⬅ חזרה לאינדקס

זוג בתחילת הדרך בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2017 20:19
שלום לחברי הפורום הנכבדים,

בשנתיים האחרונות אני קורא אנונימי של הפורום ושל הבלוג. לצערי הדבר לא התבטא במעבר מהתיאוריה אל הפרקטיקה ואשמח לטיפים של אלופים למצבי הנוכחי. בנוסף, מרגיש שלכתוב פה את כל ההתלבטויות ולקבל פידבק ייתן לי את הכלים כדי לעשות את המעבר.

אז ככה:

- נשואים, בני 27 ובתכנונים ללהפוך למשפחה בזמן הקרוב.

- לומד מסטר במוסד יוקרתי בחו"ל, על מלגה מלאה כולל הוצאות מחיה ליחיד. מסיים בספטמבר ושוקל לפתוח סטרטאפ טכנולוגי-סביבתי המתבסס על רעיון קיים או להתחיל לעבוד בחברת ייעוץ סביבתי(כבר יש הצעות קונקרטיות). ייתכן ובכלל נחזור לארץ, יש כאן אי וודאות שקשורה לויזה.

- אשתי התחילה לעבוד לאחרונה (אחרי מספר חודשי חיפושים). מאמין שמעכשיו נוכל לחסוך 30-40% מההכנסה שלה. סדר גודל של אלפי שקלים בודדים בחודש.

מצב כלכלי:

- חסכונות של 330K ש"ח

-מתוכם 45K מושקעים בקרנות נאמנות מזעזעות שהבנק הציע לי עוד לפני התואר הראשון, ו15K במחקי מדד (שעשו 10% בשנה האחרונה!).

סוף סוף עשינו שיחת "הכסף שלנו לאן" והגדרנו את היעדים הבאים:

הכסף יושקע באופן הבא:

- 60K - קרן חירום.

- 200K מניות- יחולק למוצרים עוקבי מדד דרך תיק ההשקעות שלנו בבנק (יש תנאים טובים)

- 50K אג"ח.

- 20K באפר כלכלי בעו"ש.

- יש לנו רצון לקנות דירה למגורים בשלב מסוים של חיינו אבל החלטנו שאנחנו לא קונים דירה ב10 השנים הקרובות תחת המגבלות הבאות:

1. המחירים לא יורדים משמעותית באזור שבו אנחנו רוצים לגור.

2. המניות ברווחים.

אם שני התנאים לא קורים במקביל אנחנו לא נוגעים בכסף שיושקע במניות. יש לנו תחושה שאנחנו מפספסים את העזרה מההורים שתגיע במידה והמילה דירה תוזכר אבל זה "הפסד" שאנחנו מוכנים לקחת כרגע.

זה המצב הכלכלי שלנו.

האם זה נשמע הגיוני? אשמח לפידבק ואשמח לחדד פרטים אם לא הכל ברור.

תודה!

-

-
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 08:21
זאת אכן פוזיציה נפוצה ואני לא מכיר הורים שנותנים כסף לילדים בשביל להשקיע בשוק ההון. הבעיה שרוב ההורים חוסכים את ״כסף הדירה״ לילדים במזומן או פקדון (שקול למזומן היום) כך שבתוחלת אי השקעה של הכסף בשום אפיק מתתרגם להפסד כלכלי נטו של הילדים (בין אם זה בצורת מתנה או ירושה).

נשמע שאתה מנסה לבצע השוואה בין תשואה חלופית של שני אפיקים - מניות ונדל״ן, אבל עושה זאת על בסיס אמוציונאלי - אתה תשמח לגלות שחיכית ומחירי הנדל״ן ירדו ובזמן שחיכית מחירי המניות שקנית עלו - אבל שוק ההון (והנדלן) לא מתעניינים ברצונות שלך. אתה לוקח פה הימור וקונה כרטיס לשתי רכבות הרים אמוציונאליות - מחירי הנדל״ן יתכן שיעלו ולא ירדו לאורך פרק זמן של 10 שנים (מה שיקנה לך לא מעט חרטה) ומחירי המניות סביר שיהיו מאד תנודתיים בפרק זמן של 10 שנים מה שילווה בפחד ובפרט שאין שום הבטחה של מתי המניות יחזרו חזרה לשווי השרירותי שבו הם נקנו.

כמובן שבדיוק ההפך יכול לקרות אבל הרכבת הרים מובטחת.

אני חושב שבכללי עדיף לא לערבב מגורים עם השקעות - מי שרוצה דירת מגורים צריך לתכנן לפי מה שהתקציב שלו מאפשר לו, ואילו מי שרוצה להיות משקיעי נדל״ן (מה שמחייב למידה, השקעה של זמן ונסיון) צריך להתחשב בתזמון השוק המקומי שבו רוצים לקנות אל מול שווקים אחרים ובהזדמנויות יחודיות, ומי שרוצה לתמרן השקעות בין שוק ההון לנדל״ן ע״ב תזמון היוקר של שניהם (אתגר לא פשוט בפני עצמו) צריך ללמוד גם על הערכות שווי/יוקר של שווקי ההון השונים.

זה קצת כמו משקיע פסיבי מול אקטיבי בשוק ההון - המשקיע הפסיבי קונה את מה שיש בכסף שיש לו והוא יקבל את תשואת השוק תהיה אשר תהיה (חיובית בתוחלת כנראה). משקיע אקטיבי מנסה לתזמן את השוק ויקבל תשואה מעל או מתחת לזו של השוק, בתוחלת מתחת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 09:07
ואם התקציב שלך אומר שאתה רוצה להפקיד X% כל חודש להשקעות בשוק ההון?

אין מה לעשות, הנושאים הללו קשורים מאוד אחד לשני, וענים פר אקסלנס על הביטוי "עלות אלטרנטיבית"

לדעתי, דווקא הגישה של פות"ש שקובעת גבולות ברורים למתי נכנסים לרכישת דירה היא סבירה

ג.נ. אני קניתי דירה למגורים, אני לא מבסוט מזה, אשתי מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 09:17
אני לא מבין מה הקשר בין הרווח / הפסד במניות לבין רכישת דירה. אם תמצא דירה במקוםמבומאתה רוצה לגדל ילדים, המחיר טוב בעיניך ונמאס לך משכירות, אין סיבה לחכות עד שהתיק יהיה ברווח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2017 10:37
אולי פספסתי, אבל איפה אתם גרים?