⬅ חזרה לאינדקס

כדאיות השקעה בדירה שלישית

🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 13:04
שלום חברים,

אישתי ואני כבר המון זמן בדילמה האם להשקיע בדירה שלישית. כיום בבעלותנו דירה בה אנחנו מתגוררים (עדיין עם משכנתא) הדירה נוספת על שמי מירושה. קיים לנו סכום כסף יחסית גדול שמושקע כיום בבורסה ( בעיקר מדדים) . כבר כמה פעמים שקלנו לקחת את הסכום הזה ולהשקיע בדירה נוספת אותה נזכיר. הבעיה היא שאיך שאנחנו לא מסובבים את זה אנחנו לא מוצאים כדאיות כלכלית. מפני שנצטרך לשלם מס רכישה 8% , השכירות לא תכסה את ה 50% משכנתא שניקח( מחישוב מזומן על מזומן יצא לנו תשואה על השכירות של 2.4%) מה שמותיר אותנו להסתמך על פוטנציאל רווח של עליית ערך....ואז שמשווים להשקעה במדדים אז התשואה שם יותר טובה.

אשמח לשמוע את דעתכם, מה אנחנו מפספסים? מה אתם הייתם עושים במצב כזה?

המון תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 13:09
אתה רוצה לשים את כל ההון שלך בנכס נדל"ן נוסף במדינה שנמצאת במלחמה בשבע חזיתות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 14:15
לא בטוח שאתה מפספס, תראה שלקחת בחשבון עלויות עו"ד, תיווך וכדומה וגם קח בחשבון שלא רק על הקניה אתה עלול לשלם מס אלא גם על השכירות (אם זה מעל סכום מסוים)
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 14:31
נקודה סופר נכונה. האמת שחשבנו גם על זה ככה שיש לך מזומן אתה לא נועל את הכסף כאן. אבל לצורך הדיון כרגע אנחנו "מפנטזים" שהמצב ישתפר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 18:46
לא מפספסים כלום. אולי העליית ערך של הנדלן תחזיר יותר ממניות לעורך השנים. זה לא מופרך, יש דירות באזורים מסוימים שהעליית ערך שלהם החזירו יותר ממניות בשנים כלשהם.

ואולי לא.

אופציה נוספת: לרשום על שם הילד (אם יש) שיגיע לגיל 18.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 20:20
חשיפה למס שבח
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 20:37
חשבנו על זה הילדים עדיין קטנים. ממה שחשבתי אני מתחיל כבר בהפסד של מס הרכישה שהוא בערך 200k נוסיף על זה כל העליות מסביב אני באזור ה 250k תוספת על מחיר הדירה רק מיסים ועליות הקפיות. כלומר רק אחרי איזור ה 10% אני מתחיל להיות רווחי על הדירה. שאני בוחן את זה מול שוק ההון ולוקח בחשבון שהכסף נזיל..נראה ששוק ההון מנצח לא? אשמח לשמוע את דעתך
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 23:07
רשמתי את מה ששנינו מבינים בהודעה הקודמת:

איך אתה בוחן את זה מול שוק ההון בלי להמר על הריביות? אי אפשר לדעת כלום, וגם אם היה לי ניחוש לא הייתי זורק אותו פה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 11:11
האמת שבאמת אי אפשר לדעת מה יהיה עם הרבית. וגם מה יהיה בשוק ההון. על שוק ההון אני מסתכל על נתוני עבר (ברור לי שזה לא מה שיהיה בעתיד אבל זה המידע הזמין) ושוק הנדלן גם (בנוגע לרבית אני לא יודע ). נשמע לי לפחות שהנדלן בסיטואציה שלי פחות כדאית כרגע
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 11:13
הנה המסקנה שלך, למה אתה מפקפק בה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 11:59
מדדים רחבים בשוק ההון האמריקאי, לעשרות שנים.