⬅ חזרה לאינדקס

רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני?

🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 22:22
היי בן 24 וחצי סטודנט למדמ"ח באונברסיטה מהטופ 4 . יש לי כרגע ציונים יפים . אני מאז ומתמיד רציתי לגור שנה שנתיים בחו"ל גם במשפחה וההורים לכולם היו הרפתקאות כאלה, ובכללי זה מדבר אליי. לטפשותי , שרפתי המון זמן בין הצבא ללימודים על שטויות. כמו כן אסיים את התואר עוד שנתיים מהיום ז"א סביבות הגיל 27 . ואני מרגיש שזה לא משהו שארצה לוותר עליו וזה יהיה רלוונטי רק לגילאים האלה (בערך). עד שאצבור ניסיון בתעסוקה לרמת הרילוקיישן אני מניח שאהיה מבוגר מדי וגם בלי לדעת מצב זוגי. (כן זה משמעותי אם אני יוצא בגיל 32 או 27 לשנתיים). בשביל זה חשבתי על לעשות תואר שני בחו"ל במדמ"ח או ישר להתחיל כג'וניור בחו"ל... יש למישהו ניסיון שלמד בארץ ועשה תואר שני במקום מכובד בחו"ל ? או מישהו שהתחיל כמשרה ראשונה ישר בחו"ל? חיפש בו"ז בשתי מקומות....

[חילופי סטודנטים לא ממש אופציה למרות שמנסה לחתור]
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 23:03
לגבי תואר שני בחו״ל, זה לא מסובך למצוא את רשימת המוסדות הנחשקים בתחום. בהחלט אפשר להתייעץ עם מרצים מהפקולטה, מה גם שיש להם קשרי מחקר ואולי אפילו יוכלו לתת המלצה.

לגבי עבודה בחו״ל כבוגר אוניברסיטה - יש משרות post graduated ואלו משרות הכשרה בתוכנית מסודרת בחברות גדולות.

גם יש משרות internship ששווה לבדוק איך ומה, בחברות גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 23:47
זה אפשרי זה קורה? במיוחד ללא ניסיון וכאלה,(לגביי עבודה). לא שמעתי על מישהו שעבודה ראשונה שלו הייתה רילוקיישן (או ראיתי שמחפשים)

תואר שני זה עוד רחוק אבל אברר איך אני סמסטר ב' שנה א' אם זה משנה אז ככה שאני עוד לא במצב של אחד על אחד עם מרצים + מילואים
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 03:09
יש רילוקיישן, ויש עבודה בחו"ל.

אם אתה מחפש חברה שתציע לך חבילת רילוקיישן : תשלום על המעבר, טיסות ארצה, השתתפות בשכר דירה, תשלום בית ספר לילדים וכולי. לא תקבל במשרה ראשונה. אלא אם כן המנכל בן דוד של אבא שלך, ואז תקבל מה שבא לך.

עבודה בחו"ל זה עניין אחר, כל עוד מותר לך לעבוד חוקית, והמעסיק לא מוציא עליך שקל חוץ ממשכורת, או אולי אישור עבודה, אין עם זה בעיה. אתה עובר לחו"ל על חשבונך ופשוט מתחיל לחפש עבודה.

עוד אופציה לרילוקיישן היא להתפשר בדרישות, לא פאלו אלטו אלא מדינה קשה יותר. לאחי הגדול הציעו רילוקיישן לאזרביג'אן בשביל פרויקט הנדסי גדול. לחבר אחר הציעו רילוקיישן לחוף השנהב בשביל פרויקט מיחשוב של משרד הבריאות המקומי. זה היה לפני 20 שנה אצלם, אבל אני בטוח שגם היום חברות ישראליות שולחות אנשים למקומות פחות אטרקטיביים, ואם אתה לא פוסל מזרח אירופה, דרום אמריקה וכולי תוכל למצוא משרה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 10:22
בנוסף לנאמר, קודם תתמקד במה חשוב לך יותר - עבודה ראשונה או המשך לימודים, המיקום הוא אמצעי.