⬅ חזרה לאינדקס

יתרות שגויות בקופ"ג בניהול אישי (IRA) במיטב

🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 16:32
החל מה-1.1.2024 היתרה הכוללת שלי בקופ"ג בניהול אישי (IRA) באתר של מיטב שגויה. במקום יתרה של מאות אלפי שקלים מוצגת יתרה של מאות שקלים בלבד (כנראה שלא כל הקופות מוצגות). בקה"ש IRA שלי אצלם היתרה תקינה.

בדקתי את הנושא מול מח' IRA במיטב מס' פעמים מתחילת השנה. בכל פעם נאמר לי שהם עדיין עובדים על תיקון התקלה, אבל זה נמשך כבר 4 חודשים ומתחיל לעורר תהיות (כמה זמן לוקח לתקן יתרות במערכת?).

אציין שהיתרה בחשבון הבנק המתפעל מוצגת באופן תקין ואני ממשיך לפעול בו כרגיל. באופן אירוני, בגלל שהיתרה שגויה במערכת של מיטב, נגבים ממני דמי ניהול חודשיים של אגורות בודדות בלבד.

במצב רגיל כנראה שלא הייתי מוטרד מזה, אבל לנוכח הבלגן האחרון בסלייס אני מקווה שאכן מדובר בבעיה "טכנית" ולא מעבר לכך.

האם יש כאן עוד לקוחות שעדים ל"תקלה" הזאת בקופ"ג IRA במיטב? אשמח לשמוע גם על לקוחות שהיתרה הכוללת שלהם נכונה (אני מנסה להבין אם זו בעיה מערכתית).

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 17:19
אני עם IRA במיטב. היו אצלי קצת בעיות גביה של דמי ניהול (מספר חודשים שלא נגבו ואחר כך גביה חד פעמית גדולה ושוב לא נגבו בחודש האחרון), אבל לא היה אצלי משהו דומה למה שתיארת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 17:23
לא הבנתי

אתה מתכוון שזה שווי התיק (=ניירות הערך)? כלומר במקום תיק של מאות אלפים מופיע רק מאות שקלים?

או שאתה מתכוון למזומנים (שח/דולר) וניירות הערך מוצגים כמו שצריך?

בכל מקרה טוב שאתה מעלה את זה פה

כבר הרבה זמן אני חושב שאני צריך לנהל מעקב בעצמי אחרי היתרות שמופיעות ולא לסמוך עליהם באופן עיוור
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 17:29
קה"ש IRA או קופ"ג IRA, או גם וגם? אצלי הבעיה רק בקופ"ג IRA.

כן, אני מתכוון ליתרה בש"ח שרואים באזור האישי באתר של מיטב תחת "ריכוז קופות גמל בניהול אישי".
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 17:42
בדו"ח השנתי המספרים תקינים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 17:54
כן, בדו"ח השנתי לשנת 2023 המספרים תקינים, ובשנה שעברה היתרות גם הוצגו באתר באופן תקין. גיליתי את הבעיה באתר של מיטב בפעם הראשונה ב-1.1.2024.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2024 18:27
גם וגם. כאמור אין בעיה בהצגת הכספים אבל גביית דמי הניהול לא היתה סדירה (בשניהם).