⬅ חזרה לאינדקס

כפל בפוליסות חסכון

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2017 22:45
היי

יש לי פוליסת חיסכון קטנה שמיועדת לבן שלי.

אני מעוניין להעביר סכום משמעותי הרבה יותר מפקמ שיושב ולא עושה כלום גם לפוליסות חסכון (עד שאכנס כמו שצריך לעולם ההשקעות) .

השאלה היא האם יש הגיון בשתי פוליסות נפרדות או לאחד אותן כלומר להעביר את סכום הכסף לפוליסה הקיימת.

בנוסף בסכום של 100000-150000, לאיזה דמי ניהול אני יכול לצפות או לדרוש? (מדובר בטופ פיננס של מנורה)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2017 23:22
~0.8% לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2017 12:29
תבדוק גם לכמה זמן הם מתחייבים לדמי ניהול.

אם יעלו אותם - לא תוכל לעבור חברה מבלי לשלם מס.

כדאי גם לבדוק את קופת הגמל להשקעה, שם תוכל לקבל גם 0.5% ולעבור בין חברות ללא אירוע מס. יש גם למנורה.

אין צורך לפצל לשני חשבונות נפרדים, ניתן למשוך רק חלק מהקרן במקרה הצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2017 13:40
אכן קופ״ג להשקעה זה כלי יותר גמיש מפוליסת חסכון במובן הדמי ניהול ומעבר בין חברות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 14:56
כרגע ישנה הגבלה של 70,000 שקל בשנה שאפשר להשקיע בקופ"ג להשקעה.

בעקבות זאת, נצל"ש (אם יש צורך, אפתח שירשור חדש): במעבר מפוליסת חיסכון לקופ"ג להשקעה, יש צורך לעשות זאת בחלקים ועל המכירה לשלם 25% מס מהרווח.

האם יש סכום/פער כלשהו בין שני כלי ההשקעה האלה שגורם לכל זה להיות כלכלי בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 18:01
זה תלוי ביתרה הצבורה, הרווח הצבור והפער בדמי הניהול (בממוצע באזור ה-0.2-0.4).

האינטואיציה אומרת שכדאי הפקדות חדשות בקופ"ג להשקעה, והסטת כספים קיימים ברמות תמחור זולות יותר.

אם אתה באמת שוקל לפדות אתה יכול לנצל את זה למו"מ, אולי תצליח לגרד הנחה קטנה וזה יחסוך לך את המעבר בינתיים.

בכל מקרה אני גם לא מכיר פוליסות חסכון עם השקעה פסיבית במדדים, אז כדאי לשקול גם את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 18:15
השקעה פסיבית במדדים אני עושה לבד, לא צריך לשלם לאף אחד על זה.

כרגע נראה שהפער הוא מינורי, עד 0.1%, כך שלא נראה שיש טעם לעשות את ההעברה. כשמדובר בכסף שעדיין לא מושקע, כנראה שקופ"ג להשקעה עדיפה אבל אם כבר יש כסף מושקע בפוליסת חיסכון, צריך פער דמי ניהול מאוד גבוה כדי שהמעבר יהיה כלכלי