⬅ חזרה לאינדקס

המרת דולרים לפאונד

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 19:03
חבריי לפורום - שאלה בנושא שער דולר-ליש"ט.

יש לי דולרים בבית השקעות ישראלי (לאחר מימוש ני"ע) ואני מעוניין לרכוש ליש"ט (ככל הנראה אעשה בו שימוש רק בשנה הבאה).

לאור המהלכים הקרובים (העלאת ריבית של הפד, ברקזיט וכו') ארצה לבצע רכישה משתלמת (או יותר נכון, כמה שפחות כואבת) ואני רואה מספר אפשרויות:

1. העברת הדולרים לחשבון הבנק וקניית ליש"ט.

2. המרת הדולרים לשקלים בבית ההשקעות, העברה לבנק ורכישת ליש"ט.

3. שמירה על הדולרים בבית השקעות וכעבור שנה, כאשר אצטרך להעביר ליש"ט לאנגליה (לצורך השקעה) אשתמש ב-Covercy וכמובן שאהמר שערך הליש"ט לא עלה עד אז, משהו שקשה לי להאמין שיקרה (הכל ספקולציות).

מה דעתכם? מה משקיע סולידי מיומן היה עושה במקרה כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 19:29
[נמחק בשל אגרסיביות מיותרת]
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 20:14
חס ושלום, חשבתי שהשתלטתי על השרשור הקודם אז החלטתי להכריז על שרשור משלי! לא מצאתי דרך למחוק את הפוסט הקודם.

כל מקרה, אני מנסה למצוא פתרון מיידי להמרת מטבע וחושב מהי הדרך העדיפה. תשובות יתקבלו בברכה :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 20:19
מחקתי את ההודעה בשרשור על דולר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 20:46
הייתי הולך על הפתרון הכי זול מבחינת עמלות(3?). כי עמלות זה בטוח וכל השאר ספקולציות.

אם מדובר בסכום מאוד גדול הייתי בודק אופציה של העברה לברוקר זר
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 05:53
מברר איך הכי זול להעביר את הסכום הנדרש(כולל החלק של ההמרה) ועושה את זה.

לא נראה לי הגיוני, למה להמיר לשקלים ולשלם עוד עמלות?

אני חושב שמשקיע מיומן שיודע שהוא הולך לרכוש בזמן הקרוב נכס במטבע מסוים יעדיף להחזיק במטבע הזה כדי להימנע מחשיפה לשינוי בשערים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 06:25
תודה למשיבים.

@nicepo1 , אני נוטה להמיר לפאונד כבר עכשיו אך תהיינה עמלות בין אם אמיר לשקלים בבית השקעות ואשלח לבנק ובין אם אשלח דולרים לבנק ואמיר שם לפאונד. למיטב הבנתי המרת דולר לשקל בבית השקעות תהיה זולה יותר מאשר העברת דולרים בין הגופים הנ"ל. לצערי אני נחשף לשינויי שער מכיוון שמימשתי כאשר שער הדולר היה גבוה יותר (לפני חודש וחצי בערך).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 07:16
העברת דולרים לבית השקעות אחר תהיה יקרה?!
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 07:35
@nick, הכוונה היא העברת דולרים מבית ההשקעות שלי לבנק. כשארצה עוד שנה להעביר את הפאונד לאנגליה אוכל לעשות זאת רק דרך חשבון הבנק שלי (כך הבנתי לפי שיחה עם נציג מבית ההשקעות - הם יכולים להעביר כסף רק לחשבון בנק שלי).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 07:46
מה עם להמיר את הדולרים לפאונד בבית ההשקעות ואז להעביר אותם לחשבון בנק?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 07:46
חשבתי שכמו שאפשר להעביר מניות בין ברוקר לברוקר אפשר יהיה גם להעביר דולרים.

אולי לא...

אתה יכול לקנות מניות ולהעביר :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 07:50
@שמוליק קיפוד , זו אופציה מעניינת. אבדוק עם בית ההשקעות ואעדכן, אולי נלמד משהו חדש בנושא עמלות.