⬅ חזרה לאינדקס

אבא גרוש בניה מחדש

🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 23:06
תמיד פעלתי מתוך רצון להגיע ל"חופש כלכלי" למרות שזה לא ממש הוגדר עבורי תמיד הייתי חסכן ובלי כוונה מיקמתי את עצמי כמשקיע נדלן.

למערכת היחסים האחרונה שלי הגעתי עם 2 דירות קטנות ללא משכנתא ואפס הבנה בשוק ההון, גדלתי והתפתחתי, יצרתי לעצמי גם תיק בורסאי קטן (300 א' ש"ח), מכרתי את אחת הדירות וקנינו ביחד בית קרקע להשקעה שהוכיח את עצמו בצורה טובה (נקנה בקורונה).

לצערי מתוך רצון לחסוך במס רכישה רשמתי את חצי הבית על זוגתי שעכשיו מנצלת את חולשת החוק ודורשת את עלות חצי הבית (למרות שבפועל לא שמה שקל על הבית).

לא באתי להתבכיין, באתי לשתף שאני מתכנן לקנות את חלקה ולעשות סיבוב על הבית מתוך הנחה שאוכל למכור אותו ב5-10% יותר תוך שנה ולמעשה יהיה לי כ3.5-3.6 מיל' ביד למשחק.

את הכסף אני אחלק כך

1.5-1.3 מיל' שקל יועבר לדולר תיק בורסאי מפוזר על מדדים שמחלקים דיבידנט, משם אני מתכנן לקבל 2.5-3% תשואה מדיבידנטים ועוד עליית ערך לא ידועה. הדיבידנטים יחד עם משיכה שנתית מהתיק של 1% ערך תניב לי כ3500 שקל לחודש למחיה.

בנוסף אני קונה דירה בישראל (תיחשב דירה יחידה) עם 70% מימון בריבית 5%~ שתניב 3500 שקל שכירות ממנה אני גם אהנה מפטור ממס רכישה ופטור ממס שבח.

בנוסף אני קונה דירה באנגליה (70% מימון משכנתא בריבית 5%, פטור ממס רכישה, פטור ממס שכר דירה עד 13 א' פאונד שנתי) תניב כ1000-1200 פאונד לפני הוצאות משכנתא.

בנוסף אני קונה דירה בארה"ב (30% מימון, ריבית 7%~). שכר דירה 2000-2200 דולר לפני הוצאות וכ1300-1500 דולר אחרי הוצאות לפני משכנתא

סה"כ ההשקעות יניבו כ17 א' הכנסה חודשית לפני קיזוזים ולאחר מכן אם החישובים נכונים כ5 א' ש"ח הכנסה פאסיבית חודשית. כל ההשקעות ידברו ביניהם ככה שאם הבורסה בתשואה עודפת אני לגמרי אפעל כדי לקזז משכנתא מתוך כוונה להגיע לפחות מ1 מיל' משכנתא תוך 10 שנים (יתרת משכנתא ברגע שזה יצא לפועל תהיה 1.5-1.7 מיל').
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 03:06
נשמע שהלקח העיקרי מהסיפור שאם תכנס לזוגיות עוד הפעם אז תחתים בת זוגך הבאה על הסכם ממון...
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 03:35
מקווה שלך התוכנית סדורה, אל תתערבב, לי נשמע שהרצון להכניס את הכסף לפי התוכנית יגרום לך לפעול בפזיזות, תן פרק זמן לכל חלק בתוכנית העסקית שלך.

במקומך, הייתי משקיע בכל דירה כאילו זו היחידה שיש לי, הייתי מדבר עם השכנים, הולך רואה דירות (לא דרך חברות השקעה וכו'), בודק עם יועצי משכנתאות ועורכי דינים על חוקי המיסוי וההשקעה בכל מדינה.

בנוסף, אתה למדת כבר על עצמך את הלקח הכואב, אבל יש רבים שעוד לא למדו, אסור שיצא קשר בין מערכות היחסים האישיות לבין ההשקעות והכסף שלך, אף אחד לא רוצה לגלות שהוא שוגר דדי ...
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 07:10
תודה, היה לי הסכם ממון בגלל זה אני מסוגל לעשות את שאני עושה עכשיו.

עדיין לא ברור לי מדוע הוא לא תופס גם את הבית הנ"ל אבל כל העורכי דין טוענים שהוא לא ולכן...

