⬅ חזרה לאינדקס

בטחון כספים בישראל - ברוקר

🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 18:33
שלום. בחודשים האחרונים אני חושב על הוצאת חלק מהכסף מישראל.

רב המוחלט של תיק ההשקעות שלי הוא בדולרים ומושקע בתעדות סל מחקות SPY ו QQQ דרך ברוקר פסגות טרייד.

לפי ההגיון שלי, הכספים האלה לא נמצאים בישראל. האם יש טעם לחפש ברוקר בחו"ל להעביר לשם את המניות (האם זה משפר את מצבי).

נגיד מצב שפסגות פושט את הרגל - המניות לא אמורות להיות מושפעות מזה, לא?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 19:33
במקרה של פשיטת רגל הם לא יעלמו לעד, אבל עלול להיות לך כאב ראש גדול עד שתקבל אותם אליך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 19:51
בדברים האלה, כל אחד לפי ההגיון שלו.

חלק מהאנשים אומרים שהם כן בישראל, חלק אומרים שלא. הכל שאלה של איך אתה מגדיר "נמצאים בישראל".

השאלה מה המטרה.

משפר מאיזה בחינה?

האם יש יתרונות מסויימים? בוודאי.

האם יש חסרונות מסויימים? בוודאי.

האם בסה"כ זה משתלם? תלוי בך.

נכון. לא אמורות.

אבל אמור זה שם של דג. והשאלה היא למה הם פשטו את הרגל.

אם זה סתם פשיטת רגל אז אין בעיה, אבל למשל אם הייתה מעילה ובגלל זה הם פשטו את הרגיל, יכול להיות שהמניות כן "יושפעו" מזה.

הכל שאלה מה בדיוק התרחיש שאתה מדבר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 19:54
ממשלת ישראל יכולה להטיל הגבלות על הוצאת כספים לחו"ל ואם הכסף מנוהל דרך ברוקר ישראלי הכסף יושקע תהיה בחו"ל אבל יהיה הכי בבית שבעולם כשתבחר לממש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 20:14
טכנית אפשר להעביר את התיק בלי לממש. אני חושב שכשהיו מגבלות, גם אז לא דובר על המרה כפויה לשקלים של נכסים שהם כבר דולריים (ההגבלות היו על רכישות של מוצרי השקעה בחו"ל וכדומה). כמובן שלמדינה יש הרבה יותר אחיזה בנכסים שהם בתחום השיפוט שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 20:20
ושוב, השאלה מה בדיוק התרחיש שממנו אתה פוחד.

במקרה של הגבלות כאלה, סביר שיאסרו בכלל על החזקה של חשבונות בחו"ל ויחייבו כל ישראלי שיש לו חשבון בחו"ל "להחזיר" את הכספים לארץ.

לא בהכרח.

אל תשכח שאם אתה בתחום השיפוט שלה יש לה אחיזה בך, ומכאן היא יכולה (תיאורטית) לעשות מה שהיא רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 11:45
בכללי המטרה היא לנסות להוריד סיכון. קשה לי להגדיר בדיוק מאיזה תרחיש אני חושש. בידוד בינלאומי של ישראל, גרעון גדול בתקציב שעלול להוביל להגבלות על מט"ח, "רוצה אל הבנק" מהשיכול למוטט כמעט כל גוף פיננסי היום... אז אני מסתכל כרגע פחות על האם זה משלם פיננסית (קצת יותר עמלות, קצת יותר מס, קצת יותר התעסקות בדוחות של סוף שנה - פחות משנים לי בגבולות הסביר).

ממה שהבנתי מהתשובות, בעלות על מניות רשומות במי שמנפיק את הקרנות סל או מניות. במקרה של היעלמות של הברוקר - יכול לקחת זמן עד להחזרה של המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 12:00
השאלה אבל איזה סיכון.

לכל סיכון יש דרך אחרת שבעזרתה מקטינים אותו.

והרבה פעמים הקטנה של סיכון אחד מגדילה סיכון אחר.

אם כך אז אתה כנראה לא באמת חושש.

יכול לכלול גם בידוד של ישראלים ונעילה של חשבונות של ישראלים בחו"ל.

יכולים גם באותה מידה לגבות פשוט מס עושר או סתם מס על אנשים עם חשבונות בחו"ל.

ריצה אל הבנק לא רלונטית לבתי השקעות.

וגם אם אתה מתנהל בבנק והוא יקרוס בגלל מחסור במזומן, זה כנראה לא ישפיע יותר מידי על תיק ההשקעות שלך.

מעבר לזה שתרחיש של ריצה אל הבנק נראה לי מאוד לא סביר, ואפשר לפתור אותו בקלות (להדפיס עוד כסף למשל)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 12:10
כל מה שכתבת יכול להיות בהסתברות מסויימת. לא נראה שאתה או אני יודעים לאמוד אותה. תודה על התשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 12:32
בדיוק!

ולכן השאלה - מה התרחיש הספציפי שאתה חושב שהוא סביר ושאתה רוצה להתגונן מפניו.

כי הגנה מפני תרחיש אחד חושפת אותך בפני תרחיש אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 12:43
מנקודת הסתכלות הסובייקטיבית שלך (רק שלך :) ), מהו התרחיש הרע שהיית רוצה להתגונן מפניו (לגבי הכספים המוחזקים בישראל)?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2024 13:46
אותי אישית לא מטרידים הכספים המוחזקים בישראל.

רוב הכסף שלי גם ככה לא מוחזק בארץ כבר המון שנים, משלל סיבות.

אותך כנראה שכן מטריד מצב הכסף שלך בארץ (אחרת לא היית פותח את הדיון), ולכן השאלה מה בדיוק מטריד *אותך*