⬅ חזרה לאינדקס

מנגנון הבטחת תשואה

🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 00:49
כידוע החל מלפני כשנתיים עברה תמיכת המדינה בקרנות הפנסיה מהנפקת אג''ח למגננון של הבטחת תשואה.

מה שלא סגור אצלי הוא, האם הבטחת התשואה מתייחסת ל30% מנכסי החוסך (ואז האחוז קבוע, אך קיים מעבר פנימי בין הקרן המובטחת לבין הקרנות שאינן מובטחות), או ל30% מהפקדות החוסך, והפקדות אלו מבוטחות לתמיד.

מעיון בלשון החוק לא הצלחתי להגיע למסקנה בענין.

אשמח לידיעה בענין.

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 07:35
לא זה ולא זה.

הבטחת תשואה היא על 30% מנכסי המסלול, אין קשר פרטני לחוסך.

במסלולים של אחרי פרישה, זה על 60%.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 08:20
בנוסף, ההתחשבנות נעשית מחדש כל כמה שנים.

לא ברור לי אם העובדה הזו צריכה להילקח בחשבון בקביעת מועד הפרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 08:33
לא

ההתחשבנות נעשית כל חודש, ביחס ל60 החודשים שחלפו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 08:46
אם יש התחשבנות אז זה לא אומר שיש קשר לחוסך הפרטי? אני מניח ביחס לסכום הכולל שחסך ולא פר הפקדה
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 08:53
אינהרנטית זה אומר 30% מנכסי החוסך. לא כך?

בפועל זה אומר שבתקופות שפל מתמשכות בשוק ההון, שיעור ה30% המובטחים יקטן עם כל ירידה. ובתקופת עליות מתמשכת שיעור ההבטחה יעלה עם כל עלייה. זו נקודה גרועה משמעותית ביחס למנגנון של האג''ח (איך שאני מבין שעבד, אני לא יודע לכמה שנים הונפקו האג''חים הללו), כי זה הרבה פחות מבטיח את החלק הבסיסי של 30%, ומאידך זה מחייב את המדינה לבטח סכומים עצומים.

המנגנון הזה לכאורה פועל ההיפך ממה שהיינו מצפים ממנגנון טוב. במקום להקטין את אחוז הביטוח ככל והנכסים גדלים ולהגדיל אותו ככל והנכסים קטנים, הוא מגדיל את אחוז הביטוח כאשר המצב טוב, ומקטין את אחוז הביטוח כאשר המצב רע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 08:56
@ירח אפל

תודה רבה על המידע שאתה שופך כאן. אם יש לך מקורות מידע שניתן להצביע עליהם כמו תקנות, חוזרים וכדו' אשמח מאוד.

(השאלה הזו ניקרה בי, כאשר זוג צעירים שאל אותי ''ואם המניות לא יעבדו כמו שצריך, הלך על הפנסיה שלנו?''. רציתי לספר להם על מנגנון הבטחת התשואה, אך גיליתי שחסר לי עליו מידע משמעותי).
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2024 08:58
בעקיפין כמובן שיש, החלק היחסי של החוסך בכלל נכסי המסלול.

אבל נניח שיש חוסך שמחלק את כספי הקרן המקיפה שלו כך.

20% מסלול S&P

40% מסלול אג"ח מדינה

40% מסלול כללי

בכל מסלול יש הבטחת תשואה לנכסי המסלול 30%

נכון ניתן לחשב את החלק היחסי של החוסך, וזה בהחלט יהיה מקורב ל־30%

אבל מכיוון שכל חודש זה מחושב על 60 החודשים הקודמים, אז בכל חודש יהיו שינויים קטנים בכל מסלול.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 13:28
היי, תופס טרמפ על השרשור שנראה הכי מתאים לשאלה שלי:

אני מבין ממה שדוין לעיל שאם פיצלתי בתוך מרכיב התגמולים בין מסלולים שונים אז 30% מובטח תשואה בכל אחד מהם, אבל אשמח להבין איך עובדת הבטחת התשואה מבחינת התפלגות הסכום לתגמולים/פיצויים - בכל אחד מהם 30% מובטח תשואה?

נגיד שיש לי 100,000 ש"ח בפנסיה לפי החלוקה הזו (היחסים דומים למה שמופיע באזור האישי שלי בקופה):

תגמולי עובד - 33,900

תגמולי מעסיק - 36,500

פיצויים - 29,500

תגמולי עצמאי (אני מניח שזה כסף שהפקדתי עצמאית בעבר כדי לשמר ריסק אבל לא בטוח) - 100

החלק של התגמולים אצלי במחקה סנופי, החלק של הפיצויים במסלול עד גיל 50 (המעסיק לא מאפשר להעביר לסנופי).

האם בעצם מרכיב הפיצויים הוא-הוא מובטח התשואה או שממש בכל אחד מהתגמולים/פיצויים (סנופי, עד גיל 50) יש חלק של 30% שהוא מובטח תשואה? להבנתי אופציה ב' (כי אחרת מה המשמעות של האופציה לבחירת מסלול בפיצויים?) אבל אשמח לוודא. פשוט החלק של הפיצויים קרוב במשקלו ל-30% מהפנסיה אז תהיתי אם זה ה-30% המדוברים.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2024 17:16
הבנת נכון