מי שיציע מאבק משפטי תודה אבל אני מוותר, יש ילד בתמונה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 07:31
כי רשמת את הבית על שמה. לא ניתן לטעון בבית משפט שהרישום היה כדי לעבור על החוק( בית משפט לא אוכף חוזים שמטרתם לעבור על החוק, כמו התחמקות ממיסים), מכאן שלפי החוק הבית גם שלה. הסכם ממון צריך להתקיים גם בהתנהגות (הפרדת נכסים, חשבונות ועוד) לא רק על הכתב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 07:49
מבלי להמליץ במקומך הייתי מוותר על ההרפתקאות בחו"ל, שוקל היטב את הסיפור של הדיבידנדים (מס עיזבון ומיסוי מוגבר) ורוכש דירה יקרה יותר בארץ.

קח בחשבון שהדירה בארץ תניב תזרים שלילי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 08:27
תודה התיק הבורסאי לא אמור לדאוג ליורשים שלי על כן מס עזבון הוא מדאיג אבל לא אותי. יחד עם זאת אברר איך להימנע ממנו.

לגבי ישראל האקלים הגיאופוליטי וכלכלי הנוכחי לא מאפשר לי לשים את כל הביצים בסל אחד, אני אנצל את הטבות המס הקיימות ולא יותר מזה. סיכונים קיימים בכל מקום

אני יודע שההשקעה שלי בארץ (דירה בעד 1.3 מיל שמניבה 3500 ב70% מימון תניב תזרים שלילי אבל סה"כ התזרים שלי חיובי).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 08:37
לא לגמרי הבנתי…

כרגע זו רק תוכנית, נכון?

כלומר בינתיים עדיין לא קנית את החלק שלה, אבל אתה כבר יודע שהרווח שתעשה עליו יהיה לפחות 5-10%, אתה יודע שיהיה לך 3.5-3.6 מליון ביד למשחק, ואתה כבר יודע מה בדיוק תעשה עם הכסף העתידי שיהיה לך?

הלוואי עלי ביטחון כזה במה יקרה בעתיד…

בכל אופן מנסיוני האישי - לפחות לגבי הדירה באנגליה… אל.

ואם כן אז לא דירה ב- Lease שצריך לשלם עליה Service Charge…
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 08:40
אני גם לא מתלהב מלשים את הביצים בסל הישראלי, יחד עם זאת זה הגיני מבחינת דירות.

גם מבחינת תנאי מימון, גם מבחינת ההטבות. גם עמלות שתשלם על ניהול שוטף של דירות בחו"ל (מניח).

אפשר גם גם להגדיל חשיפה לחו"ל בתיק השקעות (אם יש בכלל חשיפה לישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 08:59
אחרי דירה אחת בישראל אין פה הטבה יש פה מיסוי גבוה ועודף חשיפה למצב כלכלי קשה ומלחמה
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:00
למה לא אנגליה מעבר למה שאמרת ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:21
זה נכון חלקית. יש לך פטור ממיסוי על שכירות עד לכ5,000 ש''ח בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:29
נכון רשמתי כך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:42
אז משהו לא ברור לי.

אתה כותב שהדירה שאתה קונה בישראל תיחשב כדירה יחידה.

אם עדיין אתה מחזיק את אחת הדירות, מדוע זו דירה יחידה?

בכל מקרה, דירה יחידה יש לך פטור כמו שכתבת ממס רכישה ומס שבח. אם קונים דירה נוספת, יש לך מס רכישה, אבל יש לך (בהנחה ודירה אחת היא למגורים) פטור ממס על השכירות עד לתקרה של כ5,000 ש''ח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:48
אתה מודע לכך שתיק דיבידנדים הוא פחות יעיל מבחינת מיסוי, והוא יותר מתמקד בפאן הפסיכולוגי?

אני מבין שאתה מחפש תזרים, אבל כנראה לפחות ע"פ ההיסטוריה שהוא יפסיד לתיק המדדים הסטנדרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:49
5,654 ₪
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:56
כן מודע לכך. יש לי עוד תיק בורסאי משנה בו אני סוחר במניות ועוד קרנות השתלמות / פנסיה על עוקב SNP
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 09:57
אני לא מחזיק דירת מגורים. לא מאמין בזה, אוהב להיות בשכירות. והפטור משכירות זה הטבת המס הכי פחות משמעותית לעומת שבח ומס רכישה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 10:13
7500 ש"ח בדירה יחידה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 10:27
7500 זה לא רק, אם הוא משכיר ושוכר במקום אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 10:34
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 11:55
זה רק מהנסיון (המועט) שלי.

