח קונצרני בדרוג גבוה. לדוגמה, על אג"ח של חברת החשמל תקבל נטו של 1.6.

באופן אישי הייתי מחזיק גם מוצר כזה בחלק התיק שבסיכון נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2017 21:07
לי זה נשמע כמו מקום נאה לקרן חירום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2017 21:23
היום לא ניתן לפתוח קופות מבטיחות תשואה. (נשים בצד את מה שהבנקים נתנו מול בתי ההשקעות בחסכון לכל ילד)

אני יודע על קרן שמבטיחה תשואה של 5.5% זה לדעתי מדהים.

ניתן להשיג יותר עצמאית ויש מנוהלות שעושות יותר ומגיעות למעל 7%. צריך לדעתי לשקול טוב. המצב היום הוא שלא כלכך בטוח שכל שנה תהיה נניח כמו שנת 2016 שהייתה לא רעה יחסית. כמו שנאמר קרן חירום זה גם פתרון. אני אישית לא הייתי נוגע. במידה ואתה יודע עצמאית להשיג יותר זה כמובן לשיקולך..להעביר לגמל להשקעה גם לא הייתי עושה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2017 00:02
נשמע לי כמו דיל מצויין, לא הייתי נוגע בה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2017 01:11
מה עם סיכון מנפיק?

איך הם מתכסים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2017 01:33
מה איתו?

הם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2017 01:36
@אורי ג. אין מצב שהקופ"ג תתנער איכשהו / תפשוט רגל וכו'

מהיכן הם מביאים את התשואה?

כתבת:

אבל אני שואל אם אין סיכון מנפיק של הגוף שמבטיח את התשואה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2017 01:42
בוודאי שיש, תמיד יש סיכוי שחברה (או מדינה) תפשוט את הרגל.

מהשקעות ומה2% שהם גובים מהקרן לאורך השנים.

כאמור יש סיכוי שחברת מנורה תפשוט את הרגל כמו שיש סיכון מנפיק בכל ביטוח שאתה עושה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 19:46
תודה!

מעולם לא חשבתי על הקופה הזו במונחים של קרן לשעת חירום, ואני חושב שכך בדיוק אתייחס אליה.

זה יגרום לי להרגיש הרבה יותר חופשי עם יתר ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 20:46
גם לי יש את "יתר ג" אם אני זוכר נכון התשואה יותר גבוהה ממה שציינת. היא 4.5% **צמוד מדד**

ומשום מה אני זוכר שדמי הניהול הם פחות מ1% אבל אולי בזה אני טועה.

בכל מקרה תבדוק את הנתונים שוב
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 21:06
אני לא בטוח לגבי הקופה הזאת אבל במוצרים דומים בארה"ב התשואה מוגבלת גם כלפי מעלה.