⬅ חזרה לאינדקס

מניות יפניות - המסלול המומלץ לרכישה: המרה או מארג'ין

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 21:37
אני שוקל לרכוש מניות של חברה יפנית ב-ין יפני (בבורסה בטוקיו; לא ADR מקביל שנסחר בארה"ב).

הברוקר מציע מארג'ין של 1.5%.

אני מתלבט אם לנצל זאת או פשוט לבצע המרות ולרכוש במטבע המסחר (המרה משקל לדולר; והמרה נוספת מדולר לין).

מבין את הסיכון שה-BM יעלה ובהתאם יעלה גם המארג'ין.

תוהה איך אני יכול לשקלל את כל המשתנים כדי להחליט מה המסלול היותר כדאי, איפה העלויות יותר נמוכות, איך אני יכול לחשב מה הנקודה שממנה והלאה הכדאיות במסלולים מתהפכת (תלות בהיקף הרכישה? תלות ב-BM? תלות בטווח הזמן שאני מתכנן להחזיק את הלוואת המארג'ין פתוחה?)

האם יש דרך פשוטה וזולה לגדר את הסיכון של עליית ה-BM? (שם בצד את סוגיית שערי המט"ח).

תודה על כל מחשבה וכל הערה
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2024 22:22
הייתי מפריד בין:

1. ההחלטה לקנות מניות יפניות.

2. ההחלטה למנף את ההשקעה (ע"י הלוואה).

3. ההחלטה שההלוואה תהיה בין יפני דוקא.

ב-1 יש סיכון כמו בכל מניה. מינוף מגדיל את הסיכון. מינוף במט"ח מסבך את העניינים - לא יודע אם מגדיל את הסיכון, זה תלוי בכל מיני גורמים.

בכל מקרה ההחלטה לקחת הלוואה בין יפני לא צריכה להיות תוצאה של איזושהי נוחות טכנית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2024 11:39
שאלות מורכבות שנובעות מהשקעה מורכבת

מה הסבירות שתדע לנתח נכון את כלל הסיכויים והסיכונים היום?

ותהיה מרוצה מהניתוח וההחלטות עוד 5-10 שנים??
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2024 21:06
שאלות נכונות ומוצדקות.

אבל אני לא יודע אם במקרה הספציפי הזה מדובר בהשקעה לטווחים כאלה, ודאי שלא במארג'ין, ודאי שלא במטבע שכרגע ה-BM שלו מאוד נמוך (בשונה מהעולם), ושאין מחלוקת שהוא יעלה בטווחי הזמן הקרובים יחסית.

אני מניח שהחלוקה שהציע קודם @אוגורן היא נכונה, והשאלה שלי למעשה התמקדה בשאלה (2) שהוא הציע. בכל מקרה, גם ההערות שלך וגם ההערות שלו קצת סידרו לי את המחשבות ועזרו לי להבין מה אני מחפש. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2024 21:46
אם זה היה נכון, הערך שלו היה כבר עולה כדי לשקף את הציפיה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2024 22:32
יכול להיות, לא מתווכח. הידע שלי במדיניות מוניטרית הוא לא רחב (בטח לא בזו של יפן). אני רק יודע ששנים ארוכות הייתה ריבית שלילית, וזה סביר להניח שהיא תעלה.

בכל מקרה - הכוונה שלי הייתה שהמינוף שאני שוקל לא יהיה לפרקי זמן ארוכים.