יש לי שלוש דירות, והתשואה רחוקה מאוד ממה שציפיתי...

יש המון הוצאות קשיחות בדירות כאלו. כלומר גם כאשר הדירה מושכרת ואין בעיות מיוחדות, יש לך הוצאות שבארץ לא רגילים לשלם: GR, SC, בדיקות (חובה) תקופתיות, וכמובן ניהול, שגובה בסופו של יום הרבה יותר מ״רק״ האחוז על שכר הדירה. אם זה בגלל שלוקח יותר זמן לעשות את הדברים או אם זה בגלל שזה יהיה יותר יקר לתקן/לטפל בדברים שאולי בארץ היית מטפל בעצמך, או אם זה בגלל שאין לך דרך לבדוק האם הצעות המחיר שאתה מקבל מספיק טובות (או האם באמת התיקון נדרש).

על זה יש הוצאות רגילות (כמו בארץ) - ביטוח, תיקונים, דירה ריקה. וכשהדירה ריקה, מעבר להפסד שכר הדירה, ומעבר לתשלומי מציאת דייר חדש לחברת הניהול ותשלומים ל- Freehold על ״רישום דייר״ (כן יש דבר כזה), יש גם המון הוצאות לעירייה שמקבלים מהר מאוד קנסות אם לא משלמים בזמן (וכמעט תמיד לוקח זמן לשלם בגלל הניהול מרחוק).

אבל כאמור זה רק מהנסיון האישי שלי. אולי לאחרים יש ניסיון יותר מוצלח.

ג.נ. למרות כל מה שכתבתי, בגלל המצב בארץ, זה נותן לי סוג של שקט נפשי/פיזור לדעת שיש רכוש + חשבון בנק במדינה (מערבית/אירופאית) אחרת. אבל זה כמו ״לשלם ביטוח״. מבחינת תשואה, זה לא משהו בכלל.

יתרון נוסף - יש פחות התעסקות מאשר דירה בארץ. משלמים על זה כמובן (לחברת הניהול) אבל חוץ מלקבל מכתבים לאשר תיקונים ולקבל/לשלם כסף אין יותר מדי התעסקות ואין בכלל קשר עם הדיירים (שלי זה מאוד מתאים).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 13:33
כאשר שוכרים ומשכירים.

אם הוא יגור בדירה בבעלות יהיה לו בפועל פטור על 5,654. (מלבד המגורים עצמם שבפועל הם פטורים ממס).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 13:51
אשמח אם תשתף אותי בפרטי על הניסיון שלך , % תשואות, איפה קנית ודרך איפה ועלויות אחזקה כמו שציינת כדי שאבין יותר.

פחות משנה לי אם אני עושה 7% או 4% על הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 16:00
אבל כתבתי בדירה יחידה...

אפילו ציטטה אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 16:18
איבדתי כבר את הראש האם יש לו דירה אחת או שתים בפועל.

העיקר שאנו מסכימים במיסוי בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 00:59
הלקח היחיד שהבנתי זה לא להיכנס לזוגיות
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 01:25
נשמע לי שיש לך הנחות יותר מידי אופטימיות ומרווח קטן לטעויות, בכל מקרה שהיה בהצלחה!!
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 09:14
אם אפשר לשאול -, מה ציפית ומה המציאות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 15:48
ציפיתי ל- 5% תשואה משכירות ופוטנציאל לעליית ערך.

בפועל התשואה (XIRR) הכוללת מהשכירות (יש כמה דירות) משנת 2022 היא 3.3% (בהנחה שלוקחים את מחירי הדירות לפי מחיר הקניה) ובינתיים, לצערי, זה רק ממשיך לרדת (השנה בינתיים התשואה שלילית).

הבעיה החמורה יותר היא שהייתה צניחת ערך של אחת הדירות (בגלל ניהול לקוי של חברת הניהול של הבניין, שבין השאר נובעת מהשיטה העקומה באנגליה לחלוקת סמכויות/אחריות עבור דירות ב-Lease). אז התשואה מבחינתי היא שלילית חזק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 21:23
חיפה סביב הטכניון או רמות יצחק בנשר

ארה"ב אוסטין טקסט בגלל הייטק, קולורדו מיסים נמוכים או אוהיו כלכלה טובה בתי ספר טובים. עוד לא בטוח על ארה"ב הריבית גבוהה למרות שאני צריך רק 30 אחוז ועלויות תפעול לא ידועות