⬅ חזרה לאינדקס

השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)?

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 07:57
מכיוון שאני משקיע דרך IB אני כמובן צריך להמיר את השקלים לדולרים.

חשבתי על זה שכל פעם שאני מבצע המרה, זה בשער אחר לחלוטין, וכשאבצע מכירות זה יהיה בשערים אחרים לחלוטין.

השאלה שלי היא האם יש דרך (רצוי דרך אוטומטית), אולי באמצעות Statements למיניהם או טבלת אקסל כלשהי, להבין אם בביצוע המכירה אני מורווח או מופסד מבחינה שקלית.

לדוגמא:

1. המרתי בשער של 3.64 -> קניתי 10 יחידות קרן סל X במחיר $80.

2. המרתי בשער של 3.7 -> קניתי 20 יחידות בקרן סל X במחיר $85.

3. המרתי בשער של 3.56 -> קניתי 25 יחידות בקרן סל X במחיר $68.

4. המרתי בשער של 3.9 -> קניתי 5 יחידות בקרן סל X במחיר $72.

5. מכרתי את כל היחידות במחיר של $74 והמרתי לשקלים כאשר השער הוא 3.6.

האם אני ברווח שקלי? הפסד?

*לדוגמא אין קשר למציאות, המצאתי את זה על המקום כדי שיהיה חישוב משותף.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 08:28
נראה לי אתה סתם מסבך. עבורי אני פשוט מסתכל על השורה התחתונה : אם השקעתי 100, וכשמכרתי זה היה שווה 120. אתה מורווח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 10:35
אין לך שליטה על שער הדולר (אלא אם אתה שוכר במט"ח).

לכן גם אם תדע שאתה מרווח או מופסד, אין לך פעולות ספצפיות פרקטיות שאתה יכול לעשות בנדון פרט מלהשיג יותר תשואה בהשקעה כזו או אחרת עם דולרים שברשותך כדי לקבל יותר תשואה ולכפות על הפער.

יש לזה חסרונות כמובן ויש לזה יתרונות כי על אף שנייר כלשהו ירד, אתה יכול לצאת עדיין מרווח כי באותו הזמן היה שינוי מט"ח לטובתך.

ההשקעה אמורה להתבסס בעיקר על פי תשואות השוק שעליהן לרוב יש לך יותר שליטה כפי שצוין בתגובה לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 10:54
מסכים לחלוטין, וכמובן שאני לא מתכוון לשנות משהו בשיטת ההשקעה שלי עקב נושא המט"ח.

כן רציתי לדעת אם יש דרך לחשב רווח/הפסד אפשרי כתוצאה משינויי המט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 17:30
מה הכוונה "אפשרי"?

בדוגמה שלך קנית מניות תמורת 16,658 שקל ומכרת תמורת 15,984 שקל (מקווה שלא התבלבלתי בחישוב, קל לעשות את זה באקסל אבל לא טרחתי). אז הפסדת 674 שקלים. זה לא "אפשרי" אלא מה שקרה בפועל.

כמובן שזה שבחרת למדוד רווח/הפסד בשקלים לא אומר שנכון לעשות כך. זאת שאלה הרבה יותר קשה מאיך לחשב רווח שקלי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 18:57
נתתי דוגמא מאוד פשוטה. תחשוב על מצב שבו הקניות האלו (ולבסוף המכירות) מתבצעות לאורך עשורים. לא אתחיל לחשב את זה ידנית.

לכן אני שואל - האם יש איזשהי דרך, למשל דרך ה-Statements ש-IB מספקים, לחשב את זה אוטומטית?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 20:27
הדרך היחידה לדעתי לאורך עשורים זה לשמור הוכחות העברת כסף שקליות ל-ib ולהשוות לסטטוס התיק הדולרי.

לדעתי שמירת אסמכתאות של העברת כספים מומלצת אם תצטרך למשל להצהיר על החשבון מתישהו או להחזיר ממנו כסף. לך תוכיח עוד הרבה שנים שכל הכסף נקי ושולם עליו מס?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 20:38
אם ביצעת קניה אשר התחילה בשקלים - המידע קיים בהיסטוריה

אם ביצעת מכירה אשר הסתיימה בשקלים - המידע קיים בהיסטוריה

התחילה בשקלים = המרה לדולר + רכישת הנייר

הסתיימה בשקלים = מכירת הנייר + המרה לשקלים

אפשר גם שהמכירה תסתיים בדולרים ואז נרכש משהו אחר באותם דולרים

במקרה הזה צריך לשמור את הנתון הדולר\שקלי לאותו היום, כדי לשמור את הרישום תקין אצלך, למרות שאם יש אירוע מכירה יש חובת דווח, לאחר הדווח לרשות המיסים שם המידע יאגר גם להיסטוריה כדי להמשיך לדווח במידה ונדרש בשנים הבאות
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 23:39
טבלת אקסל פשוטה.

כל קניה - מס' יחידות כפול שער הדולר כפול מחיר בדולרים כפול מינוס אחד.

כל מכירה - מס' יחידות כפול שער הדולר כפול מחיר בדולרים.

עוד שורה אחת עבור אחזקה נוכחית - כאילו מכרת הכל עכשיו.

סכום כל השורות הוא הרווח בשקלים.