⬅ חזרה לאינדקס

השקעה לטווח קצר-בינוני בשוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 12:01
רקע: מחפש מכשיר להשקעה לטווח קצר-בינוני לטובת השלמת הון עצמי לדירה להשקעה.

פרמטרים:

- סכום של 300 אלף שח

- טווח השקעה 3 שנים

- מעדיף נזילות די גבוהה

- אין לי בעיה להיחשף לסיכון במידה מסוימת

*יש לי קרן חירום, תיק השקעות בשוק ההון והכנסה ממוצעת יציבה
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 12:05
הייתי שוקל שילוב של קרן כספית ואגח צמוד לתקופה הרצויה.

הכספית נותנת פחות או יותר את ריבית בנק ישראל, והאגח הצמוד יגן מהתפרצות היפר אינפלציונית אם וכאשר + תוספת ריבית.

לא המלצה, רק מה שהייתי שוקל.

כמו כן, הקרן הכספית לא מתאימה אם אתה אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 12:06
מה שאני הייתי עושה:

1. מגדיר מראש כמה אני מוכן להפסיד

2. שם במניות פי שתיים מזה

3. השאר בקרן כספית
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 12:07
לצערי זה לא כל כך פשוט, כאשר יש אינפלציה הריבית עולה ואז הקרן הצמודה יורדת.

במקרה הזה אולי עדיף אג"ח רגיל על קרן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 12:08
צודק בהנחה וידוע מועד הפדיון הרצוי.

עורך...
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 08:41
*אני לא אזרח אמריקאי*

**אני לא יודע במדיוק את מועד הפדיון כי הוא נגזר מרגע קבלת ההיתר שיכול להיות בחודשים הקרובים עד שנה**

אם באמת הולך לכיוון של איזון ומשלב בין מדדי מניות לאפיק השקעה סולידי.

אז באפיק השקעה סולידי:

1. מבחינת נזילות - עדיף קרן כספית?

2. מבחינת תשואה - עדיף אחזקה ישירה של אג"ח?

או שהבדל בתשואה תהיה זניחה ולכן, עדיף לבחור בנזילות של קרן כספית?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 11:40
בימינו כספית נותנת גם נזילות וגם תשואה עודפת, אבל זה זמני עד שהשוק מהעלאת הריבית המהירה תעבור.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 19:56
אני אכתוב כאן את הטייק שלי לסיפור הזה.

בהנחה והדירה היא להשקעה, והכסף "שחונה" כרגע למעשה מיועד להשקעה ומקסום ההון, יכול להיות ששוק ההון יתן לך את הרווח הגבוהה ביותר.

זה כמובן רק בהינתן ואתה עם סבילות לתנודתיות הזו על הכסף הזה (מה שהיית צריך ככה או ככה, בלי קשר "לאופק" ההשקעה).

העניין של אופק ההשקעה כאן רק אולי מגדיל את הסיכון, כי בניגוד להשקעה רגילה בה אם תפסיד את הכסף, למעשה הפסדת את הכסף, במקרה הזה, בנוסף לכסף שהפסדת אולי תפספס "הזדמנות כלכלית" של רכישת הדירה שעשויה להידחות בכמה שנים (עד שיהיה לך הון מספיק בשבילה). את "עלות" ההפסד הזה אתה גם יכול לחשב, ואולי לפעול בהתאם (עד כמה "קריטי" שיהיה לך את הכסף לדירה עוד x זמן מהיום? ואם תהיה בתקופת של נפילה בשוק וזה יקח לך במקום 3 שנים 6 שנים להגיע להון הזה, האם זה יהיה בעייתי?)

אז למעשה זה מתחבר לתשובה של חתול לילה, אם אתה רואה את עצמך "מסוגל" להפסיד סכום משמעותי מהכסף הזה (ואולי לדחות בהתאם את הקנייה של הדירה להשקעה), יכול להיות שהצעד עם התוחלת רווח הגבוהה ביותר הוא שוק ההון.

*לא ייעוץ, לא השקעה, מחשבות של אדם שאינו (ורחוק) ממומחה בתחום, אז קח את מה שכתבתי בהתאם*
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 20:27
הנקודה כאן ואולי זה לא הייתי ברור, מדובר בהשקעה של דירה מקבלן (רכשתי דירה על הנייר) שאני יודע שאת ה x כסף הזה אצטרך בעוד 3 שנים בערך (מקבלת היתר).

לכן, יש לי סיבולת לתנודתיות ואשמח/שואף להמשיך להגדיל את ההון הזה אבל בשיקול דעת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 21:21
מה הסיבולת לתנודתיות? אם אתה שם את הכסף במניות עכשיו והוא עולה ויורד אבל עוד 3 שנים בדיוק שאתה צריך לשלם הוא חצי ממה ששמת, יש לך עוד להשלים? אתה תוכל לא למכור?