⬅ חזרה לאינדקס

שיפור דיור ומעבר בין הדירות

🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2024 07:19
לקראת סוף 2025 (בלי לקחת בחשבון תקופת גרייס), אנחנו אמורים לעבור מדירת 4 חדרים ל-5, דירת קבלן עדיין בבנייה. בכניסה, אנחנו צריכים להסדיר את יתר התשלום ולכן צריכים למכור את הדירה הנוכחית. אנחנו שוקלים איך כדאי לעשות את המהלך הזה? האם כדאי לעבור לשכירות לפני המעבר, כתקופה מגשרת? מה שיוביל לתשלום עבור השכירות וגם משכנתא, ולכן עדיף תקופה כמה שיותר קצרה. מצד שני, לא רוצים לעכב את המחירה שלא ניתקע בסוף בלי הכסף לקבלן. המלצות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2024 08:06
כשאתם מוכרים מן הסתם תתנו תאריך יציאה שתואם לתאריך המעבר שלכם, הקונים יתנו לכם תשלומים בפעימות שיקבעו ביניכם ואתם יכולים בחוזה להכניס אופציה להישארות בדירה שלכם לתקופה של X חודשים לאחר תאריך המסירה בתמורה לתשלומי שכירות שירדו מהתשלום האחרון שהקונים יצטרכו לשלם לכם, כדי להגן על עצמכם במקרה של עיכוב של הקבלן ולחסוך מעבר לדירת ביניים.

זה די סטנדרטי, עו״ד יכול לנסח דבר כזה בקלות.

2025..
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 22:28
מה שווי הדירה שמוכרים?

כמה משכנתא יש כנגדה?

כמה ההחזר?

מה מחיר הדירה הנרכשת?

כמה כבר שילמתם?

כמה הוצאות נלוות יהיו למעבר? מיזוג, מדד, מטבח, שדרוגים לדירה, ריהוט ועוד.

כמה ההכנסות נטו?

כמה התחייבויות יש חוץ מהמשכנתא?

כמה הון זמין נשאר לכם שמיועד לרכישה?

באידאל, כדי לחסוך מעברי דירה מיותרים, ולחכות עוד קצת בתקווה שתרד הפאניקה, הריבית והפחד ממלחמה אזורית, עדיף שתהיה לכם האפשרות להשלים את הרכישה לפני שאתם מוכרים, ואז יהיה לכם הרבה זמן למכור ובעה מצב השוק יהיה יותר טוב עד אז.

כדי לדעת אם זה אפשרי, צריך תשובות לשאלות שכתבתי, ולעוד כמה שאלות, אבל הן העיקר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2024 09:20
כמובן שזה תלוי גם בקונה אבל האם כדאי לקחת עו"ד אחד שייצג את גם את הקונה וגם את המוכר על מנת לחסוך בעלויות או אולי כדאי להפריד כוחות?

מישהו מכיר עו"ד מומלץ? כל העורכי דין שפגשתי עד עכשיו היו על הפנים, ניסו להרוויח כמה שיותר עמלה על כמה שפחות עבודה...

אני לא רואה אפשרות שאנחנו קונים את הדירה החדשה בלי למכור את הישנה, אלא אם ניקח איזה הלוואה מוגזמת מהבנק

מה שווי הדירה שמוכרים?

ננסה למכור ב2.8-3, דירה במרכז, קנינו ב2017 ב2.4

כמה משכנתא יש כנגדה?

750K

כמה ההחזר?

6K

מה מחיר הדירה הנרכשת?

נרכשה על הנייר ב3.2 לפני כמה שנים

כמה כבר שילמתם?

איזור ה1.1 מיליון

כמה הוצאות נלוות יהיו למעבר? מיזוג, מדד, מטבח, שדרוגים לדירה, ריהוט ועוד.

מקווה שהכל יסתכם באיזור ה400K

כמה ההכנסות נטו?

40K

כמה התחייבויות יש חוץ מהמשכנתא?

אין

כמה הון זמין נשאר לכם שמיועד לרכישה?

אין ממש, כל שקל אנחנו בעצם מכניסים למשכנתא, בעיקר מנסים להיפטר מחלק הפריים

400K קרן השתלמות, כמה עשרות אלפים בתיק מסחר

תודה רבה על התגובות
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2024 09:41
גם אני שקלתי את האופציה הזאת ובחרתי שלא, נשמע לי לא בריא.

מסכימה, קשה למצוא עו״ד טוב.

היה לי אחד שהגעתי אליו דרך המלצה של חברה ואכן חשבתי שהוא טוב, ליווה אותי בכמה עסקאות של קניה/מכירה, הפאשלות התגלו רק אחרי ביצוע העסקאות ולא היתה לקיחת אחריות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2024 11:04
אתם יכולים, זאת פשוט תהיה משכנתא יותר גדולה משתכננתם, ומשכנתא לגישור כנגד הדירה שיש לכם בשביל ההוצאות הנלוות.

זה יהיה החזר חודשי גבוה, אבל זה רק לתקופה של עד שנה, צריך לתכנן מראש איזה מסלולים ישארו ואילו לא.

זה פשוט יכול לתת לכם לכם עוד 100k במכירה בקלות, אם יהיה לכם יותר זמן למכור כמו שצריך, והשוק טיפה ישתפר.

בכל אופן אתם לא צריכים להחליט עכשיו, יש עוד הרבה זמן.