⬅ חזרה לאינדקס

איך עובדת קומבינציה מול יזם ?

🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 12:56
היי לא מצאתי אף מידע ברשת בנושא הייתי שמח אם מישהו יוכל להבהיר לי כמה נקודות מכיוון שאין לי נסיון בתחום .

אם רכשתי x מטרים של קרקע ולפי פרסום טבלאות האיחוד וחלוקה אני זכאי לבדיוק דירה אחת , מה העלויות שלי מול היזם ?

אני יודע שזה תלוי מי היזם ומה ההסכם שנחתם מולו אבל מה בדרך כלל קורה ?

האם אני פשוט משלם ליזם עלות בנייה + 20 אחוז מעלות הבניה לרווח יזמי ? ( זה מה שההגיון אומר לי )

אשמח להבין קצת פרטים ממישהו שכבר עבר תהליך דומה .
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 15:56
לא. קודם כל זה לא עובד ככה, תאלצו להתאגד כל הגוש חלקה ביחד בעזרת הסכם שיתוף ואם תסכימו לעסקת קומבינציה ותקבלו הצעה טובה אז מגדירים כמה אחוז אתה מקבל.

לדוגמא אתה תקבל אולי שליש דירה אז או שתתאחד עם עוד כמה בשביל לקבל שברי דירה או שתוסיף את שווי השוק של דירה על הנייר של 2/3 דירה.

מה שיותר סביר להניח שיקרה במקרה שלך זה ככל הנראה פירוק שיתוף ומכירה בכפייה של המגרש שלך, אא"כ יש הסכם שיתוף שמגדיר אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 18:03
היי אורי תודה רבה על המענה

כמובן שאת העסקה ביצעתי עם הסכם שיתוף לכלל החלקה ,

האם זה משנה את התמונה שציינת ?

לגבי מכירה בכפייה , לפי ההסכם שיתוף אם *אין* זכות לדירה אכן יש דרישה למכור או לחילופין להשלים כמות קרקע לקבלת זכות . שוב עולה השאלה , לפי איזה מחיר מוכרים ? הערכת שמאי ?

אני בן 24 ובתחילת דרכי , לכן שואל את השאלות האלה למרות שאולי בסיסיות אשמח לשוחח אולי טלפונית :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2024 20:30
מחיר לפי מה שכתוב בהסכם, אם לא כתוב אז מחיר כפי שנקבע בין קונה מרצון למוכר מרצון, אפשר ורצוי להביא שמאי לשם הערכה.