🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 21:14
חזרה לנושא נדוש, אבל לצערי עדיין לא מצאתי תשובה ברורה וסופית.
אני נשוי לאזרחית אמריקאית וילדיי אזרחים אמרקאיים גם כן.
אשתי סטודנטית לא עובדת.
אשתי מגישה כל שנה דוח על ידי רואה חשבון שמכיל את הדברים הבאים:
1- ריכוז יתרות מהבנק.
2- אישור סטודנט של אשתי + הצהרה אמריקאית שצריך למלא בדבר היות אשתי סטודנטית
3- חוזה שכירות עבור שכר דירה שאנחנו מקבלים מדירה שבבעלותינו.
4- אישור מעמד לא עובד
אני מעוניין בפתיחת חשבון מסחר עצמאי ולא רוצה להסתבך בענייני מס.
אני ואשתי מנהלים חשבון בנק יחידי במשותף.
להבנתי, כרגע יש לפני שתי אופציות:
1- לפתוח חשבון בנק על שמי בלבד וממנו להעביר כספים לבית ההשקעות ובכך להתנתק לחלוטין מאשתי בהקשר של דיווחי מס על השקעות בבורסה.
2- לפתוח חשבון מסחר על שנינו ובכך להיות מוגבל על נכסי PFIC ודווח גם על רווחים משוק מההון. פתיחת החשבון תעשה בבית השקעות שמוכן לכך, למשל באקסלנט הם לא הסכימו בטענה שאני ואשתי יחידת מס אחת.
שאלותיי:
1- איזה מבין שתי האופציות שציינתי עדיפה ולמה.
2- לגבי האופציה הראשונה, במידה ויועברו כספים רבים מחשבון הבנק המשותף לחשבון הפרטי שלי, זה לא יעלה חשדות בדיווחי המס בIRS?
3- האם ישנה אופציה שלישית והיא לפתוח חשבון מסחר על שמי בלבד מבלי להגיד שאשתי אזרחית אמריקאית ולהמשיך לדווח כרגיל לרואה חשבון. הסיבה באופציה השלישית נעוצה בכך שעל פניו נראה שלא מעניין את רואה החשבון שאיתו אני עובד מאיפה הרווחים שלי מגיעים, אלא רק מה ריכוז היתרות שלי בחשבון.
4- האם הסיבה שבגללה שאשתי לא מדווחת באופן מפורט על הכנסות (כמו למשל פירוט עו"ש, או רווחי הון כלשהן) זה כי היא סטודנטית? האם כאשר היא תתחיל לעבוד המצב ישתנה?
מקווה שהשאלות ברורות ובמידה ואכן ישנם שירשורים בנושא שפספסתי (על אף שעברתי כאן על עשרות) אשמח לקבל הפנייה אליהם.
אני נשוי לאזרחית אמריקאית וילדיי אזרחים אמרקאיים גם כן.
אשתי סטודנטית לא עובדת.
אשתי מגישה כל שנה דוח על ידי רואה חשבון שמכיל את הדברים הבאים:
1- ריכוז יתרות מהבנק.
2- אישור סטודנט של אשתי + הצהרה אמריקאית שצריך למלא בדבר היות אשתי סטודנטית
3- חוזה שכירות עבור שכר דירה שאנחנו מקבלים מדירה שבבעלותינו.
4- אישור מעמד לא עובד
אני מעוניין בפתיחת חשבון מסחר עצמאי ולא רוצה להסתבך בענייני מס.
אני ואשתי מנהלים חשבון בנק יחידי במשותף.
להבנתי, כרגע יש לפני שתי אופציות:
1- לפתוח חשבון בנק על שמי בלבד וממנו להעביר כספים לבית ההשקעות ובכך להתנתק לחלוטין מאשתי בהקשר של דיווחי מס על השקעות בבורסה.
2- לפתוח חשבון מסחר על שנינו ובכך להיות מוגבל על נכסי PFIC ודווח גם על רווחים משוק מההון. פתיחת החשבון תעשה בבית השקעות שמוכן לכך, למשל באקסלנט הם לא הסכימו בטענה שאני ואשתי יחידת מס אחת.
שאלותיי:
1- איזה מבין שתי האופציות שציינתי עדיפה ולמה.
2- לגבי האופציה הראשונה, במידה ויועברו כספים רבים מחשבון הבנק המשותף לחשבון הפרטי שלי, זה לא יעלה חשדות בדיווחי המס בIRS?
3- האם ישנה אופציה שלישית והיא לפתוח חשבון מסחר על שמי בלבד מבלי להגיד שאשתי אזרחית אמריקאית ולהמשיך לדווח כרגיל לרואה חשבון. הסיבה באופציה השלישית נעוצה בכך שעל פניו נראה שלא מעניין את רואה החשבון שאיתו אני עובד מאיפה הרווחים שלי מגיעים, אלא רק מה ריכוז היתרות שלי בחשבון.
4- האם הסיבה שבגללה שאשתי לא מדווחת באופן מפורט על הכנסות (כמו למשל פירוט עו"ש, או רווחי הון כלשהן) זה כי היא סטודנטית? האם כאשר היא תתחיל לעבוד המצב ישתנה?
מקווה שהשאלות ברורות ובמידה ואכן ישנם שירשורים בנושא שפספסתי (על אף שעברתי כאן על עשרות) אשמח לקבל הפנייה אליהם.