⬅ חזרה לאינדקס

תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2024 12:17
היי, יש לי שתי דירות שקיבלתי בירושה השנה.

כרגע אני מתגוררת בדירה אחת והשניה מושכרת.

אני עדיין לא סגורה על מה לעשות איתן - כי אני גם לא כזה טובה עם כסף והפיזור שלו אבל זה נושא לפוסט אחר...

אני רוצה לדעת בקטע תאורתי כתושבת ישראל לגבי המכירה של דירה אחת או שתיהן ורכישה של דירה אחרת:

מבחינת אופטימזציה של הטבות מיסוי בהנחה שקיבלתי את הדירות בינואר השנה:

1. האם יש תקופת זמן שבה עדיף למכור את אחת הדירות מבחינת מיסי שבח או מכירה או משהו? ומה לגבי מכירה של שתיהן?

2. אם אני רוצה לקנות דירה אחרת במקום אחת הדירות שאמכור - איך זה משפיע? מה התקופה ששווה לעשות את הקניה בקשר למכירה ואיך מכירה של שתי הדירות תשפיע?

ואז עוד שאלה -- אני שוקלת מעבר לחו"ל בשנה הקרובה - מה יהיה אם לא אהיה תושבת ישראל מבחינת מיסוי בישראל במקרים האלה?

תודה רבה על המענה והעזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2024 12:43
אני מניח שירשת את שתי הדירות מאותו אדם, ולא במקרה שני אנשים נפטרו ביחד. אם זו הנחה שגויה אז גם כל מה שכתוב הלאה שגוי.

אני גם מניח שאין לך עוד דירות מלבד שתי אלו, כי לא ציינת.

מכאן שאם תמכרי את אחת הדירות תצטרכי לשלם מס שבח, ואחר כך תוכלי למכור את הדירה השניה בפטור ממס שבח. אז מהבחינה הזו עדיף למכור ראשונה את זו שהשבח עליה נמוך יותר.

אם תמכרי אחת ואחר כך תקני אחת, אז על זאת שתקני תצטרכי לשלם מס רכישה (כי את קונה אותה בזמן שיש לך עוד דירה), אלא אם כן תמכרי גם את הדירה השניה תוך זמן קצוב מהקנייה.

יש אופציה נוספת, בתנאים מסויימים אפשר למכור את שתי הדירות ולקנות במקומן דירה ששווה לפחות 75% משתיהן ביחד, ולקבל פטור ממס שבח על שתיהן. אפשר לעושת את זה פעם אחת בחיים.

כל מה שכתבתי זה לידע כללי בלבד, חובה להתייעץ עם איש מקצוע לפני כל פעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2024 12:47
לגבי 1 צריך לבדוק האם קיים מס שבח ואז לבצע מכירה של הדירה עם מס השבח הנמוך. לאחר מכן ניתן למכור דירה שניה בפטור דירה יחידה

לגבי 2 - אם תשארי עם דירה אחת ותקני דירה תשלמי 8% מס רכישה, אם תמכרי את שתיהן תשלמי בקנייה מס רכישה כדירה יחידה לפי מדרגות

לגבי 3 - יותר מורכב עד ניתוק תושבות ולאחר ניתוק תושבות

מומלץ להתייעץ.