⬅ חזרה לאינדקס

תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה

🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 23:07
שלום לכולם, אני תושבת גרמניה כבר כמעט עשור, בת 40 ולא חושבת שאחזור לארץ.

יש לי בארץ עדיין קרנות השתלמות ופנסיה, ואני חושבת שאני מעוניינת לאחד את הכל לגרמניה במידה וזה הגיוני.

אני תוהה אם אולי מישהו פה כבר עשה את התחקיר ויודע:

קרנות השתלמות:

מפוזרות בין כמה חברות. כולן נזילות.

אם אני מבינה נכון, אני אהיה חייבת מס לגרמניה על הרווחים מאז שעברתי לגרמניה, אז יתרון המיסוי של קרנות ההשתלמות כבר לא רלוונטי ממילא.

האם זה נכון?

אם אני מושכת - איך אני מדווחת על זה? אני שכירה, ולרוב עושה מיסים דרך אפליקציה לשכירים.

האם יש טעם למשוך בהדרגה כדי להנות מהאלף יורו רווחים פטורים ממס?

פנסיות:

הרוב בדש (מקיפה), יש גם קצת בהראל ומגדל (משלימות) וגם קופת גמל הונית ברובה.

האם יש לי סיכוי לקבל פטור מהמס על משיכה מוקדמת על בסיס זה שאני לא בארץ?

האם יש איזושהי הטבת מס בגרמניה על הרווחים מכיוון שזה מכשיר פנסיוני?

אשמח לכל כיוון ועצה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 23:21
היי, היו כאן מספר דיונים דומים לאחרונה, שווה לנסות לחפש. ממה שאני מבינה:

- השתלמות: אם חל עליך תשלום מס אז הוא יהיה בגרמניה, ולפי החוק המקומי. הפורום לא דן בתקנות מקומיות מחוץ לישראל.

- פנסיה: לא ניתן לאחד, להעביר סכומים כפנסיה מישראל למדינות אחרות. שימי לב כי משיכה מוקדמת גוררת מיסוי משמעותי, בישראל. אישית, כתושבת חוץ, לא נגעתי והשארתי את הפנסיה בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 23:28
מעניין. לא זכור לי שנתקלתי בדיון על מיסוי בגרמניה.

היו כמה על ארה"ב וכאלה, אבל לא זכרתי דיונים אחרים.

זה לא מדוייק.

יש פה הרבה דיונים על תקנות מחוץ לישראל. הבעיה שרוב הדיונים הללו הם על ארה"ב...

את בטוחה שזה נכון לכל המדינות?

אם אני זוכר נכון שמעתי איפשהו על כל מיני הסכמי פנסיה בין מדינות. אני לא זוכר בדיוק פרטים, אבל לא הייתי ממהר לשלול את זה על הסף

לא בהכרח משמעותי. ותלוי מאוד איך עושים את זה.

כל עוד אין הכנסות בישראל המיסוי הוא 35% בלבד. ויש דרכים להקטין את המס אפילו יותר (למשוך חלקים קטנים בפטור ממס וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 23:41
תודה על התשובה. חיפשתי דיונים קודמים במרץ רב ולא ראיתי על מידע מסוג זה על גרמניה. ובאמת כמו שרונן כתב מיסוי בארה״ב למשל מקבל כיסוי נרחב מאוד (כמעט עושה חשק לעבור לשם ;) ).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 23:44
מישהו שאני מכירה שעבר לגרמניה בדק את הנושא והגיע למסקנה שתנאי הפנסיה בארץ יותר טובים ממה שיש בגרמניה ושווה לו להשאיר ולא למשוך.

זה היה לפני כמה שנים אולי דברים השתנו, הייתי מציעה לשאול את השאלה בפורומים של ישראלים בגרמניה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 00:40
אתה בטוח שההכנסה בחו"ל לא נספרת לצורך זכאות לפטור?
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 00:51
לא, אני לא בטוח.

