⬅ חזרה לאינדקס

אזרחים אמריקאים- דיווח על דיבידנדים מבית השקעות אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 14:59
מאחר ופתחתי עסק עצמאי (הוריי!) עליי להגיש דוח שנתי עלי ועל בן זוגי למס הכנסה.

עד שנה זו היה לנו פטור שקשור בעלייה שלו ממיסים מסויימים והשנה לדעתי הפטור נגמר.

השאלה שלי היא כזאת: הוא אזרח אמריקאי וישראלי, ומחזיק בתיק השקעות בוואנגרד. מקבל דיבידנדים פעם ברבעון.

ברור לי שאנחנו צריכים לדווח על כך, השאלה שלי היא איך מחשבים את הסכום בשקלים?

האם לפי הערך בדולרים של הדיבידנד כפול שער בנק ישראל של הדולר באותו יום של קבלת הדיבידנד?

אני מתכננת ללכת למס הכנסה כדי לקבל סיוע בהגשת הדו,ח (פעם ראשונה בכל זאת) אבל אשמח להגיע כמה שיותר מוכנה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 15:19
בעיקרון כן. בפועל רו"ח יגיד לך לקחת את כל הסכום ולהכפיל בשער הממוצע השנתי.

בהצלחה בעסק ובהגשה הראשונה
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 15:38
@FIYaacov תודה!

מנסה בלי רו"ח, אבל יש לי אחד בהיכון למקרה הצורך...
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 15:48
ד.א. בתלות בכמה הוא חייב מס על הדיבידנים לארה"ב תקבלו זיכוי מס זר כאן בארץ (והפוך, בתלות בכמה תשלמו כאן על הדיבידנדים, הוא יקבל זיכוי מס זר שם - על חצי מהסכום ששילמתם כאן)
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 16:26
יש לו חשבון בואנגארד, והוא מילא W9, אז האמריקאים לא ימסו אותו על הדיבידנדים ואז הוא יזדכה מול ישראל. בדוח מס שיגיש לאמריקאים לא יהיה לו על מה להזדכות. אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 17:07
זה שהאמריקאים לא מנכים מס במקור, לא אומר שהוא לא יהיה חייב במס שם. הוא יגיש דוח שנתי ויגלה בדיוק כמה.

זה תלוי בהרבה מאוד דברים. בעיקר במדרגת המס שלו שם.

המס על הדיבידנדים בארה"ב יכול להיות 0%, 15% או 20%+3.8%. לישראל הולך ההפרש מ-25%.

(בד.א. ניתן לבקש גם מבית ההשקעות האמריקאי לנכות מס במקור, אם אתה חושב שתהיה חייב במס בסוף השנה, על מנת לא לקבל ריבית פיגורים).

לגבי ההפרש שישלם לישראל:

* אם ההכנסה הפסיבית היחידה שלו היא מדיבידנדים/מקורות אמריקאיים, אז לו יהיה לו זיכוי מס זר שם על הכנסות פסיביות.

* אם יש לו הכנסות פסיביות מישראל (דיבידנדים של חברות ישראליות, רווחי הון - ללא קשר למיקום המניה וכו'), אז הוא יוכל לקבל בארה"ב זיכוי חלקי על מסים פסיביים ששילם לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 22:44
תוכל להסביר? אם הוא משלם בישראל 25% מס דיבידנד הוא לא יקבל על זה זיכוי מס זר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2017 22:57
הוא יקבל (סוג של). כלומר הוא זכאי לקבל...

אבל החישוב הוא

מס זר פאסיבי ששולם (כפול) הכנסה פאסיבית זרה (לחלק) סך הכל הכנסה עולמית.

**** נוסחא בערך נכונה, בפועל מפחיתים מההכנס הזרה את החלק היחסי מהניכוי הסטנדרטי ומההכנסה העולמית הכוללת מפחיתים את הניכוי הסטנדרטי.****

אם כל ההכנסה הפאסיבית היא רק דיבידנדים אמריקאיים אז אין הכנסה פאסיבית זרה ובחישוב יוצא זיכוי מס זר פאסיבי שווה ל-0.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2017 00:24
כדי לבדוק את הנקודה הזאת לעומק.

לעולה חדש יש פטורים שונים חלקם ל20 שנה אאל"ט, כדי לבדוק לעומק איזה פטורים מגיעים לו ולכמה זמן, זה יכול להיות משמעותי מאוד ולגרום לאפיקים שונים להיות יותר אטרקטיבים מבחינת מס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2017 09:58
תודה, בהחלט נבדוק שוב!