⬅ חזרה לאינדקס

דיבידנדים מחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 03:11
שלום לכולם. למרות שהנושא נידון כאן לא מעט מכל מיני זוויות, משום מה הדברים עדיין לא ברורים עד הסוף.

יש לי הפסדים (משנים עברו, וגם שוטפים). והדבר היחיד שאני לא מצליח לקזז מולם הוא את המס שאני משלם על דיבידנדים בחו"ל.

המס על דיבידנדים מחו"ל יורד במקור, בלי חשבון לכלום. וגם כאשר מגישים טופס 867 זה לא עוזר. אמרו רבים וטובים לפניי.

קראתי בעיון את פקודת מס הכנסה בסעיף 92, ושם נרשם שרווחים מדיבידנדים או ריביות ניתן לקזז מול הפסדי הון שוטפים.

אין שום מגבלה שהדיבידנדים או הריביות יהיו רק בארץ. ולכן לא מובן למה בחרו לסבך דווקא את הפינה הזו.

אני שכיר. איזה טופס צריך למלא , ואיזה סעיפים? ראיתי שיש 1322, 1324, 135וכו'. ומה תהיה התוצאה של הדברים ?

יש לנו רו"ח בעסק משפחתי שמגיש עבורי את ה867. לאחר בירור מולו, הוא אומר לי שלא ניתן לעשות שום דבר חוץ מלהגיש 867. הוא לא פעיל בשוק ההון ואין לו תמריץ כנראה לבדוק את הדברים
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 07:22
המס שולם בחו"ל, כלומר אתה יכול לקבל נגדו זיכוי מס זר.

יש לך רק הפסדים?

אם זה הפסדי הון זרים, אז קודם יקוזזו כנגד רווחי הון זרים ודיבידנד זר, לפני שיקזזו נגד ישראלי, בהתאם לפקודה.

אין דבר כזה "להגיש רק 867", זה טופס שאתה מקבל, לא טופס שאתה מגיש.

צריכים להגיש דוח שנתי, כולל 1301/135, 1322, 1324, 1344.

ושאלה, בטופס 867 יש לך הפרדה בין ברווחי/הפסדי הון זרים לישראלים?

במידה ואין, אז הייתי ממליץ להגיש גם 1325 ולבצע הפרדה כזו, בעיקר אם יש לך גם רווחים זרים
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 13:57
זה לא ש "בחרו" לסבך.

זכות הראשונים על מס על דיבידנד זר הוא של מדינת התושבות של החברה שחילקה את הדיבידנד.

כלומר אם קיבלת דיבידנד ממניה של חברה אמריקאית שאתה מחזיק אז ארה"ב מקבלת 25% מס על הדיבידנד הזה.

את ארה"ב לא מעניין שיש לך הסדרים/זיכויים וכו מול מס הכנסה הישראלי. לפי החוק האמריקאי אתה צריך לשלם להם 25% מס.

מס הכנסה הישראלי לא יכול להחזיר לך כסף שהוא לא קיבל.

הוא יכול לכל היותר לרשום שאתה לא חייב מבחינתו, ובגלל ששילמת את הצס למדינה זרה הוא רושם לך זיכוי מס זר שתוכל לנצל בשנים הקרובות
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 01:33
אני לא זוכר מתי פעם אחרונה ממשתי מניה בוולסטריט ברווח. יש לי רווחים על הנייר. אבל זה לא רלוונטי לעניין ספציפי. לא?

לגבי הנושא של ההגשה . סבבה חדשת לי בהחלט, כי אני לא מבין במיוחד בנושא. . אתה יכול להגיד לי איך ממלאים בפועל את 1324, 1322, 1344 ? רק קח בחשבון שאני צריך להבין :) ותודה מראש!!!

לגבי השאלה על ההפסדי הון, מדובר בתיק שמתנהל במיטב דש, וה867 שהם מנפיקים לא כולל הפרדה בין רווחי הון בארץ לרווחי הון חו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 01:36
אתה אומר אנחנו צריכים להגיד תודה שאחרי הברית מילה 25% במקור בארה"ב, לא לוקחים גם בארץ . מזל באמת :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 01:55
זה ממש לא מה שאמרתי.

אמרתי שארה"ב לא כפופה להנחות שמס הכנסה הישראלי מחליט לתת לך.