אבל שווה לבדוק את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 01:04
לפי סעיף 34 בתקנות מס הכנסה, לא נראה שיש הפרדה כלשהי לגבי מדינת ההכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 08:54
- יועץ מס ישראלי יידע לכוון אותך לגבי אחוז המיסוי בישראל במקרה של משיכה לפני גיל הפרישה כתושבת חוץ.

- יועץ מס בגרמניה ידע לכוון אותך האם זה כרוך במס נוסף ומהי הדרך המיטבית עבורך.

ככל שלי ידוע, חברות הפנסיה בישראל לא יכולות להעביר כספים ישירות לגופי פנסיה מחוץ לישראל אלא רק לשלם קצבה / פדיון.

אגב, ישנם הסדרים בתוך מדינות האיחוד להעברת פנסיות ושמירת התנאים
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 18:09
את לא חוששת שכשתגיעי לגיל הפנסיה לא תוכלי למשוך את הכסף?

בהינתן הכיוון אליו הולכת המדינה...
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 18:26
כן, חוששת.

הנחת הבסיס שלי היא שהמלחמה תסתיים מתישהו, גם הממשלה הזו לא תישאר לנצח, ואני אגור בישראל בגיל הפנסיה ועוד הרבה לפני כן.

אז אולי אני אופטימית מדי, וצריכה לא רק למשוך את הפנסיות (תמורת מס עושק) אלא גם למכור את הדירה שלי בישראל ששווה 3+ ונקייה ממשכנתא.

אז לאיזון אני מפרישה לפנסיה גם במדינת התושבות, בעלת נכס נוסף למגורים ומעבירה יתרות שוטפות מישראל.

לא אידיאלי, אבל טרם גיליתי מה אידיאלי עבורי לעשות כעת לקראת שנת 2045 ואילך....
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 18:50
את צודקת, אין לי כדור בדולח, את הדירה שהייתה לי בארץ מכרתי, נשאר לי רק קופת גמל והשתלמות שאני משאיר.

החשש שבעקבות המצב והממשלה "המדהימה" שיש כרגע, ינקטו צעדים שימנעו ממני להיפגש עם הכסף שלי בסוף התקופה.

מה תעשה המדינה אם היא תזדקק לכסף ו שנה את ההטבות לחוסכים? או תחליט שלא ניתן למשוך כסף מסיבה כזו או אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 21:47
בספרד אתה לא משלם מס על הקצבה מקופת הגמל? אני לא בקיא באמנת המס.

בכל אופן אם אתה משלם מס על הקצבה אז אפילו את היתרון הזה אין, במקרה כזה הייתי מושך מיד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 22:09
אין לי מושג, לפי החיפוש המהיר עשיתי ולפי מיטב הבנתי, אתה צודק, הפטור לא חל על מי שמתגורר בספרד, ההכנסה חייבת בדיווח וגם חייבת במס.

אמנם יש פה סוג של דחיית מס, שזה יכול להיות משתלם וגם אפשר אולי לשחק עם ההכנסות על מנת להגיע לפטור או לסף ההכנסה החייבת במס בספרד.

עוד פתרון זה לחזור לארץ במעמד תושב חוזר ולחיות על הקו כאשר מרכז החיים בישראל....
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 22:15
נשמע שאתה יותר אופטימי ממני לגבי העתיד פה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2024 22:53
בונה על בית רביעי חחח
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2024 08:27
לפני תקופה, היה כאן מישהו שתיאר את המעבר לגרמניה בצורה מפורטת. אני לא מצליח להיזכר בניקו, אבל אולי מישהו כאן יוכל לתייג.

תוכלי לחפש על ידי הצגת התוצאות כנושאים, עם המילה 'גרמניה' או 'לגרמניה'.

קחי בחשבון שלכאורה קיימת לך הטבה של 30% תשואה מובטחת לקרן הפנסיה (מדד + 5.15%) שעליה את מוותרת במשיכה.

לא בקי כמובן בחוקי המס החלים על תושבי גרמניה, ועוד יותר לא בקי בעתיד הפנסיה כאן.