⬅ חזרה לאינדקס

קניית בית פרטי ללא משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 08:27
שלום לכולם,

אנו מעוניינים לקנות בית פרטי שעלותו כ1.7. בעזרת חסכון אגרסיבי, השקעות וגם עזרה מההורים הגענו למצב שבו יש לנו מספיק כסף כדי לרכוש את הבית ללא משכנתא וישארו עוד כ50-100k בצד.

אנחנו זוג צעיר (25-22) +1.

התהייה הגדולה שלנו היא מה יהיה הצעד הכלכלי הנכון ביותר לעשות? האם אכן לקנות את הבית בלי משכנתא או לקחת משכנתא של כ500k ואותם להשקיע בתיק השקעות מנייתי (כי אנחנו צעירים ולכן כדאי שיהיה ברובו מנייתי). הסיבה ל500k היא משום שיכולת ההחזר שלנו לא גבוהה, ולכן נראה לי שהחזר חודשי של 3500 זה דבר שאנחנו יכולים לעמוד בו.

אשמח לשמוע דעתכם ומה אתם הייתם ממליצים מניסיונכם האישי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 09:26
כמה חסכון חודשי יהיה לכם אם תקחו משכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 09:28
אין פה נכון ולא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 11:10
מאמין שכ2000
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 11:14
אף פעם אין נכון או לא נכון, והכל תלוי מטרה - לפיכך אני שואל, במידה והמטרה לחסוך כמה שיותר, ולהגביר את הצמיחה הכלכלית, מה יהיה הדבר הנכון ביותר?

לכאורה, נראה לדעתי שפשוט שבעוד 20 שנה, במידה והשוק ימשיך לתת רווח ממוצע של כ8 אחוז בשנה, הדבר הנכון יהיה לקחת משכנתא.

אך אני תוהה, מה יהיו ההפרשים והאם יהיה נכון יותר לחסוך ולהשקיע כל חודש כאלפיים שח, ואז לשלם יותר עמלות קניה ומכירה, וכוחו של הכסף איננו מתחיל ב500k אלא מצטבר אט אט
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 12:07
לא זה ממש לא חייב להיות נכון גם כי מס, גם כי זה דופק חזק את התזרים וגם כי זה מעלה לך את הסיכון משמעותית, אתה בעצם לווה כסף כדי להשקיע במניות וההוצאה אינה מוכרת במס.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 16:39
במקומך הייתי מעדיף לא לקחת משכנתא ולהשקיע חודש בחודשו את החיסכון, מתוך העדפה אישית
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 17:04
אז מה נראה לך הדבר הנכון לעשות? או אדייק יותר את השאלה, למה צריך לשים לב ולקחת בחשבון במצב נתון שכזה?

בסוף הפניה שלי אליך ואל הציבור בפורום זה כדי לקבל תובנות ועצות מחכמת הנסיון של אנשים אחרים.

אם תוכל לעזור ולשתף בתובנות מעשיות מה טוב, אם אתה לא, מוטב..

בסופו של דבר, השאלה שלי אם ילדכם היה במצב דומה, מה הייתם מייעצים לו לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 17:09
בתקופה הנוכחית להקטין מינופים

קח בחשבון שעם קניית הבית לא גומרים את ההוצאות להיפך

מתחילים לאבזר אותו

ממליץ לך לעשות תוכנית סדורה כולל האיבזור ואז להבין מה העלות הכוללת

ורק אז לשקול לקחת הלוואה

ועוד דבר שוק המניות עושה בממוצע ארוך טווח תשואה של 7%

אף אחד לא מבטיח לך שזה יהיה ככה כל שנה ברצף
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 17:56
אם היית הבן שלי, הייתי אומר לקנות בלי משכנתא, ואז להשקיע את החיסכון.

החופש מחובות לא יסולא בפז. אתה עוד צעיר, יש לך המון זמן להשקיע במניות, ולהיות חופשי מחובות בגיל צעיר נותן לך המון חופש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 18:14
הי, צריך לחשוב על זה. זה לא יהיה אחראי מצידי לתת תשובה על רגל אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 19:37
רק לחשוב על לחיות בדירה/בית בלי משכנתא ולהרגיש את רוגע הזה,ובכלל שאתה אומר שעדיין תוכל לשים בצד 2000

ככה אני הייתי נוהג,בדגש על לחסוך את ה2000 ע'י הוראת קבע למסחר עצמאי שלא יקרא מצב ש''נעלמים'' בעו''ש

הקוון הזה מצריך מחשבת יתר,אתם כל כך בטוחים שלא תרצו לעבור? במידה ותירצו לעבור לעיר אחרת שזה יהיה נכס שיהיה קל יחסית למכור אותו
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 20:04
איך מצד אחד בגיל כה צעיר הגעתם ל1.7 מ' חיסכון ע"י "חסכון אגרסיבי* ומצד שני אתם יכולים לעמוד בהחזר משכנתא חודשי של 3500 שח בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 22:30
הסיבה לכך היא ששנינו בקרוב נהיה משוחררים מהצבא, אני שירתתי בקבע עד כשבועיים לפני ה7.10 וכך יצא שגם נהנתי מכל ההטבות והתגמולים של המילואים ואישתי בקרוב תשתחרר.

החסכון שלי בכל השירות הסדיר והקבע היה משמעותי מאוד - כמעט הכל הלך להשקעות, על עצמי לא הוצאתי כמעט בכלל - תודות לימי הקורונה ולזה שלא מעניין אותי לטוס לחול.

למדנו לחיות ממשכורת אחת מה שאיפשר להגביר עוד יותר את החסכונות.

לא טסים לחול, לא עשינו טיול אחרי צבא, לא אוכלים בחוץ. כל הכסף מהחתונה, מהמענקים השונים (שחרור וכדו' הלך להשקעות), חופשות עשינו ב200 שקל בנופש מבצעי.

ובראייה קדימה - שנינו הולכים ללימודים, מה שמגביל אותנו בצורך לחיות ממשכורת אחת כל פעם, אחד עובד אחד לומד ולכן היכולת להחזר החודשי הוא יחסית נמוך לשנים הקרובות.

ודבר אחרון, בסוף גם קיימת פה עזרה מההורים, אמנם לא טוטאלית אבל עזרה, ובלי ההתנהלות שלנו - אכן לא היינו מצליחים להגיע למצב כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 23:25
א

אתה באמת לא חייב לענות, אבל גם אם נחשב שלא הייתם צריכים לאכול/לשתות/לקנות ביגוד ועוד ועוד המשכורת המשותפת שלכם צריכה להיות יותר מ28,000 שקל בחודש וזה אחרי שחישבנתי שאתם חוסכים כבר 5 שנים [שזה גם לא נראה בעקבות הגיל הצעיר של שניכם]
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2024 00:10
הוא אמר שגם ההורים עוזרים להם, כנראה שזה הנתון החסר
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2024 00:21
שיהיה בהצלחה!