⬅ חזרה לאינדקס

העברת כסף מחשבון חברה לחשבון פרטי - שיקולי מס

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2024 16:29
שכיר בעל שליטה בחברת יחיד.

הצטבר לא מעט כסף בחשבון החברה (מאות אלפי ש"ח וצפונה). כרגע מושקע בתיק ני"ע.

לא זקוק לכסף בתקופה הקרובה ואם הייתי מעביר אותו לחשבון הפרטי, הוא היה מושקע בתיק ני"ע לטווח ארוך גם שם.

אפשרות א' - להשאיר את הכסף בחשבון החברה, להמנע מתשלום מס הכנסה אישי עליו כרגע ובעתיד, כשארצה להינות מהכסף, אמשוך אותו כדיבידנד (ואז אצטרך לשלם את המס שכרוך במשיכת דיבידנד כבעל מניות משמעותי. נכון להיום - 30%).

אפשרות ב' - למשוך אותו לאט לאט כמשכורת, תוך שליטה על גובה המשכורת כדי לוודא שיעור מס כולל נמוך יותר מ-30% (לפי נתוני המס הנוכחיים, כולל תשלומים לבט"ל, אאל"ט נע סביב כ-25,000 ש"ח ברוטו לחודש).

מה אומרים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2024 22:42
זאת האפשרות שאני בחרתי

ועם קשר לאפשרות ב', לא מוציא שקל מס מעבר למה שלא נדרש לי (קיזוז ההכנסה עם ההוצאה לחברה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2024 22:41
לא בטוח שהבנתי את הכוונה במשפט השני, ובכל מקרה, אם אפשר להגיע לשיעור מס כולל נמוך יותר על ידי משיכת משכורות, למה לא בעצם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2024 22:52
המשפט השני מגיע בתגובה ל2 אפשרויות שנתת שהן בעצם אופציה אחת חופפת למי שפועל כך

אם עולה לך יותר להוציא את הכסף מהחברה מאשר להשאיר בה, שם השקל האחרון שיוצא מהחברה בגבול הזה, לדעתי הוא באיזור שאתה ציינת 25K ברוטו

כי אם הוא יוצא או לא יוצא, הוא עדיין ילך להשקעה

השאלה איפה אתה נפגש עם המס, אני מעדיף שיירד לי במקור פחות מהמשכורת כל חודש

ואז אחרי שנה וחצי (בהגשת דוח החברה), אם ישאר מס לשלם הוא יהיה כסף שחנה אצלי מעל שנתיים

אפשר גם להסביר את זה מזוית אחרת, אני תמיד מעדיף להיות בחוב מס למדינה מאשר להלוואת לה כסף (במקור)