⬅ חזרה לאינדקס

מתחיל להשקיע.

🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 15:56
צהריים טובים,

רקע כללי -

הון בבנק -

חסכון - 50,000 ש״ח - משתחרר חודש הבא.

פיקדון (נעול עד שנת 2025 ריבית 3.5) - 140,000.

סה״כ 190,000.

כלל גמל והשתלמות -

פנסיה - 82,000 ש״ח.

קרן השתלמות חדשה - מסלול מנייתי - בערך 2000 ש״ח.

קופת גמל מהעבודה (מסלול תמר כללי מתחת לגיל 50) - 2000 ש״ח.

גיל 27.

כרגע פתחתי תיק השקעות באינטרקטיב ישראל -

מתחיל להפקיד כל חודש 5000 ש״ח לתיק אישי.

צפי תיק כרגע -

nvda - השקעה ראשונית לאחר הספליט 3000 ש״ח.

VOO - השקעה ראשונית של 2000 ש״ח.

בהמשך JEPI ו-msft.

כמובן אמשיך לחזק בכל חודש בכ-5000 ש״ח את המניות ובנוסף אאסוף כמה קטנות מלבד הגדולות.

טווח השקעה לערך 6-10 שנים.

הלוואה - 20,000 ש״ח שעוד שנתיים תסגר - נלקחה לא בשבילי, אך אני משלם אותה, כ-700 ש״ח בחודש לערך.

לשאלתי -

1. האם לדעתכם אני בכיוון הנכון? הצבתי לעצמי יעד של קרן ביטחון בבנק של 190,000 ש״ח שהגעתי אלייה, כך שהכסף הזה ישאר בבנק (גם ה-50,000 שמשתחררים בחודש הבא יכנסו לחסכון/פיקדון בבנק) - כרגע הראש שלי שהחסכון החודשי שאני מפקיד בכל חודש לחסכון בבנק (4000-5000 ש״ח בערך) יכנסו לשוק ההון ואפקיד אותם לתיק שלי לצורך חסכון לטווח ארוך + רווח על הכסף - כך שבכל חודש יכנס לערך 4000-5000 ש״ח לתיק.

2. את קרן ההשתלמות העברתי למנייתי 100%, האם כדאי גם את קופת הגמל? לציין שאני נמצא ב-״כלל גמל והשקעות״.

3. מטרה - קניית דירה למגורים, בעוד כ-6 שנים לערך, ראלי?

לציין שאת התיק שלי אני בונה על סמך חברות שאני מאמין בהם וכמובן וקרנות סל, לדוגמא עוקב אחרי חב׳ תרופות וטכנולוגיה.

לצערי - לא היית ממוקד מספיק להתחיל להשקיע בגיל 23 כאשר התחלתי לחסוך כסף (כ-3000 עד 5000 כל חודש - משתנה), היום ה-190,000 האלו יכלו להיות הרבה יותר, אך לאחרונה התחלתי להתמקד בשוק ההון, לקרוא וללמוד ולהבין לאן אני הולך.

*לציין, שקלתי את ה-50,000 ש״ח שמשתחררים לי להפקיד גם לתיק, לקרן סל כל שהיא לטווח ארוך, אך אני רוצה שהכסף הנ״ל ישאר בבנק כעוד רזרבה לקניית הדירה - או שמא אני טועה וכדאי כן להשקיע אותם?

אני כרגע רווק ללא ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 16:51
באיזה ריבית ההלוואה? סגירת הלוואה יכולה להיות חיסכון והשקעה.

אתה אזרח אמריקאי במקרה? אם לא, תנסה לקרוא לגבי קרן כספית - עבור כספים שאתה רוצה בבנק. בנוסף ממליץ לקרוא לגבי מס עיזבון אמריקאי, תמיד טוב לדעת.

למה אינטרקטיב "ישראל" ולא העולמית אם אפשר לשאול?

כן, אבל תלוי איפה בארץ. אם המטרה היא לעוד 6 שנים, שווה לשקול לחכות עוד כמה שנים. מגיל 35 תהיה זכאי להרשם למחיר למשתכן.

התחלה טובה, יש מסלולים יותר אגרסיביים? למשל מסלול נאסדק, מסלול סנופי 500 וכד'. האם המסלול המנייתי מושקע בארץ או בחו"ל?

אל תבכה על חלב שנשפך. אתה צעיר ויש לך יותר כסף ממרבית בני גילך שמבזבזים אותו על שטויות. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 17:00
ראשית, אם אתה רוצה דירה בזמן קרוב יחסית - אתה לא תרצה לסכן את הכסף שלך יותר מדי. ואתה מסכן אותו פעמיים, גם בבחירת מסלול מנייתי בתיק הממוסה וגם בחירת מניות ספציפיות על פני מדד רחב. מה רע להחזיק בינתיים בקרן כספית או פיקדון שיאפשרו לך להימנע משחיקה אינפלציונית (או לפחות חלקית)?

שנית, איך נדע אם זה ריאלי כשאתה לא מספר כלום לגבי הדירה שאתה מתכנן לקנות? איפה, באיזה גודל, לכמה הון עצמי תזדקק, מהי ההכנסה נטו שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 17:06
קודם כל תודה רבה,

אני לא אזרח אמריקאי,

לגבי קרן ההשתלמות, מושקע בחול להבנתי, יש אפשרות למסלול סנופי 500, ״כלל מחקה מדד סנופי 500״ או ״כלל מנייתי״, השאלה אם לטווח הרחוק הוא יעשה תשואה עודפת על מסלול מנייתי?

בדקתי את העבר של כלל, לא ראיתי הבדל מהותי.

לגבי אינטרקטיב ישראל, נטו נוחות, שירות לקוחות וכו׳.

לגבי מס עיזבון קראתי.

שוב תודה על החיזוק.