⬅ חזרה לאינדקס

רו"ח לדיווח מורכב לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 15:02
צריך המלצה (אמיתית) לרו"ח לאזרח אמריקאי.

כולל דיווח אחורה (גילוי מרצון)

שכיר + עסק קטן.

יש אופציות.

יש מניות לעובדים. (חלקם נמכרו בברוקר האמריקאי)

היתה קופת גמל ל"ע.

אין עדיין SSN.

טסים עוד כמה חודשים לארה"ב להוצאת אזרחות לילדים + SSN (לילדים + לאזרח).
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 15:34
תבדוק את סימפל טקס, לא רואה משהו שהם לא יודעים להתמודד איתו, רק שברמת המורכבות הזו, ייתכן והמחיר שלהם כבר לא יהיה לואו-קוסט אלא דומה לאחרים.

משרד פול-סרוויס במחיר סביר: קול-ווקסמן

תותח כבד ויקר ושווה להתייעץ איתו על האופציות + מניות בראייה קדימה: לארי שטרן מחברת אביטל שרנסקי ושות'
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 16:15
לא מה ששאלת. אבל....

1. נראה לי שלא כדאי לך שממש יתחילו לעבוד על הדוחות לפני שיש לך SSN. עד שתקבל את זה, יכול להיות שהדוחות שתצטרך להגיש כבר יהיו של שנים אחרות.

2. אם אתה אומר שהיה קופת גמל, ועוד דברים. כדאי לך לבדוק אם כדאי לך לדחות את תחילת ההגשה לשנים שאחרי ה"בעיות" (כדי להיות זכאי ל streamlined בעיקרון אסור לך בכלל "לדעת" על חובת ההגשה. אז אל תשאל את רואה החשבון איתו תעבוד אם את אתה יכול לחכות קצת :) )
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 17:14
אנחנו טסים לארה"ב להוציא אזרחות לילדים, אז נעשה שם SSN וזה אמור להיות מהיר יחסית.

אבל קצת פוחד להגיע לשם לפני הגילוי מרצון.

הקופ"ג היתה עד סוף 2023.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 22:16
1. להגיש streamlined (או כל דוח) בלי SSN זה מתכון לסיוט מתמשך, אז לדעתי כדאי לך לשקול.

2. אין לי מושג מה מפחיד אותך :) . אבל... אם אתה טס בקרוב לארהב, לא נראה לי שיש סיכוי סביר שמישהו ב IRS יסתכל בכלל על הדוחות שלך לפני שתטוס, אז אני לא רואה מה הרווחת. בנוסף, אם תגיש אותם ללא SSN, לא יהיה שום זיהוי סביר בין הדוחות שלך אליך. זה ייקרה רק אחרי שתקבל SSN וישייכו את הדוחות ל SSN שלך. אז שוב, לא רואה מה הרווחת.

3. כל עוד אתה בלי SSN, אתה צריך להיות פושע ברמה עולמית בשביל שתעלה ברדאר של ה IRS ;) . אפילו עם SSN, אתה לא מעניין אף אחד... כדי שתבין היכן ה IRS נמצאים... הם פרסמו בסוף פברואר שהם מתחילים עם פרוייקט נגד אנשים עם הכנסות גבוהות שלא הגישו דוחות. מיהם האנשים האלו? יש יותר מ 125,000 דוחות לאנשים עם הכנסות גבוהות שהיו אמורים להיות מוגשים לפי הכנסות שדווחו ל IRS מגורמים שלישיים (דוחות על הכנסה שמדווחות ל IRS על ידי מעסיקים (W2), השקעות (1099) וכדומה). הם מדברים על הכנסות מדווחות של $400,000-$1,000,000 לכל אחד מהדוחות האלו שלא הוגשו (משנת 2017 לא היה להם את כוח האדם אפילו לשלוח מכתב למישהו שהם יודעים שהרוויח מיליון דולר ופשוט לא הגיש דוח...).

אתה, ללא SSN ומתגורר מחוץ לארהב, יש לך עוד כמה שנות אור עד שה IRS יגיע לאנשים כמוך :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 09:11
מכירה של מניות לעובדים ESPP בברוקר זר עלולה להיות בעיתית?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 11:50
באיזה מובן?

זה מכירה של מניות בבקרוקר זר על כל המשתמע, אבל לא שונה ממכירה של מניות שאתה מחזיק בברוקר זר אחר
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 08:14
מבחינת הסיכון שהשם שלי יעלה איפשהו
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 08:21
אתה מתכוון שלא דיווחת על המכירות?

פשוט תגיש דוחות שנתיים עבור השנים האלה.

בשנים האחרונות מס הכנסה ממש נוטה לא לקנוס איחורים בהנחה ומדובר על הדוחות הראשונים שאתה מגיש אי פעם.

גם אם כן, רושמים להם מכתב והם מבטלים לגמרי או מורידים ל150-200 שקל קנס.

את הריבית וההצמדה על החוב תצטרך לשלם באופן מלא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 08:26
נראה לי שהוא מתכוון מבחינת IRS לאזרח אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 09:01
הגיוני :)

מילאת שם W9 כשפתחת את החשבון? אם כן, מה רשמת ב-SSN?

אם לא, ומילאת W8-BEN במקום, זה בעייתי כי רשמת בטופס רשמי שאתה לא אזרח למרות שאתה כן.

מה שהייתי עושה זה אחרי הוצאת SSN, מעדכן את הרישום אצל הברוקר ל-W9 ומגיש דוחות 3 שנים אחורה ו-FBAR 6 שנים אחורה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 18:52
כן, הכוונה לאמריקאים.

מלאתי W8-BEN כי באותו זמן לא הייתי אזרח (וגם לא תכננתי להגיש בקשה לדרכון).

באותו שלב עוד לא נרשמתי בשגרירות והם לא הכירו אותי בכלל.

רק לאחר מכן הגשתי טפסים והוכחתי את זכאותי מלידה ואז קיבלתי דרכון.

מתלבט אם להקפיא בינתיים פעילות בבוקר הזר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 19:49
אוקיי, פחות בעייתי :)

לא הייתי עוצר פעילות, אבל כן הייתי שואף ליישר קו דיווחים בהקדם.