⬅ חזרה לאינדקס

שאלת מתחיל - גידור

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 00:07
שלום לכולם,

שאלה של משתמש מתחיל בפורום וגם משקיע מתחיל. ראשית קצת רקע -

- בשנות השלושים לחיי, בעל משפחה, משקיע לטווח ארוך עד ארוך מאוד. בהעדר קטסטרופות קיצוניות- לפנסיה ולאחריה.

- כרגע בעל חסכון נזיל בישראל של כמליון וחצי ש"ח, מושקע 60-40 פסיבית.

- מזה כשנה מתגורר בגרמניה. מה שמוביל לתהיה לגבי הנושא של גידור מטבעות (שזה בשבילי כמו סינית, אבל מיילא).

- הנחת יסוד 1 - מטבע היחוס שלי גם לטווח רחוק יהיה היורו.

- הנחת יסוד 2 - הכספים שבארץ עדיף שישארו בארץ מסיבות מיסויי.

- הנחת יסוד 3 - החסכון כאן (בגרמניה) הולך ונצבר מהר הרבה יותר מזה שבארץ. לטווח רחוק ניתן להניח ששניהם יהיו שוים בערכם.

ועכשיו לשאלות -

- האם ניהול התיק במפוצל ובשני מטבעות שונים בעייתי? כיצד אפשר לצמצם הפסד כתוצאה מנפילת מטבע? האם בכלל יש טעם לעסוק בכך ?

- האם יש הגיון לרכישה של קרנות מחקות מדדים אירופאים בתיק הישראלי (בהנחה שלא מגודרות מט"ח)

- האם יש בכלל הגיון לרכישה של קרנות דומות בשני התיקים או לביצוע הפרדה ע"פ מטבע?

- האם באיזושהיא שאלה משאלותי יש הגיון?

בתודה מראש על התשובות והסבלנות
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 02:53
אני מפזר בתיק גם על המטבע כדי להקטין סיכון של נפילות רציניות.

השקל - כבר ידע אינפלציה של 400%

הדולר - ארה"ב בחובות עצומים וייאלצו כנראה להדפיס הררי דולרים

היורו - כל שנה האיחוד האירופי משמיע קולות של פרוק

מכיוון שכל אחד מהמטבעות האלה פגיע, פיזור על מטבעות מבטיח שלא כל התיק ירד לטמיון ביחד.

שים לב שיש גם חסרונות לפיזור. לדוגמה בזמן האחרון האחזקות שלי בדולר וביורו ירדו קצת עקב התחזקות השקל. בראייתי זה מחיר סביר לשלם (ביטוח) כדי למנוע אובדן גדול.

אם אתה מקבל את העמדה הזו, ורוצה חשיפה למטבעות שונים - אז גם אין טעם להשקיע בניירות מגודרים (שדמי הניהול שלהם גבוהים יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 06:05
אין קשר בין המטבע בו נקוב הנייר ערך שלך לפיזור מטבע.

למשל ב-sp500 יש לך פיזור די טוב לכלל מטבעות העולם, היות והחברות הללו לא סוחרות רק בדולר, אלא מכניסת רווחים מכל העולם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 07:35
עבור החלק המנייתי, לא, כפי שענה יעקב לפני.

עבור החלק האג"חי, צריך לחשוב על המטרה של חלק זה, ולגזור מכך את המטבע.

אם המטרה היא איזון תכוף והחזרה לסיכון הרצוי - עדיף לבחור באותו מטבע בו מוחזקות המניות, כדי לחסוך המרות.

לעומת זאת, אם המטרה היא כרית שתאפשר משיכה בזמן נפילות - עדיף להחזיק במטבע שתרצה למשוך.

יתכן שתרצה לאזן כל תיק בנפרד (תלוי בעמלות ומיסים), ולמשוך קודם אג"ח מהתיק הגרמני.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 07:38
בוא נסתכל על תיק שמכיל חלק באג"ח/מזומן. לדעתי זה לא רעיון טוב להחזיק את הפלח הזה במטבע אחד.

לגבי מניות: ברמה התאורטית אתה צודק. אבל נניח שאני מחזיק מדד על מניות באירופה, והוא לא מגודר (כלומר מושפע משער היורו). בשנה הבאה מודיעים על פרוק גוש היורו וביטול המטבע. אתה יודע להגיד מה יקרה לערך התיק בשקלים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 07:58
בטווח הארוך או בטווח הקצר?

אבל לפי ההגיון הזה אני גם צריך להיזהר מהשקל עצמו, כי לך תדע איזה מלחמה תתפתח פה בשנים הקרובות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 08:34
זה בדיוק מה שאני חושב. לצורך העניין, אם פות"ש מחזיק חצי תיק בגרמניה ביורו וחצי תיק בישראל בשקלים, אז הוא לא מאבד את כל חסכונותיו במקרה של קטסטרופה (אחת).

למי שחי רק בישראל, כנראה שאתה צודק וניירות ערך (קרנות, תעודות סל) לא מספקים הגנה מקריסת המערכת הכלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 08:40
אם מקבלים את ההנחה שההצדקה ליורו ולאיחוד היא פוליטית יותר מכלכלית אז סביר שערך התיק בשקלים יעלה משמעותית. חברות איטלקיות ייהנו מלירטה חלשה יימכרו לגרמניה כדי לקבל מרקים חזקים. הקצאת המקורות תהיה יעילה יותר בכל מישור - כוח אדם, אשראי, שערי ריבית וכו. בפורום שמקדש את כוחות השוק על פני תכנון מרכזי זה נראה לי ברור מאליו.

הסיכון הוא רק פוליטי, אם לגרמניה לא יקפוץ הפיוז ההיסטורי סביר שהחברות האירופאית יהיו שוות הרבה יותר בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2017 10:48
שאלה, האם אחזקת יורו חייבת להיות לוקאלית בגרמניה לדוגמא, או שיכול להיות יורו בחשבון הברוקר האמריקאי וזה גם יחשב גידור? ואם כן מפני אילו סכנות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2017 00:11
ראשית,תודה לכל העונים על המאמץ!

בנסיון לסכם לעצמי - אם אני מבין עצם ההחזקה של ניירות בשני מטבעות שונים כבר מהווה גידור מסויים למול האפשרות של התמוטטות המטבע, על כל היתרונות והחסרונות של גידור. ברור שאין טעם להשקיע בקרנות מגודרות בנוסף לכך.

עכשיו לשאלה שעלתה בשולי הדיון - האם להתייחס לכך כשני תיקים נפרדים, כשכשל אחד מהם מפוזר בנפרד ומאוזן בנפרד? האם לדוגמא יש הגיון במסגרת פיזור מרכיב המניות של התיק "הישראלי" לקנות קרנות העוקבות אחר מדדים אירופאים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2017 00:46
לא יקרה כלום.

אתה מבלבל בין גידור למשהו אחר.

במידה ותחזיק את אותו מדד בדולרים תקבל אותה תמורה בשקלים.

הערך של המניות לא משתנה כשמטבע יורד, היחס בין מטבעות משתנה ונגד זה אתה מגדר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2017 00:59
לא החזקת אותם מניות במטבעות שונים לא מגדרת אותך.