⬅ חזרה לאינדקס

אקסלנס טרייד האם לעזוב אותם

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:38
היי,

בהמלצת הסולידת החלטתי לפתוח חשבון באקסלנס טרייד (ראיתי גם את הסקירה של ********** שפחות המליץ עליהם).. אני לא סוחרת יום, אלא קונה פעם בחודש נייר או שניים תלוי בסכום הפנוי שיש ברשותי. מכיוון שאיני סוחרת באופציות או במינופים למינהם בחרתי לפתוח חשבון במערכת ספארק, שמסתבר לי היום שהיא לא תומכת במסחר באירופה.. מבאס מאוד.

הפיתרון, להעביר אותי לIB בתמיכה של אקסלנס טרייד.

נשאלת השאלה האם שווה לעבור ל IB עצמאית או לעבור תחת המטריה של אקסלנס?

אקסלנס מבקשים 5 דולר על כל נייר במערכת הספארק בשביל להעביר אותו לIB, האם המחיר סביר להעברת הניירות? (הספקתי לרכוש רק 3 ניירות ויש לי יורו ודולר בחשבון).

הסיבה שבחרתי באקסלנס על מנת שיהיה לי קל יותר עם התחשבנות למס הכנסה וכו, אבל נכון להיום אני לא מושכת מהחשבון כספים ואין צפי לכך בעתיד. לא ברור לי מה הערך המוסף של להיות תחת המטריה של אקסלנס טרייד לסחור בIB.

כמו כן נציג השירות של אקסלנס "הפחיד" אותי שצריך לשים לב שלא נכנסים במערכת IB לכל מיני פוזיציות כמו השאלות, אופציות, אשראי וכדומה.. האם זה כך?

תודה מראש לכל הקוראים והעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:56
התשובה משתנה מהותית כתלות בניירות שאת מעוניינת לרכוש אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 14:00
אני קונה מניות, ETF או קרנות נאמנות
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 14:02
משהו ספציפי או שכל חודש משהו שונה?

באיזה בורסה את רוכשת אותם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 10:38
לא הבנתי איך השאלות שלך מביאות לאיזו חוו"ד/ המלצה /דעה האם כדאי לי לעבור ל BI או להשאר עם אקסלנד טרייד.

כל פעם אני קונה משהו אחר, אני מחליטה על נייר ואז רוכשת אותו, הברוקר רוכש אותו מהבורסה שהנייר נסחר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 11:46
ההקשר די פשוט.

מי שקונה נייר/ות קבוע/ים, אין כ"כ סיבה לחשוש שיכנס בטעות לכל מיני פוזיציות השאלות וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 11:51
אז תעברי ל-IB. כמובן שצריך לתת את הדעת שלא יהיה לך ניכוי במקור והגשת דוחות.

אם למשל היית אומרת שאת רוצה מחקה מדד מניות עולמי/אמריקאי, אז הייתי אומר לך להישאר באקסלנס ולרכוש אותו בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 12:32
כי זה הדבר העיקרי (אם לא היחיד) שמשפיע.

אם למשל את קונה ניירות שמחלקים דיבידנד כנראה שתצטרכי להתעסק עם דוחות מס גם אם לא מכרת כלום.

אם את קונה בבורסה כזאת או אחרת, העמלות (ובעיקר הפרש העמלות בין הברוקרים) יכולה להיות שונה.

אי אפשר להמליץ על ברוקר כזה או אחר בלי לדעת מה השימושים