⬅ חזרה לאינדקס

במה קרן מחקה צוברת של אגח ממשלתי זה יותר טוב מלקנות ישירות אגח ממשלתי?

🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 03:09
אני בונה לעצמי תיק השקעות כרגע בפעם הראשונה ורוצה לשים 30 אחוז בערך על אגח(ללפחות 5 שנים) במקומות רבים שקראתי ממליצים לקנות קרן סל אגח מחקה צוברת.

לא הבנתי מה היתרון שלה על אגח ממשלתי ישירות?

אבל האם זה לא סתם סיכון בגלל שקרן סל כזאת יכולה לרדת? וגם יש לה עוד דמי ניהול

בהסתכלות על גרפים של קרנות כאלה לא ראיתי עלייה ברורה בזמן ארוך ועם אתה לא מקבל קופון במה זה יותר טוב?

עם אני יכול לקנות פשוט אגח ישירות ולקבל קופון ויש לי בהתחייבות את הקרן אחרי X שנים במה היתרון של הקרן סל בהנחה שאין לי בעיה להשאיר את הכסף עד מועד הפירעון?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 06:30
גוגל: המשקיעה אייק
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 20:56
בקצרה - לאג"ח יש משך חיים נתון ברגע הקניה, והוא הולך ויורד עד הפקיעה. לקרן יש משך חיים ממוצע קבוע (בערך) כל הזמן.

לכן כשקונים אג"ח יחיד פרופיל הסיכון משתנה עם הזמן, ובקרן הוא קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 21:41
יכול להיות שקרן כזו יכולה לשחק עם האג"ח ולמכור אג"ח שתשואתו נמוכה יחסית ולקנות אג"ח במקומו שתשואתו גבוהה יחסית.

למשל נניח שלאג"ח מדינה לא צמוד ל - 6 שנים יש תשואה של 5% לשנה ולאג"ח מדינה לא צמוד ל - 3 שנים יש תשואה של 4% לשנה.

במקרה כזה יש להניח שאג"ח מדינה לא צמוד ל - 6 שנים יתן תשואה של 6% ב - 3 השנים הראשונות (ואחר כך יתן את התשואה של אג"ח ל - 4 שנים כלומר 4%). אם הקרן תקנה כל הזמן אג"חים ל - 6 שנים ותמכור אותם אחרי 3 שנים - היא תתן תשואה קבועה של 6% לשנה.

אם אתה תנסה לעשות את אותה פעולה - לך זה יהיה קשה וחוץ מזה אתה עלול להפסיד בעמלות קניה ומכירה.

כל מה שאמרתי זה רק השערה. אני בכלל לא בטוח שזה נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 22:02
הקרן מחקה מדד שמפורסם ע"י הבורסה. לכן האסטרטגיה הטובה ביותר עבורה היא פשוט להחזיק את האג"חים (ביחס לשווי שוק) ולא להתחכם מעבר לכך.