⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי אמריקאי של תגמול מילואים רגיל

🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 19:55
היי,

החלטתי להגיש השנה דוח 1040 בעצמי, אני אזרח אמריקאי וישראלי מתגורר בישראל סטודנט בן 26.

בגדול ההכנסה היחידה שלי ב2023 הייתה ממילואים.

בחרתי לדווח רק על תגמול המילואים הרגיל (מספר ימים X שכר מינימום + (תוספת שהיה במלחמה) ) שירד מזה כבר מס הכנסה,

אני משתמש באתר OLT כדי לדווח לפי המלצת המתורגמן הפיננסי (יש לכם המלצות אחרות? אשמח לשמוע)

השאלה היא תחת איזה קטגוריה תגמולי המילואים נופלים? זה תחת Wages, Salaries הרגיל? או שיש מקום מיוחד?

בנוסף אם יש מדריך טוב בנוסף למדריך של המתורגמן הפיננסי אשמח אם תוכלו להכווין אותי.

תודה רבה,
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 20:03
לא יודע מה בארצות הברית, אבל בישראל, אם זו ההכנסה היחידה שלך, וניכו לך מס הכנסה, אז הרבה יותר מסביר שמגיע לך החזר מס
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 20:05
אתה בטוח שעברת את רף המינימום לחובת דיווח?

עבור בן אדם יחיד, הכנסה שנתית כוללת של פחות מ$13850 עבור 2023 לא חייב אפילו בדיווח בIRS.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 20:33
למען ההוגנות ובתור המתורגמן האמור, רק אציין שמעולם לא המלצתי על התוכנה הזו.

בסה"כ שיתפתי את חוויותיי הטובות מהתוכנה, ואנשים שביקשו עזרה במה לדווח איפה קיבלו.

באחת מהאוניברסטאות הגדולות להוציא אריאל, וכולל הפתוחה?

בניגוד לתגמולי ביטוח לאומי אחרות, מדובר בתשלום ממשי על עבודה ממשית, ולכן אמנם אין הסכמה גורפת בקבוצת הווטסאפ של יועצי מס אמריקאיים שאני נמצא בה, אבל יש מספיק אנשים שמרגישים בנוח לדווח את זה כהכנסה מעבודה זרה, ולהשתמש בהחרגת שכר עבודה זר.

לכן דיווח ככל שכר עבודה.

גם אם כן, כסטודנט כדאי לבדוק זכאות להחזר מס בגין שכר לימוד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 20:44
קלאסי לכתוב את זה על צה"ל ;)
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 20:55
בנוסף, לגבי מענקים למיניהם, גישה רווחת שמדובר בסיוע סוציאלי, הפטור ממס בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 22:16
מוכן לפרט? :) רלוונטי רק עבור מיסוי אמריקאי או גם עבור ישראלי? לא שמעתי על החזר מס עבור שכר לימוד במיסוי ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 22:17
נושא השרשור הוא מיסוי אמריקאי.

אכן תקף רק במיסוי אמריקאי, בישראל אתה מקבל נקודות זיכוי בסוף התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2024 13:32
מתנצל על הסילוף שלא במכוון, אכן אתר/תוכנה טובים, יחסית יותר גמיש שלא כמו אחרות שמתחרבשות עם מספר טלפון לא אמריקאי...

לומד באוניברסיטת תל אביב, בגדול יצא לי כבר לבקש החזר מס דרך רו״ח אמריקאי, לא לבד.

המורכבות היא שבגלל שאבא שלי עובד אוניברסיטה השכ״ל מסובסד ע״י האוניברסיטה והתשלום בא לידי ביטוי בהטבה שחל עליה מס הכנסה בתלוש של אבא,

אז לא יודע אם בא לי להכנס לפינה הזאת.

תודה רבה על התשובה, גם לגבי המענקים למיניהם :)