⬅ חזרה לאינדקס

מבקש עזרה בנושא משיכת הפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2017 22:28
ערב טוב,

לקראת מעבר לחו"ל ברצוני למשוך את כספי הנפסיה , אם כמה שפחות מס כמובן.

הבנתי שלגבי כספי הפיצויים ניתן למשוכם ללא מס עד תקרה מסויימת, ופקיד שומה יכול להגדיל את התקרה, אך לא מופיע באיזה נסיבות או איזה טופס צריך למלא..?

לגבי כספי התגמולים יש מס של 35 אחוז, אלא עם (בין שאר התנאים) "מינימום הכנסה – אם לשני בני הזוג אין הכנסה חודשית העולה על שכר המינימום, אזי הם יכולים למשוף את הפיצויים ללא מס. אם לבני הזוג יש ילדים מתחת לגיל 18, אזי ניתן למשוך את הפיצויים גם אם השכר שלהם שווה לפעמיים שכר המינימום (גם כאן, ובכל המצבים יש כאמור למלא טפסים רלבנטיים)."

אשתי לא עובדת ואני עובד אך מרוויח מעל 10000 ש"ח, יש לנו ילד בן חודשיים.

החוזה עבודה שלי נגמר עוד מספר חודשים, עם סיומו בכוונתי למשוך את כספי הפנסיה.

האם לאחר שנגמר החוזה אני עונה על התנאי הזה? או שהפקיד מסתכל 3 חודשים אחורה?

ז"א, כמה זמן יש להיות מתחת למינימום הכנסה על מנת לענות לתנאי?

ולגבי טופס 161, האם צריך טופס עבור כל מעסיק או רק עבור המעסיק האחרון?

בתודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2017 00:10
רק הערה, הפנסיה שלך יכולה לשכון בנחת בארץ כאשר אתה מהגר לחו"ל.

אין באמת קשר בין המעבר למשיכה.

אגב, אם לא היית חתום על סעיף 14 המעסיקים שלך עלולים לדרוש את כספי הפיצויים כאשר תמשוך את כספי התגמולים.

לא יודע תשובה לשאלה, רק עד כמה שידוע לי תהליך זה בכלל לא עובר דרך פקיד שומה, אתה שולח טפסים ישירות לגוף המנהל, אם כי פקיד שומה מיודע על כך ויכול לדרוש את שלו.

או מס שולי, לפי הגבוה! שים לב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2017 10:39
ליתר דיוק

אם אין לך חתימה על סעיף 14 והמעסיק לא שיחרר את הפיצויים הוא רשאי לדרוש אותם בחזרה מהקרן.

אם יש חתימה על סעיף 14 והמעסיק לא שחרר את הפיצויים על עוד לא מושכים את הפיצויים במסגרת קצבה המעסיק יכול לקבל את הפיצויים בחזרה אליהם , כנראה שהקרן תפנה אל המעסיק לפני שתאפשר משיכה כדי לא להסתבך עם המעסיק.

@lkmike אם תתה יוצא לחול בשליחות המדינה מעל חצי שני שנה והמעסיק לא שומר לך את מקום עבודתך אז אתה נחשב כמפוטר לצורך קבלת הפיצויים.

שווה לך למצוא יועץ מס/פנסיה שיתן לך המלצה מה כדאי לך לעשות, אפשר גם לא לגעת ולפגוש את הכסף בגיל 60+
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2017 10:55
נכון, אם כי מעסיק שמחתים על סעיף 14 *בדרך כלל* משחרר את הפיצוים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2017 19:19
ערב טוב ,

"אני עובד אך מרוויח מעל 10000 ש"ח, יש לנו ילד בן חודשיים." אם אתה מדבר על פדיון במיעוט הכנסות 159א אני לא חושב שתהיה זכאי לפי הנתונים שהצגת.

מסתכלים 3 חודשים אחורה , פקיד שומה לא מעורב בהחלטה יש תקנות והגוף המנהל אחריותו לבדוק. זה פדיון שלוקח קצת יותר זמן ובודקים אותו בצורה יסודית.

אם ונמשכו כספים במיעוט הכנסות כמו כל משיכה זה יגיע לבסוף אל מחשב רשות המיסים ויראו מה וכמה משכת.

161/אישור פק"ש חייב על כל מעסיק.

אם עשית רצף כל שהוא אז חרטה מהרצף. שזה גם מול פק"ש.

כמו שרשמו לך מעבר לחו"ל לא מונע מימך לקחת את הכספים בגיל פרישה. אם לדעתך תהיה זקוק לכספים האלו (תגמולים חייבים) מיידי ברגע המעבר לחו"ל תקח. במידה ולא ואתה מתכנן מתי שהוא לחזור או לבקר בגיל 67 אף אחד/ת לא ימנע מימך לקחת. לא יודע כמה נשאר עד לפרישה אבל לרוב תמצא שם גם סכום גדול יותר.