⬅ חזרה לאינדקס

עתיד ה"בולים" לאן?

🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 00:54
קיבלתי בירושה אוסף גדול של בולים,

באוסף יש נתח נכבד של בולי סין.

בולים ישנים מסין לפני שנות השישים, שווים יחסית הרבה (יכול להגיע לעשרות עד מאות שקלים לבול)

הבעיה, שהערך של האוספים האלו צונח(!)

כי כמות האספנים יורדת.

פעם כל ילד היה אוסף בולים, ואחד למאה מבוגרים היה ממשיך עם השיגעון.

היום אחד לאלף מבוגרים אוסף, ואחד למליון מוכן לשלם....

לכן נראה שעתיד הענף בסכנה.

גם אתם מחזיקים אוסף בולים ענק בארון למעלה ומחכים למומנטום הנכון לעשות עליו קופה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 01:13
בסוף ישאר רק ״מס בולים״. אני אפילו לא יודע מה זה, אבל שילמתי את זה הרבה פעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 01:44
כן, יש לי אלבומים של דואר עברי מלפני קום המדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 02:53
מעניין מאוד.

מצד שני, תתכן תחייה כמו הוויניל, זאת אומרת, אולי עכשיו זה נראה כמו משהו חסר תועלת יותר ויותר, אבל דור חדש "יגלה את זה".

יש ציירים שהיצירות שלהם נמכרו במחיר הכי טוב לאחר רק לאחר שמתו, אבל אני מניח שיש גם כאלה שהמחיר הטוב ביותר היה מאות שנים אחרי שמתו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 07:54
קח בחשבון שהאוסף צריך תחזוקה וסביר שבולים שנמצאים בארון עשרות שנים יאבדו מערכם (ככל שיש להם ערך).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 08:45
יש לי אוסף משלי כולל מעטפות יום הופעה, וגם שטרות, מטבעות וטלכרטים. לא מצפה לעשות קופה הערך הוא בעיקר סנטימנטלי, רוב הבולים שווים גרושים. כבר כמה שנים טובות שהתחום מדשדש.

כן גייסתי את האוסף להוראה, כמדיום להעשרה נוספת- העברתי מספר סדנאות בולאות לילדים, שולפת בולים רלוונטיים כשלומדים על חגים, ישראל של פעם, אישים כמו ביאליק או בן יהודה וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 12:46
יש לי אוסף של מאות טלכרטים וחשבתי שהוא שווה משהו ואתמול ראיתי שמכרו 3000 טלכרטים בעשרים דולר :$
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 20:42
עשרות עד מאות שקלים לבול - תלוי במצבו.

המעטים שעדיין אוספים לא יתנו על הבול חצי אגורה אם יש עליו למשל נקודה חומה זעירה אחת (הידועה בכינויה "חלודה").

אם האלבום/ים גרו במישור החוף ואוחסנו בבוידעם - זה לא מבשר טובות.

אני לא רואה בטיקטוק גל עצום של אספני בולים צעירים המשתוקקים לבולים שלך, אני הייתי מוכר מייד הכל בכמה שמוכנים לקנות, אולי דרך אחד מבתי המכירות הפומביות. אבל זה רק אני, אולי שווה לך לחכות. לא מייעץ כמובן .
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 21:21
אין עליו נקודה חומה זעירה אחת,

הם שמורים בתוך ניילון מקורי.

האלבומים לא גרו במישור החוף, ולא גרו בבוידעם.

לא בטיקטוק, ולא צעירים. אבל בסין עדיין יש תרבות של אספנות בולים.

בעולם באמת זה כבר לא טריוויאלי, ולכן הבולים של מארה"ב לפני מאה חמישים שנה כבר לא מעניינים,

אבל בולי סין - כן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 22:52
מצד שני, אם אתה גר בישראל, אולי יש כאן גידור מסויים מפני ארועים והתפתחויות שיהפכו את הבולים האלו לנדירים ויקרי ערך, בפרט ליהודים ברחבי העולם.

ואעצור כדי לא לדרדר את השרשור למרתף בו שוכן הפורום הפוליטי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 22:05
מעניין.

יש לך סימוכין לזה שהערך של אוספי בולים צונח או שזו המסקנה רק בגלל שכמות האספנים יורדת?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2024 15:55
ברור לחלוטין!

טלפון אחד לסוחר/ אספן פעיל, ותהיה לך הערכה עדכנית של השוק.