⬅ חזרה לאינדקס

תיק ראשון - צעדים אחרונים

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 10:42
שלום אני סטודנט בן 25 ואחרי קריאה באינטרנט ובפורום החלטתי לפתוח תיק השקעות דרך אקסלנס. אופק ההשקעה לטווח ארוך מאוד (צפי 20+ שנים), מחפש בעיקר לשים כסף ולהתעסק איתו כמה שפחות.

נשארו לי כמה התלבטויות ושאלות אחרונות כדי להוציא את הקניה לפועל.

1. השאלה הכי פרקטית - בסוף איך אני מוצא את הקרן (והמספר שלה) של המכשיר הפיננסי דרכו אני רוצה להשקיע?

2. קראתי הרבה בפורום על ההשוואה בין השקעה בעיקר בארה''ב דרך נגיד voo לבין השקעה במדד עולמי לדוגמה עם הוספת vxus או קרן מחקה של acwi - האם לדעתכם יש יתרון כן לשים יותר דגש על ארהב? או אפילו להשקיע רק בארהב?

3. אני רוצה להימנע מארועי מס של קבלת דיבידנד, הבנתי שאפשר למצוא קרן צוברת ישראלית או אירית. מה בעצם ההבדל העיקרי? אני יכול לקנות ניירות איריים דרך אקסלנס ישירות?

אם יש עוד משהו שעולה לכם שכדאי לחשוב עליו לפני אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 10:44
גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 11:36
כל הכבוד שהתחלת,

1. תרשום את שם הקרן, והבורסה שאתה מעוניין לקנות דרכה בגוגל ותקבל את הסימול שלה

למשל acwi tel aviv ותקבל את המספר של הקרן

2. תחפש המשקיעה מדד עולמי או snp500

3. תחפש בגוגל על ההבדל בין קרנות ישראליות לאיריות יש פוסטים של רונן (שהמשקיעה תמוכת בו) וגם אפשר לקרוא את הפוסט שלה ״הו הסלע השחור״ .

נב

ברוקר (למשל אקסלנס) מאפשרים לך מסחר בבורסות מסביב לעולם, אפשר לקנות קרנות איריות בבורסת תל אביב, לונדון או ניויורק (ואולי עוד) הכל תלוי איפה הנייר עצמו נסחר

למשל ברוקר IB לא מאפשר לך מסחר בבורסת תל אביב. ואם תחפש את הנייר בבורסה סינית לא בטוח שתמצא. אני מקווה שזה מבהיר את הרעיון שאתה לא קונה ניירות ישירות מאקסלנס, הם רק מתווכים.

בהצלחה בהמשך הדרך!
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 11:38
אין לי מה להוסיף
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 12:26
לפעמים הקושי הוא לדעת מה לחפש.. אז קיבל הפניה למקורות רלוונטיים. אנחנו כבר אחרי אינספור שעות קריאה בפורום ומכירים גם ערוצים אחרים מחוץ לסולידית, לפעמים זה נראה לנו מובן מעליו, אבל לאדם בתחילת הדרך זה יכול לחסוך שעות של חיפושים
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 12:33
באופן כללי

גוגל: השאלה שלך

ימצא תשובה לשאלה שלך. מדהים כמה שזה יעיל.

אפשר גם בג'מיני אבל אז צריך להתייחס לתשובה יותר בזהירות, אם כי ברוב המקרים היא נכונה.