⬅ חזרה לאינדקס

חשבון משותף להורים ולילדים - מס רווח הון

🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 10:20
יש חשבון משותף להורים ולילדים.

הכסף בחשבון מושקע בקרן סל (S&P500).

ההורים חייבים במס יסף.

כרגע אין עדיין הרבה רווחים אבל צופים שבעתיד יהיו.

אני מניחה שאם מוכרים, המס על הרווחים יצטרך לכלול מס יסף כאילו כל החשבון על שם ההורים. האם ההנחה שלי נכונה?

לכן השאלה היא - האם בעתיד, אפשר יהיה לצאת מהחשבון לפני מכירה משמעותית? ואז במכירה הילדים לא יצטרכו לשלם מס יסף? או שיכולה להיות בעיה עם זה?

חשוב לציין - כיום הכסף מיועד לחוויות משותפות עם הילדים, אבל בעיקרון, בעתיד, כל הכסף מיועד לילדים (למשל עזרה ברכישת דירה וכדומה).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 12:44
בישראל:

כן, הכנסות פאסיביות של קטינים משויכים להוריהם.

לא צפויה בעיה עם זה, זה כמו לתת מתנה לילדים.

אם החשבון ישראלי, הם כנראה יבקשו אישור ממס הכנסה שאפשר לשנות בעלות ללא מס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 12:55
נראה לי שעדיף יהיה להעביר לכל אחד את חלקו לחשבון שלו וכך כל אחד ישלם לפי נתוני המס שלו בלבד.

כמו כן, ייתכן מצב בו יהיה כדאי שדווקא ההורים ייחשבו למוכרים ואז יהיה כדאי לילדים לצאת המחשבון (פעולה שעשויה להתקל בחשדנות מצידו של פקיד השומה, בניגוד למצב ההפוך בו ההורים הם נותני המתנה).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 14:54
ומה קורה כשהם כבר לא קטינים?

זו בדיוק השאלה… האם אפשר יהיה לצאת בעתיד מהחשבון (וכך לשנות את הבעלות רק על שם הילדים בלי ההורים) ללא מס? והאם במקרה כזה מכירות שיתבצעו לאחר שיצאנו מהחשבון יהיו עם מס רווח הון של 25% ולא של 28%?

כרגע זו ההעדפה שלנו. כל עוד אפשר יהיה לצאת מהחשבון בלי שזה יפגע בכסף שאנחנו מייעדים לילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 15:03
דוח שנתי על שמם לפי החלק היחסי שלהם בחשבון (בהנחה וחייבים בהגשה).

מס הכנסה צפוי לאשר את זה בלי בעיה (אני לא יכול להתחייב בשמם), ובית השקעות ישראלי כנראה שישלח אתכם למס הכנסה להביא את האישור המדובר.

וכן מהרגע שהחשבון רק על שמם, והם מעל גיל 18, ההכנסה לא הולכת לדוח השנתי שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 15:50
@קפיצת הדרך ,

רק יש לשים כוכבית על כל הדיון, הפטור הוא רק במצב שהם תושבי מס בישראל בזמן העברת המניות.

אם באותו זמן הם לא תושבי מס בישראל, אז העברת המניות, גם במתנה לקרוב, כרוכה בתשלום מס רווחי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 15:52
הם מן הסתם לא חייבים בהגשה.

זה גורם לכך שהם יהיו חייבים בהגשה?

טוב לדעת!
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 18:04
עצם קיום חשבון על שמם לא גורר הגשה.