⬅ חזרה לאינדקס

כיצד גילום עובד מצד מעסיק?

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 11:10
נניח והמעסיק מגלם לי הטבה מסוימת מידי חודש.

מה קורה אם בחודש מסוים יש לי תוספת לשכר, ייתכן והתוספת הזאת מעלה אותי במדרגת מס.

נניח וללא הטבת המעסיק המגולמת הייתי במדרגה קטנה יותר עם תוספת הבונוס.

השאלה אם המעסיק מתחשב בזה ויגלם רטרו? או שזה פשוט עליי?

כלומר השאלה היא כזאת, אם בסופו של דבר השכר השנתי שלי הוא 100 אלף במצטבר, והמעסיק רוצה לגלם לי מס של 50 אלף. הוא בעצם מתחשב בזה שקיבלתי 100 אלף ויגלם בהתאם את העוד 50 אלף. זה בהסתכלות שנתית.

אך ייתכן ובהסתכלות חודשית הוא גילם לי אבל בראיה שנתית זה לא גולם עקב השכר שהשתנה (קפץ) .

כלומר גילם לי עבור מדרגה של נניח 35 אחוז אבל במשך השנה השכר שלי קפץ למדרגה של 47 ואז הגילום הקודם לא רלוונטי יותר.

מקווה שהייתי ברור. השאלה איך זה עובד?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 14:01
בכל חודש מחדש היא מחשבת הפרשי גילום מחודשים קודמים ומתקנת במידת הצורך.

היא = התוכנה של המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 16:08
במכפל, יש הרבה אפשרויות לחישוב המס

העיקריות הן חישוב מס חודשי ו חישוב מס מצטבר מחודש מסויים

בחישוב מס חודשי, אין התחשבות בהיסטוריה, כל חודש הוא בפני עצמו

בחישוב מצטבר, אם נוכה בחודש אחד יותר מדי מס (בחישוב השנתי) זה יאוזן ע"י החזר בחודש עוקב עם הכנסה נמוכה ובכל מקרה, בחודש האחרון של השנה לא יהיו עיוותים שנובעים ממחזורי הכנסה שונים

דבר נוסף שיש לשים לב אליו זה דמי ביטוח לאומי, כאן לא כל תוכנת שכר תבצע "תיאום מס", ויתכן שתצטרך לגבות מבט"ל את הכסף חזרה במידה ונגבה יותר מדי, וכמובן לשלם אם לא נגבה מספיק (כמו חודשים גבוהים מתקרת התשלום)
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 16:23
אפשר לדעת באיזו תוכנה משתמשים? איך היא נקראת? מכפל?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 16:37
יש כמה עיקריות

מכפל, מלם, חילן, חשבשבת
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 17:42
כמעט בטוח שאם היית אצל אותו מעסיק 11 חודשים אחרי אותו חודש, שחישוב ביטוח לאומי לגבי אותו חודש יהיה מדויק (בהנחה של מעסיק יחיד).

אבל רק כמעט*
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 17:49
אני מכיר בונוס שנתי שנוהגים לדחוף למשכורת האחרונה כך שאולי המיסוי יהיה נכון, אבל אם הבונוס משמעותי, יתכן שביטוח לאומי לא יקבלו את כל מה שמגיע להם ישירות מהמעסיק
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 18:56
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 19:08
דוגמא אחת

במהלך השנה המשכורת היא כ 30K וממנה מופרש ביטוח לאומי כל חודש אותו דבר על פי אותה המדרגה עד לחודש האחרון של השנה

בחודש האחרון של השנה עם בונוס נניח של 60K, הברוטו יכול לעלות על התיקרה שממנה לא מופקד ביטוח לאומי ולכן תוכנת השכר (במקרה המדובר) לא תוריד את הביטוח לאומי כאילו הוא הצטבר בכל השנה, אלא כאילו הוא חושב חודש בחודשו, עם תשלום "חסר" בחודש האחרון, למרות שהיה אמור להיות תשלום על כלל ה"בונוס"
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 19:14
בביטוח לאומי, כל בונוס שהוא מעל רבע שכר מינימום, מחולק ל־12 החודשים המסתיימים בחודש התשלום.

ותוכנת השכר חייבת לדעת לבצע את זה,

זה לא כמו מס הכנסה שהתקנות מורות על ניכוי לפי חודש, ויש היתר לתוכנות לנכות מצטבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 19:40
זה נכון, היא יודעת לבצע זאת אם הוגדרה כהלכה

אבל "בונוס" זה בסך הכל כינוי לרכיב שכר שמוגדר בתוכנה עם מאפיינים מסויימים

ההגדרות לא תמיד תואמות למה שהתכוון המשתמש , לכן צריך לשים לב

מנסיון אישי, גם עם הגדרה של רואה חשבון ולא סתם מעסיק, ברכיבים מסויימים (בדוגמא שלי הבונוס), היה לי תשלום חסר, ידעתי עליו מביטוח לאומי כאשר עברו מספר חודשים (כנראה אחרי ה 126), אז נדרש היה תשלום נוסף להשלים את החסר