⬅ חזרה לאינדקס

מעבר מתוכנן לחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 14:52
היי,

אני מתכננת בשנה הקרובה לעבור לחו"ל לצמיתות - איפהשהו באירופה.

יש לי תיק השקעות היום בבנק ואני רוצה לעבור לבית השקעות או משהו כזה בכדי לצמצם עמלות אבל לאור המעבר הצפוי אני לא בטוחה מה האופציות שלי.

את רוב הכסף אני אעביר מהחשבונות שלי בארץ, אבל כשאצטרך אותם אני ארצה כמובן להוציא אותם לחשבון שלי בחו"ל -- האם זה בעייתי?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 14:55
את יכולה לפתוח חשבון ב- Interactive Brokers. ניתן להפקיד לשם בשקלים דרך חשבון בנק ישראלי. לדעתי זו הדרך הזולה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 15:06
נכון, זו האופציה היחידה שמצאתי עד כה.

הייתי שמחה לדעת אם יש גם משהו יותר מנוהל,

אני מודה שלא כל כך מתעניינת בכלכלה ושוק ההון. מעדיפה לשלם קצת יותר או להרוויח קצת פחות בשביל להיות קצת יותר פסיבית בכל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 15:10
פתיחת חשבון ב- IB זה הליך די פשוט. אופציה אחרת היא לבצע העברה מחשבון הבנק בישראל לחשבון הבנק בחו״ל. העלויות יהיו גבוהות משמעותית (המרת מט״ח+עמלת העברת IBAN)
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 15:28
ממה מורכב האחזקות שלך שם? אם מקרנות דואליות את יכולה להמיר אותן לגרסה הדולרית ולהעביר לIB ללא אירוע מס
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 14:39
אני יכולה להקפיץ את הנושא הזה שוב?

אני עדיין מעדיפה משהו מנוהל מאשר IB לבד.

יש לי היום חשבון IB שבו אני קצת מתנסה, וקצת לוקחת "סיכונים" לבד, אבל רוב הכסף שלי מנוהל על ידי יועץ השקעות.

מבתי ההשקעות בישראל קיבלתי הרבה גמגומים בכל הנוגע לניתוק תושבות.

אני אשמח לעיצות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 15:02
האם היועץ השיג תשואה עדיפה על קרן פסיבית מחקה S&P 500 ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 15:46
זו שאלה לא רלוונטית, מבחינת הגדרות החשיפה והסיכון שבחרתי ושנוח לי איתו.

היועץ כן השיג מיתון ירידות כשדברים ירדו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 15:50
ואין למדינת היעד מוצר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 16:12
אין מדינת יעד כרגע.

יש לי הרבה אופציות וכל מה שאני עושה זה לפתוח עוד אופציות - מכאן הצורך לעבור למצב שמגביל אותי כמה שפחות.

אולי אני צריכה לשנות גישה בחיים אבל זה נושא אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 16:17
אני אגב פתוחה גם לפתרונות חלקיים, נגיד ברור שאת החלק בתיק שלי של snp ו NASDAQ אני אעביר ל IB.

אני צריכה גם פיתרון להשקעה לכסף שיש לי בעוש כרגע וזה ילך כנראה בחלקו ל IB.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 17:08
נשמע שאת הולכת למכור חלק מהתיק ולקנות מחדש.

זה יגרור אירוע מס ובנוסף מכירה הקניה.

אולי עדיף לך להנזיל את הסכום הדרוש לך למחיה ואת השאר להשאיר כמו שהוא.

ככה אם תחליטי לחזור, לא תצטרכי שוב למכור ולקנות.

החיסרון היחיד שאני רואה בעצה שלי זה סיכוי לכפל מס בארץ ובמדינה בה את גרה.

לא מייעץ ולא ממליץ, רק מעלה נקודה לשקול.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 17:36
הבעיה היא שהבנק לא יכול להמשיך להחזיק את התיק לתושב חוץ. אני אהיה חייבת למכור/להעביר בכל מקרה
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 17:55
אז תמכרי היום, ותקני שוב כשתדעי לאן את עוברת?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 18:22
בבינלאומי אמרו לי שמוכנים להמשיך להחזיק תיק. שזה קצת מוזר כי בבנקים אחרים לא הסכימו.

עדיין יש בעיה פוטנציאלית של מיסוי כפול והתמודדות איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 21:38
אתה צודק באלף אחוז ושמדובר על סכומים גדולים יחסית זו ממש מתחילה להיות בעיה במיוחד בזה שלא כל המדינות מגדירות את שנת המס מינואר עד דצמבר אז צריך לקחת גם את זה בחשבון.

אולי עדיף להיסגר על המדינה שאת עוברת אליה ואז למצוא שם ייעוץ השקעות שיוכל להמליץ על חשבון בית השקעות מקומי ולנהל אותו עבורך (החלק שאת רוצה שינוהל עבורך) ואז לעשות העברה אחת דרך WISE שחד משמעית לוקחים את העמלה הכי נמוכה (שליש מהבנק). מצד שני זו עדין עמלה ואם מדובר על מאות אלפי שקלים זה המון כסף.

אופציה נוספת זה להעביר את כל חשבון ההשקעות המנוהל (בבנק) לבית השקעות ואז אין אירוע מס, מישהו עדין מנהל לך את החשבון, ושאת רוצה למשוך את הכפסים את עושה את זה נקודתית ומעבירה למדינת היעד. הרבה התעסקות הרבה אירועי מס אבל אופציה. אם הבנק לא מסכים להמשיך לנהל את התיק שלך. הכוונה שלי בית השקעות בישראל.

אופציה שלישית, לעזוב את הארץ בלי לנתק תושבות (יש ניתוק אוטומטי אחרי 4 שנים בכל מקרה) ולהמשיך לנהל את התיק בבנק, להתחיל להבין מי נגד מי ומתי את מרגישה בנוח ואז לעשות את האירוע מכירה עם כל מה שכרוך בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2025 23:20
שאלה היפותטית, אם קונים ביטקוין פיזי בכל הכסף (ממש ביום העזיבה מישראל) ומנתקים תושבות מישראל, האם זה תקין?

כמובן שזה השקעה מאוד מסוכנת (לא מחזיק ולא ממליץ), אבל סתם מעניין לדעת האם יכול להיות אפשרות (למשוגעים בלבד).
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 07:41
מיסוי ביטקוין בעולם משתנה (מאוד) בין מדינות, למשל באמריקה משלמים על שינוי שער! בנוסף המיסוי המדובר משתנה חדשות לבקרים, זאת הצעה קצת מסוכנת.

לפותחת השרשור, אם תדגישי בפני מנהל התיק שלך לקנות מניות זרות, לרוב תוכלי להעביר אותן (לIB או גוף אחר), תמורת עמלות מסויימות אבל לא מכירה וקנייה. כמובן שצריך ללמוד את חוקי המס, אם המניות אמריקאיות יש בעיה של מס ירושה וכו'.

לכאורה גם אפשרי לתת למנהל ההשקעות שלך (אם זה מנהל פרטי, תחשבי על פמילי אופיס אם רלוונטי) גישה לחשבון IB, זה מובנה אצלם.