⬅ חזרה לאינדקס

באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת

🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 23:34
שלום,

לצורך מימון השקעה אני צריך לקחת הלוואה שהיא לא משכנתא, נניח לצורך הדיון 100,000 ש"ח. ההלוואה נלקחת מקרן ההשתלמות שבה אני מקבל ריבית של פריים פחות חצי. אילו שיקולים אני צריך לקחת כדי לדעת איזה מסלול (בולט, שפיצר) וכמה תשלומים כדי לבחור?

שיקול אחד הוא תזרים המזומנים -

אני מניח שההשפעה על התזרים היא חשובה, לא ארצה להכנס למינוס אז יש גבול עליון (לפחות עבורי).

שיקול נוסף הוא האם אוכל לעשות תשואה עודפת בגידול בתזרים המזומנים -

בהנחה שאת הכסף שהגדלתי בתזרים המזומנים אשקיע באפיק מניות אז לא כדאי לחלק לתקופה כמה שיותר ארוכה?

האם השיקולים שלי נכונים? האם ישנם שיקולים נוספים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 00:29
מה דעתכם על התשובה של chatgpt?

השיקולים שהעלית נכונים וישנם גם שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון. הנה כמה נקודות שיכולות לעזור לך בקבלת החלטה:

1. **תזרים מזומנים**: כמו שציינת, חשוב לוודא שההחזרים החודשיים לא יכבידו על תזרים המזומנים שלך. מסלול שפיצר (תשלומים קבועים) עשוי להיות נוח יותר מבחינת ניהול תקציב חודשי קבוע, בעוד שמסלול בולט (תשלום חד פעמי בסוף התקופה) יכול להקל על תזרים המזומנים בטווח הקצר אך ידרוש תשלום גדול בסוף התקופה.

2. **עלות הריבית הכוללת**: במסלול שפיצר, תשלומי הריבית מתפזרים לאורך כל תקופת ההלוואה. במסלול בולט, תשלומי הריבית יכולים להיות גבוהים יותר בסוף התקופה. חשוב לחשב את העלות הכוללת של הריבית בכל מסלול כדי להבין את העלות האמיתית של ההלוואה.

3. **יכולת החזר עתידית**: חשוב לבדוק האם אתה מצפה לשיפור משמעותי בהכנסות בעתיד שיוכל לכסות את התשלום הגדול במסלול בולט. אם לא, מסלול שפיצר יכול להיות בטוח יותר.

4. **סיכוני השקעה**: אם אתה מתכנן להשקיע את הכסף במניות או אפיקי השקעה אחרים, כדאי לקחת בחשבון את הסיכונים הכרוכים בכך. השקעות בשוק ההון יכולות להיות תנודתיות, ואם תהיה ירידה בשוק, ייתכן שלא תוכל להחזיר את ההלוואה בתנאים נוחים.

5. **תשואה צפויה**: אם אתה מצפה לתשואה עודפת על ההשקעה, פריסת התשלומים לאורך תקופה ארוכה יותר יכולה להיות משתלמת. עם זאת, עליך לוודא שהציפיות שלך לתשואה הן מציאותיות ומבוססות על נתונים כלכליים מוצקים.

6. **מיסוי**: קח בחשבון את ההשפעה של מיסוי על ההשקעה והרווחים שתקבל. ודא שאתה מודע לכל ההיבטים המיסויים שיכולים להשפיע על התשואה נטו מההשקעה.

7. **ייעוץ פיננסי**: תמיד מומלץ להתייעץ עם יועץ פיננסי מקצועי שיוכל לתת לך תמונה כוללת ומדויקת של מצבך הפיננסי ויכול לעזור לך לבחור במסלול ההלוואה המתאים ביותר לצרכים ולמטרות שלך.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 17:10
אם להכליל אז לרוב האנשים מתאים שפיצר בפריסה שמאפשר מעט חסכון כל חודש לבלתמים.

פריסה מקסימלית כדי להשקיע כל חודש יותר בשוק ההון זה כמו לקחת הלוואה כדי להשקיע בשוק ההון.

אני לא הייתי משלם 5.5% כדי להשקיע במניות. וגם הפריים שיכול להשתנות.