⬅ חזרה לאינדקס

עמלת קניית קרנות נאמנות

🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 14:22
שאלת תם,

יש לי תיק השקעות צנוע במיטב ד"ש. היום שמתי לב פתאום שכתוב לי שעמלת הקניה של קרנות נאמנות

היא 0%. הייתכן?

האם זה אומר שאני לא משלם כלל עמלה בקניית קרנות מחקות וכדו?

או שאני מפספס פה משהו?

אשמח לתשובה ממי שיודע

תודה ויום טוב

אליסף
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 17:28
@elyasaf, כשקנית היו לך עמלות? או שפעם היה כתוב לך 0.09% ופתאום זה נהיה 0%?

ב-IBI אין לי עמלת ק/מ על קרנות נאמנות אבל בשיחה עם מיטב דש אמרו לי שזה 0.09%.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 17:50
האמת היא שעדיין לא קניתי.. העברתי לא מזמן את התיק שלי מהבנק,

בחוזה רשום: מניות והמירים -0.1% , אג"ח 0.1% מק"מ - 0.08% ועמלת מינימום לביצוע 4.65

באתר עצמו של המסחר של מיטב דש בחשבון , יש מקום שכתוב בו את העמלות ורשום "קרנות- 0%"

השאלה אם משהו התנסה בזה, או שפשוט אגלה בקניה הראשונה..
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 18:46
לא התנסיתי בזה, אבל מהודעות אחרות בפורום אני מבין שיש בתי השקעות (כאמור, למשל, IBI) בהן יש פטור מעמלות ק/מ על קרנות נאמנות, אבל אקטיביות בלבד (לפי מה שאני מבין, זה קשור לכך שאסור לקחת עמלת הפצה בקרנות מחקות ע"פ חוק, ולכן במקום שהברוקר יקבל תשלום ממנפיק הקרן הוא מגלגל את העלות לעמלת ק/מ למשקיע)

אני חושב שהדרך הכי פשוטה לברר האם באמת יש לך עמלה או לא והאם זה רק בנוגע לקרנות אקטיביות בלבד היא להתקשר ולשאול :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 18:48
@elyasaf בחלון "פרטי החשבון" במערכת האורדרנט מופיעים כל עמלות הקניה והמכירה שציינת.

אין כלל עמלות ק/מ על קרנות נאמנות אקטיביות (מנוהלות), אך על קרן נאמנות מחקה אתה משלם עמלת ק/מ של 0.09%.

הסיבה לכך היא כנראה שבית ההשקעות מקבל עמלת הפצה ממנהל הקרן האקטיבית ומהקרן המחקה הוא לא מרוויח כלום.

יש עוד אפשרות של פתיחת חשבון לקרנות נאמנות בלבד ושם אתה לא משלם שום עמלה על שום קרן, גם אם היא מחקה.

הם דורשים מינימום של 100k, בשביל לפתוח חשבון קרנות (אני מאמין שאפשר להוריד אותם אם אתה מתמקח).
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 18:50
מעניין. מה יוצא להם מזה? הם מוותרים על תשלומים בתמורה להגבלה שחלה עליך שאני לא רואה איך היא מכניסה להם כסף בשום צורה..

זה נכון רק למיטב-דש? זה תופס בקרנות השתלמות IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 19:02
@Cfy אני יודע שזה תקף למיטב דש. לא יודע לגבי בתי השקעות אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 19:42
לי הם אמרו שבחשבון לקרנות בלבד אין דמי ניהול ואין עמלה על קרן אקטיבית אבל יש על קרן מחקה 0.09%. תוודא שוב את עניין המחקות, רצוי שיהיה לך תיעוד מוקלט או במייל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2015 20:21
עמלה על קרן מחקה זה בחשבון הרגיל, אחרת אין כל יתרון לחשבון הקרנות. מצד שני אני מבין גם כשאתם שואלים "מה הם מרוויחים?", שווה לבדוק את האותיות הקטנות, אם יש, למי שזה רלוונטי.