⬅ חזרה לאינדקס

החוב שהעיר אותי ושכנע אותי להתחיל את חיי

🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2015 21:59
הסיפור מתחיל עם טלפון מהבנק בתחילת דצמבר 2014, אני בן להורים בזבזנים מידי, אני מייד אחרי תואר במוסד אקדמי יקר מידי...עם הלוואה של 18,000,ועוד עוד 5000 ש"ח הלוואה מחברת אשראי ברקע ועוד מינוס של 14,000 שתמיד נמצא על הקצה שלו,מיותר לציין שהריבית על הסכום הזה היא דו סיפרתית) עובד בעבודה לא מכניסה מספיק ועושה בה את המינימום, אבל חי..אייכשהו.

הטלפון צלצל והפקידה לחוצה "אתה בחריגה של 1,000 ש"ח מהמסגרת שלך, חייבים לעשות משהו."

פה הגעתי לקצה בשבילי...אמרתי לעצמי שמכאן אני מתעורר, לא עוד לחיות מיום ליום.

קראתי קצת ושמעתי עצות,

הגעתי לסניף הבנק שלי וביקשתי הלוואה של 35 אלף ובריבית נמוכה ככל האפשר (1 אחוז לאחר התמקחויות) שתמחזר לי את ההלוואה של ה18,000 (30,000 במקור למימון שנת לימודים בריבית פסיכית של 7 אחוזים) ותכסה לי את המינוס בריבית המטורפת.

החלטתי על שורת חוקים לשנת 2015,

*אני סוגר את כל ההלוואות שלי עוד השנה

*אני עושה הכל כדי לסגור את ההלואות שלי השנה

*לאחר סגירת ההלואות אני לא לוקח יותר הלוואות בחיים!

*מעכשיו המילה מינוס היא מילה גסה שיוצאת מהלקסיקון שלי.

מכיוון שחזרה להורים לא היתה על הפרק,מיד ניגשתי לעבודה, מכירת כל הג'אנק חסר התועלת שיש לי בבית,לחץ על המעסיק להתקדם בעבודה ולבצע שעות מעל משרה מלאה.

כבר בחודש לאחר מכן התקדמתי בעבודה והעלתי את השכר שלי ב 2000 שקלים נוספים, חודש לאחר מכן..עוד 2500 ש"ח העלאה!

כיום 3 חודשים בדיוק לאחר השיחה ההיא אני:

*מרוויח 4500 ש"ח נוספים בעבודה עקב התקדמות נוספת על האמור לעיל.

* היום סוגר את את כל הלוואות האשראי שלי במכה אחת, לא עוד הלואות אשראי!

* מקטין את החוב שלי לבנק ל30,000.

*נותן שירות קל לביצוע בשבילי שמעניק לי 500 ש"ח נוספים.

משמע ב3 חודשים העלתי את השכר שלי ב5000 ש"ח וחיסלתי 10,000 ש"ח מהחובות שלי וכל זה רק מהחלטה אחת והרבה כוח רצון.

אני לא מתכוון לוותר לעצמי ואכן לסגור את החוב הזה עד ה1/1/16

הייתי רוצה לשמוע אם גם מישהו התעורר כאן עקב מצב כלכלי רעוע והחליט לעשות מעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2015 22:29
כל הכבוד שהתעוררת! מינוס היא אכן מילה גסה כמו שאמרת, או סתם מכבסת מילים ידידותית להלוואה בריבית גבוהה. ברגע שקוראים לזה "מינוס" ולא הלוואה אנשים יותר סלחנים כלפי עצמם כי "ככה זה אצל כולם" - אז זהו שלא!

break on through to the other side !!! :-)

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2015 22:39
אל תדאג אתה תסגור את זה מהר.

היה לי חוב של כ 45000שח ועוד מינוס קבוע בבנק. תוך שנה החובות נעלמו, שנתיים אחרי זה יש לי תיק השקעות מוצלח וקרן השתלמות (המלצה: דבר על זה עם המעסיק זה לא עולה לו דבר) ואני עמוק עמוק בתוך הפלוס בכל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2015 22:57
טיפ נוסף ולא פחות חשוב - תבצע מעקב הוצאות ברמה יומית, כל שקל שיוצא נרשם.

אם עוד לא עשית זאת עד היום אז אתה תופתע לגלות שאתה מצליח לחסוך יותר.

ואסיים במילותיו של אלון גל - ״מינוס זה לא בעיה של כסף, זו בעיה של התנהגות״
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2015 18:43
תודה רבה לכולם על המילים החמות (:

לגבי רישום ההוצאות, אני אכן עושה זאת מאז תחילת התהליך, הופתעתי לגלות שלמשל הקניות בסופר ירדו בחצי,

הפסקתי לקנות דברים שאני יודע שאזרוק אחר כך, הפסקתי לאגור שטויות שיזרקו אחר כך.

רק זה חוסך לי כמה מאות טובות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2015 18:52
כל הכבוד על המרץ והנחישות!

אם יהיו לך רגעים קשים של תשישות, אל תוותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 11:15
בן כמה אתה?

אם העלית את השכר שלך ב 5000 שקל, ויש לך חוב של 30000 אז גם אם תוציא בדיוק מה שהרווחת לפני העלאת השכר אזי חובך התפוגג אחרי חצי שנה.

אם תצמצם הוצאות באגרסיביות, ברמה של לא קונים גלידה/שווארמה בחוץ ובגדים רק יד שניה(ניתן לקנות ביד2 בזול) ורק כשקרוע וגמור לזרוק אזי אתה תצליח לחסל את זה מהר מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 12:30
כל הכבוד!

תמשיך ככה, תצא מהמינוס ולאט לאט תתחיל גם לחסוך. אני משוכנע שאחרי איזה שנה של התמדה בדרך תגלה שאתה בעצם לא מקריב כלום ביחס למצב הבזבזני הישן, הכל פיקציה בין כה וכה.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 14:52
כל הכבוד.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2015 22:18
אני באותו מצב כמוך אני בחובות של מעל 90 אלף ש"ח ולא מצליח לסגור את החודש אני עושה הכל עכשיו כדיי לצאת מהמצב הזה @c881 עוזר לי בזה ואפילו יותר בזכותו אני מרגיש שאני מתחיל להיות בשליטה! ועוד יותר מחזק אותי לדעת שיש עוד אנשים שמסוגלים ועושים מה שצריך לעשות להביט במציאות לתקן ולא לברוח יותר!! כל הכבוד אחי תמשיך ככה כי אני בעקבותיך ובסוף נגיע לעצמאות!!!
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2015 12:15
כל הכבוד. יציאה מחויבות זה תמיד הצעד הראשון
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2015 14:20
כנאמר: "אין דבר העומד בפני הרצון" וכמה שזה נכון!!....
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2015 17:29
אתה בדרך הנכונה, טוב שתפסת את עצמך בזמן, עשית דבר גדול, שינית את ההתנהגות ואורח החיים שלך, מכאן אתה כל הזמן תצמח, בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2015 17:38
מיקי, ראוי באופן קבוע, לדאוג לכך שתוציא פחות כסף ממה שנכנס לך , ועל ידי כך תקטין את המינוס עד שתחסל אותו לחלוטין. לא לקחת הלוואות מסיבות כלשהן, ועלית על הדרך הנכונה, מכאן יש מצב להשקיע בלבד, ולהימנע מקניות מיותרות, אלא רק מה שחיוני לך ולא דברים אחרים, בהצלחה!